Kärleksmums á la lchf

 
Receptet är tjuvat ifrån Marja. Dock omgjort en del, mindre stevia, kokosflingor och fett i annan form samt mindre mängd. Jag var nyfiken på näringssammansättningen så jag valde att energi- och näringsberäkna kakan. Resultatet är att kakan består av 77E% fett, 14E% protein, 9E% kolhydrater och cirkus 200kcal per portion. 
 
Kärleksmums, ca 6 portioner

80 gram milda mat
2 ägg
1,5 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
21 msk kokosmjöl
5 msk stevia strö
4 tsk kakao
1 kryddmått vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Chokladkräm:
50 gram milda mat
60 gram mascarpone
1,5 msk riven kokos
1 msk hett vatten
2 krm snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 msk stevia strö
4 tsk kakao

Kokos att strö över och bröa formen med.

Botten: Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i ägg, milda och grädde. Bröa en liten form med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Chokladkräm: Blanda mascarpone tillsammans med milda tills det inte finns några klumpar. Blanda vatten med snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet.  

Bred på chokladkrämen på kakan när det har svalnat och strö på kokos. Sedan är det bara att mumsa! 

 

Nedrans god kärleksmums! 

 

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Dina ser också helt underbart goda ut! Mums säger jag bara!

2012-10-14 @ 13:48:21
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0