brunchshoppingjobb

In Time. Bion igår var okej. Otroligt bra story men manuset var B vilket gjorde att betyget blev Okej. Denna onsdag då. Började vid klockan 9 i Rönninge. En timme senare träffade jag upp Ume Malin, som egentligen kommer från stälje, för en brunch och prat. Vi båda längtar lite uppåt. Snart är vi tillbaka och inne i rutin igen. Efter maten var vi mätta och jag träffade upp Elin för shopping och fika. Fick med mig en del hem både till mig och lilleste lägenheten. Dagens nyttighet fick bestå av jobb i några timmar. Jag är nu trötter och ska nog ligga framför tvn hela kvällen. Så får det bli.

27 dec

Igår blev det inte bakfylla utan shopping i stora staden med Malin och Maja. Kom hem med mycket som vad gott och unikt. Dagens som är idag har gått åt till att ta sovmorgon, försökt plugga, tänka och baka scones. Jag är antagen till en kurs i Kostvetenskap A och nu är frågan om jag ska ta uppehåll ifrån arbetsterapin för att om ett halvår kunna jämföra de olika vägarna mot varandra, arbetsterapi vs nutrition. Magkänslan ska få avgöra.
Resterande idag ska jag tillbringa hos tandläkarren, på promenad med Joanna och på bio med Nils.

En kväll


Mitt i en julhelg.

Smile. Sedan sista har jag kommit hem, träffat vänner, firat jul och ha det jävligt gött. Gårdagen började med jobb i Nynäsbokhandeln och slutade i en trång 90säng med min sambo. Mellan han vi med julmat, julklappar och spel. Idag. Denna 25dec ska bli en underbar dag och kväll. Planen för de ljusa (?) timmarna är mys framför tvn och inte göra ett skit medan planen för de mörka timmarna på dygnet är redlöst party, eller så redlöst det kan bli utanför de norra delarna av Sverige. Jag är en taggad jävel redan klockan snart 9 på morgonen så kvällen kommer bli bra.

22 dec

Sista dagen innan hemgång. Det firar vi med att stå i bokhandeln hela dagen och äta födelsedagsmiddag för Frida ikväll. Har nästintill packat klart för imorgon. Flyger klockan 09:15 och är på Arlanda 10:15. Får skjuss av grannen till flyget i Umeå och blir hämtade av pappa när vi kommer fram. Perfekt. Längtar. Men först ska denna dag överlevas. Ibland, men bara ibland ogillar jag kunder. Sega kunder, bittra kunder, tröga kunder, envisa kunder. Alla dessa kunder handlar julklappar i sista minuten samtidigt som de klagar över att det är så mycket folk i butiken och att köerna är så långa... Idag sen hem till lilla Sorunda.

Tisdag 20 dec

Denna dag började jag med en dusch, en frukost och en bild i spegeln. Den fortsatte med föreläsning inom forksningsmetodik, lunch och samtal med studievägledaren och min lärare. Min framtidsbild är oklar och jag är under en tänkandeprocess. Får se vad jag kommer fram till. Efter allt sånt blev det jobb. Hard work, work till efter klockan 19. Sedan hem, prata med Dan min vän, äta blodpudding, skriva ut och läsa igenom papper, prata med kära Sara och nu ska jag släcka ner för att lägga mig med en bok, Kråkflickan.
Sedan sist föresten har det hänt en del. Jobb såklart, julbord med jobbet, mycket mys och umgås.

Ett inlägg

Jag ville bara säga att jag lever. Jag lever och längtar tills fredag då jag far till Sorunda. Det har varit jobb och åter jobb. Mycket julstress i Norrlands största bokhandel men jag gillar det. Då känns det att man lever. Nu blir det bussen, simning och sedan jobb. Vill bara avsluta med att säga att jag längtar till jul och till dom där hemma.

Söndag

Några ord om dagen kort innan jag ska fixa för morgondagen och sova. Dagen började på Scandic Plaza för frukostdejt med Malin. Mumsigaste och största frukosten jag ätit på länge. Sedan jobb till efter klockan 16. Mötte efter det upp Nils på iksu för klättring. Vid 7 for jag/vi hem för att duscha, prata med Sara och nu sitta här. Dagen har varit händelserik och gått fort. Jag är trött. Schamat för imorgon lyder likt följande: morgonträning med sällskapet, seminarium från halv nio till tolv, jobb från halv ett till sex och sedan mysmysmys. Jag är i extrem behov av mys. Punkt.

