Lördag och söndag

 
Kroppen mår inte på topp och det har den inte gjort på hela veckan, usch, fy och blä! Men det tar vi inte hänsyn till utan igår blev det 8km löpning (dumt kanske), arbete sedan mat- och spelmys med Helena och Nils. Idag blir det väl mer av de där soffhänget. Benen vill dock ut och springa, resterande kroppen protesterar medan huvudet är splittrat. Fast just nu åker boken och täcket fram. 

08:18

 
Efter morgonpromenad med Lotta och en frukost togs denna suddiga bild på en mig som ska fara iväg till arbetet. Ikväll ska jag tydligen bli överraskad, sådant gillas! 

Middag: fetaostsmörgås med solrosfrön

 
En otroligt mysig frukost-dejt blev det, med prat om allt som finns mellan den där himmlen och vår jord. 
Middagen då: smörgås med fetaost 10%, solrosfrön, agave sirap/honung, in i ugnen på 200C till smörgåsen har fått färg. Lite soja över. Tillbehören bestod av bladspenat, gurka, tomat, vit quinoa och currybullgur. Vattenmelon till efterrätt.

NU: frukost

Att det är söndag firas med en frukost på Scandic Plaza med Helena. Hipphurra på den!

Träningen vecka 27

 
Måndag:
Morgonpromenad 60minuter
Löpning 9,7km

Tisdag:
Morgonpromenad 55minuter
 
Onsdag:
Morgonpromenad 55minuter
4km löpning
450meter simning
1,5mil cykling  

Torsdag:
Morgonpromenad 60minuter 
3km löpning

Fredag:
Morgonpromenad 65minuter

Lördag:
Morgonpromenad 60minuter
Löpning 10km
 
Söndag:
Morgonpromenad 75minuter
8,3km löpning
styrka av axtar, rygg och bål

Summa: 35km löpta
 

Gårdagens middag

 
 
Gårdagens kväll bjöd på middag med trevligt sällskap, Angelica och Björn var på besök. Grillat, skratt och jordgubbar. Mycket trevligt! 
Nu: arbete 

Halvnaket

 
Ryggsäcken är packad med böcker, smörgåsar och vattenmelon så nu ska jag bege mig ut för att lägga mig någonstanns nära vattnet och bara njuta av denna lediga sommardag. Föresten så är en resa till Lissabon bokad. Så om cirkus en månad njuter vi på ett finfint hotell, äter finfin mat och helt enkelt har det finfint! 

Biosnacks

 
Pappa P-A har fart hemåt. Trevligt med besök, nästan lite ovanligt trevligt denna gång. 
Alldeles strax jag och Nils inåt för att möta upp Hanna. Vi ska placera våra rumpor i biosalongen och titta på den där filmen om Snövit. Biosnackset för mig och Nils består av det som är fotat; jordgubbar, vindruvor, mandlar, jordnötter och cashewnötter samt loka med smak av citron. 

Ibland ska man bara ha det bra

Hemkommen ifrån en otroligt fin kväll på Invito. Mycket god mat med trevligt sällskap ifrom av karln och hans far. Idag har det också arbetas men jag har också hunnit med att äta lunch ihop med Jenny och Madeleine i Rådhusparken med rumporna på gräset. Vädret är UNDERBART i Ume idag samt ikväll. Männen är och tar kvällsdopp medan jag njuter av att vara hemma efter den långa dagen. Jag ska nog hoppa till kojs och läsa lite.
Jag stannar upp och tänker på att var det inte det här jag önskade mig när jag bad om en lugn sommar med mycket träning? Jo, det känns som det! 

Torsdag morgon

 
Bild från morgonens promenad med sällskap av sommarprataren och kemisten Ulf Ellervik.
Nu ska jag fara iväg till Bokia och efter klockan 16 ska vi hämta upp Nils far P-A vid flygplatsen. Han ska vara vår gäst hela helgen och det har planerats in tennis och ja mer tennis. Hejsvejs!

Triathlon-lycka

 
Nu sitter jag i soffan med en portion havregrynsgröt i magen. Linda från jobbet övertalade mig att spendera kvällen med triathlon och jävlar vad underbart det var! Jag (plus två till) startade först i vattnet och jag önskade som fan att de andra två skulle vara snabba simmare så att de skulle ligga före mig. För trots att jag är fd simmare så är jag extremt rädd för vatten som inte är i pooler. Men snabbast av oss var jag och efter någon hundring kom panikångesten. "Fan, jag simmar tillbaka" var det enda jag tänkte på när jag tog mina simtag. Men det gjorde jag inte! *stolt*
När simningen var klar stod cyklingen på tur och det låter knasigt att säga men jag kan inte cykla! För det är så stor skillnad att cykla för att ta sig från A till B och tävlingscykla. Så för mig som aldrig har suttit på en tävlingscykel förut eller ens gått på spinning gick det extremt segt. Jag äger inte ens en egen cykel (tantcykeln räknas ej) utan fick låna Lindas.
När löpningen stod på tur tänkte jag att nujäklar ska jag ta igen min usla cykling men något jag inte hade räknat med var att efter att jag hoppat av cykeln sa benen stopp. Benen förstod inte att de skulle springa och de förstod de inte förens typ sist km.
 
Så mina resultat för kvällens bravader blev:
450 meter simning - 9:47 min 
1,5 mil cykling - 32:10
4km löpning - 18:33
Sammanlagda tid blev 60:30 minuter 
 
Jag är nöjd och har bestämt att jag ska investera i en cykel! 
 

Onsdag

 
Igår drog jag och Nils ut med en kanot för att leka indian. I land grillade vi majs, svamp och quorn så mätta blev vi också. 
Idag ska det arbetas men mina tankar går till storesystern som är inbjuden till Almedagsveckan för hålla föredrag om kemi, KTH, sig själv och sina ambitioner som blivande kemist. Jag är så otroligt stolt över henne! 

Frukost en tisdag

 
Bild från frukost en för några timmar sedan. Den bestod av lättmjölk med gröt (fiberhavregryn, krossadelinfrön, kanel, vatten och lingon) banan och jordnötssmör samt juice. Ledig tisdag som är solig och varm. En dag som inte kan bli annat än bra helt enkelt! 

Träningsvecka 26

 
 
 
 
 
Måndag:
Morgonpromenad 70timme

Tisdag:
Morgonpromenad 60min
Löpning 10km

Onsdag:
Morgonpromenad 60minuter
löp 10km 
styrka av axlar och bål

Torsdag:
Morgonpromenad 75minuter 

Fredag:
Löpning 10km
Styrka av börst, bicept, triceps och bål

Lördag:
Morgonpromenad 30minuter
Löpning 5km
styrka av rygg och bål
 
Söndag:
Morgonpromenad 50minuter
Kvällspromenad på 1h med mammas röst i öronen

Summa: 35km löpta
 

Små halloumiburgare med fetaoströra

 
Efter jag kom hem ifrån kvällens springtur (som slutade på 9,7km) fick middagen bli en improvisation; små halloumiburgare gjord på stekt halloumi, fetaoströra, bladspenat, tomat- och gurkskivor på bröd. Dock åkte "locken" av då det annars skulle bli lite väl mastigt för en sen middag.
 
Recept på fetaoströran
ca 1dl lätt kvarg
ca 50g finhackad fetaost
1 vitlöksklyfta 
svartpeppar 
 
Mumsig måndagsmiddag med töntiga ord! 
 

RSS 2.0