Nyårsafton

 
Jag har tagit helledigt från studierna, ska sätta igång på onsdag igen men tills dess njuter jag av lyxen att kunna läsa en skönlitterär bok. 
 
I eftermiddag, i kväll och i natt vankas det arbete. Nils far har sin årliga nyårsfest. Det absolut bästa sättet att inleda det nya året är genom arbete på kalas. Ingen snefylla, nedspilld nyårskäning, misslyckad fest och framförallt ingen bakfylla. Dock måste jag få en nyårskyss för annars blir jag bitter...

Bistro Voltaire

 
Denna Söndag spenderade jag med mor min i Sikla köpkvarter. Lunch åt vi på Bistro Voltaire. Riktigt mumsig frittata med morot, potatis, spenat och chevre var det jag åt. En hundra poängare! 
 
Ikväll får jag besök av tjejer, de ni! 

och vi äter oss vidare...

 
Sedan sist har vi träffat vänner, shoppat i Sthlm (samt ätit en god tomatsoppa på Hurry Curry), slappat på Hasseludden iklädda morgonrock (ätit mumsig japaninspirerad middag och hotellfrukost) samt sett The Hobbit på Heron City med sällskap. Viktigt att notera att vi har ätit.
 
Nu är jag hemma hos föräldrarna och ska göra mig en kopp te samt något ätbart för att sedan lägga mig i skönaste soffan och läsa, Sandmannen. Som jag har längtat. 

Lite av en julafton

 
och idag ska det ätas kalkon eller ja, och svampsoppa.

Jul

 
Efter en flygresa med underbara Lotta som stolsgranne (perfekt tillfälle att få prata igenom livet och höra hur hon känner för att vara nyexaminerad dietist) väntade familjen. Igår somnade jag innan granen klädes... För nu när julstressen är över har förkylningen satt sig, men vem är jag att klaga? Jag som har ett varmt hem, en fin gran och te att dricka! Godjul på er! 
 

Dan före dopparedan!

 
 
Efter julstress igår åts en god middag på Tapas. Sedan kom jag hem och somnade, vaknade nästan 12timmar senare.
Idag ska det packas, fixas och arbetas i 4 timmar för att sedan hoppa på flyget till Bromma. Ikväll äter jag tacos runt föräldrarnas köksbord, de ni! 

All you need is love

 
Såhär ser mitt smile ut när jag står i kassan och slår in paket, kalas glad (med galna ögon) helt enkelt!  Nedräkningen inför jul är i fullgång, fast det har den i och för sig varit ganska så länge. Snart så! Medans tiden går så njuter jag. Stress fram till dopparedan och sedan ska jag ta det riktigt lugnt. En övernattning på Yasuragi spa på Hasseludden är bokad sedan en tid tillbaka så nästa vecka ska det kopplas av ordentligt. Det är man allt värd! 
 
Just nu är tvn igång och jag har precis ätit kvällsmål iform av havregrynsgröt. Love Actually, snart. 

Bara för att jag ska få skriva av mig lite...

Om en månad ska jag bryta upp igen. Denna gång från min underbara dietistklass. Till våren tänker jag läsa kurserna Miljö och samhälle samt Metodik i miljö- och hälsoskydd. Med det tar jag ett steg närmare målet att bli livsmedelsinspektör. 

kärlek, blommor och jul

 
Jag säger godmorgon från ett mörkt Ume. Det är jul i stan och i mig. Jag älskar, älskar, älskar den känslan jag känner just nu! Sådär julmysig, hemlängtande och otroligt kär. Töntig helt och enkelt!
På schemat för veckan står det arbete men idag har jag en avvikande dag, alkoholseminarium och grupparbete. Jag ska hinna med att öka pulsen på löpbandet och bjuda Madeleine på fika ikväll. Bra dag (och vecka) detta kommer bli. På Söndag far vi neråt och hemåt till mammor, pappor och syskon. Jag längtar men ja, det förstod ni nog redan..
 

Frukost framför tvn

 
Godmorgon framför julkalendern, kanske det mysigate som finns just nu. Idag ska jag spendera dagen bakom kassan i julhandeln! Snart får man nog önska godjul, längtar... 

Jadu

 
Två bildbevis på att jag fortfarande lever, har en hall att ta kort i, kläder att ha på kroppen, en sambo som kan ta kort med sin opererade hand samt att solljuset inte visar sig här uppe i norr. Blek som tusan men jag tror att jag kommer tacka mig själv när jag är äldre och har hälsa. Jag har beslutat mig för att aldrig mer lägga mig i ett solarium igen!  En annan förändring är att jag har dragit ner på min fiskkonsumtion. Kommer jag sluta som vegan? Det är frågan...
Ibland undrar jag hur den lilla bokhatande, köttälskande och utseendefixerande fjortisen till Jytte kunde formas till den hon är idag.. Utseendefixerad är jag nog fortfarande och kommer nog alltid att vara men det där att värdera saker har blivit min livsfilosofi. Medvetenheten är det viktigaste enligt mig själv.
 
Jadu, haha! Det här inlägget skulle handla om ett hej från mig och skryt om att jag ska iväg till Iksu för att träna. Jag har inte tränat på år och dar, känns det som, så nu när jag väl ska det så måste jag ju skriva om det! Nu är hej och träning skrivet och sambon har diskat klart så det får bli ett hejdå också!

Nathalie & Natalie

 
Gårdagens kväll spenderades med kalas, Nathalie och Natalie blev äldre. Trevligttrevligttrevligt! 
Annars då?  Ume är vitt, väldigt vitt! Helgen har spenderats med arbete. Julstämningen är på topp. Jag längtar till jul och föräldrarnas hem. 
Första advent idag och dagen ska spenderas med att slå in paket på bästaste bokhandeln medan kvällen inkluderar fika med trevligt folk. 

RSS 2.0