Lördag

Jobb idag med. Kom hem för precisen och ska göra en raggardusch sen ska jag och han Nils dra på middag hos Rickard. Blir dock en tidig kväll för jag är trött, seg och ska jobba imorgon igen. Mycket jobb är inplanerat nu. Ska försöka hinna med att träna, träffa folk och pussa Nils också. Får se hur jag hinner med det. Prio är jobb och plugg, så får det vara. Resten får planeras in där det finns plats. Men det är bara ca 1,5 vecka så det ska gå.

två veckor tills hemgång

Skickade in käreste rapporten igår så idag blir det jobb hela dagen. Ska pratas jobbschema för de närmaste två veckorna också. Lite schemalaga studier och ingen exemination innan jul gör att jag tänker jobba så mycket jag får nu fram till jul. Ikväll blir det lugnt med film och Nils. Kommer nog behöva det efter en dag med julstressshoppande kunder.

7 december

Idag: skrivning av rapport, träning av överkropp med Emelie, middag med Nils och läsning av bok.
Nu: Håller på att baka saffransbröd och någon hallon och citron kaka. Jag är i en period då jag har sug efter att baka. Helkul men grejen är att jag vill äta också så jag försöker filurar om recepten så att de inte innehåller socker eller andra sötningsmedel men är fiberrikt samt ska innehålla lite men bra fetter. Finns inga såna recept vilket är lite frustrerande. Det finns ju LCHF-recept utan vetemjöl och socker men de innehåller så mycket mättat fett och brister på fiberdelen så det är bajs. Det har alltså blivit så att jag får komma på egna recept. Sist blev saffransbrödet bra så det känns härligt att man lyckades med att baka lite mumsigt julfika. Får dock se hur min kaka kommer smaka. Den ser lite halvunderlig ut. Sen är jag också sugen på att baka mjukpepparkaka. Får se.
Snart: Amanda ska komma över på fika och prat.

Eldvittnet

Fick adventspresent av Nilsen. Eller present och present. Den var inte inslagen och prislappen var kvar. Kunde du inte ens tagit bort prislappen? Vad spelar det för roll, du vet ju ändå vad den kostar? True. Glad. Jag som inte har tid att läsa har kommit förbi de första tvåhundra sidorna. Författarna är otroligt genialiska. Jag är fast, jag njuter. Ska säga godnatt och ta den inbundna skiten under armen och gå till säng. Nils får sova på soffan i natt.

måndag

Snö i Ume för första gången för mig. Känns mys men kallt för jag tappade mina vantar i taxin i lördags... Perfekt till den första snön. Fick åka ner på stan och akutköpa ett par nya idag. Fina var dom dock inte lika varma. Bitter. Har skrivit rapport idag och vart hos frisören. Imorgon blir det med skrivning av rapporten, typ det.

Golden

Igår for jag faktiskt till Vårdvetarhuset för att bli lite klarare ang rapporten som ska skrivas till fredag. Jag är FRISK och det känns underbart! Det firades med glöggfest iklädd guld. TREVLIGT!
Idag blir det shopping med Nils, studietid och kalas för en Kajsa ikväll. Känns som det var riktigt länge sedan jag kalasade med klassen så det ska bli mycket, mycket trevligt!

Pitepalt

Provade pitepalt för första gången idag till middag. Känns som en måste nu när man bor i de norra delarna av Sverige. Pitepalt som är en degklump med fläsk i smakar just som en degklump med fläsk i och inte så mycket mer. Väldigt smaklöst och mastig. Citerar Nils: "På en skala 1 till 10 då senap är 1, är pitepalt 3." Vi får säga förlåt Norrland, förlåt!

Torsdag

Sjukdom sjukdom sjukdom. Egentligen vågar jag inte skriva att jag nästan är frisk så jag gör det inte. Men jag mår mycket bättre. Har haft hög feber till och från i en vecka så är överlycklig att jag har fått sova en hel natt utan feber. Dock är jag hemma och vilar idag. Blir filmmys, soffligg men ska försöka hålla fas med det där plugget.

RSS 2.0