ett kvitto på att jag klarade 200 procent plugg

Upp denna fredag för att köra pass på Iksu. Blev 5km löpning, träning av axlar, rygg och mage. Efter blev det somskola del 1. Jag ska lära Nathalie att crawla. Det gick kalas! Dock återstår fler simträningstillfällen för att andningen ska fungera.
Kom hem för ca timmen sedan och har hunnit äta lunch samt varit stolt över mig själv. Jag klarade tentan i livsmedelskemi. Vilket betyder att jag klarade att studera 200 procent och fixa alla moment. Jag klarade två svåra tentor som brukar vara korviga för oss studenter och jag gjorde det samtidigt! Jag är stolt, som fan! Nu har jag den perfekta känslan för hemgång. Vi far om några timmar. Det ska bli skönt!

Sommararbete

Då var sommarens planer klara. Jobb på Bokia Åkerblom i Ume, hela sommaren.
Jag: Då kör vi hela sommaren!
Chefen Mats: Då förstör vi hela sommaren!
Han har humor den där chefen.

Efter 10

Dum som jag är slog jag på tvn när jag skulle duscha. Efter 10 var på, LCHF-debatt. Det blev ingen dusch. Jag skrek lite för mig själv och blev ledsen över hur vinklar programmet var, mot LCHF fördel. I debattpanelen satt det en person som är mot LCHF och hon debatterades av tre personer som är för LCHF. Med tre personer för LCHF fick de gynnande argument för dieten 3/4 av programtiden. Usch, jag försöker lägga mig utan för LCHF-debatten men det är svårt för det är den vanligaste frågan man får när man säger att man studerar vetenskapen inom kost, vad ställer du dig till LCHF? Det blir ingen debattartikel här inte. Dock vill jag poängtera att det jag står för är att du som person ska äta det du vill och det du mår bra av både fysiskt och psykiskt. Exprimentera, insperera men köp aldrig någon diet rakt av! Lyssna på din kropp för du är unik!

Dagens dag.

Studera med Nathatlie fram till klockan 12 för att sedan gå på Indoor Walking-pass och sedan simma. Efter ska jag ner på stan och hitta present till en storesyster som fyller år om en månad men som ska firas av mig på Söndag. På fredag beger vi oss neråt och hemåt(?). Rättare sagt till de andra hemmet.

Gomorgon!

Tisdag börjar med promenad och mat. Den ska fortsätta inne på universitetet med studier och sedan på iksu med träning. Det är mitt liv i ett nöttskal. Medverkande i bild är stekt äpple och mandel i kanel, kvarg, keso och hallonblandning toppad med kokos i sällskap av scrambled eggs.

Du och jag, plus två blandtallrikar

En blandning av söt och salt, eller nja det smakade mest dill, chili, äpple och vitlök. En blandning är det i alla fall. Består av ägg, mathavre, ginoa, äpple, tomat, bladspenat, räkor med dill och kvarg, vitlöksbröd baserat på mandel och solrosfrönsbröd á la Nils, gröna linser samt bönor och kikärtor som är marinerade med rapsolja och chili. Jag är mätt medan han tog mandlar till efterrätt... Vilken grabb! Men är man brottare så är man, säger jag ironiskt men inser att ironin inte spelar någon roll för den enda personen som skulle förstår läser inte ens i denna blogg. Suck på mig själv!

När man ändå är i farten.

Antal tagna morgonpromenaden: 7st
Antal löpta km: 30km
Antal simpass: -
Antal styrkepass av ben: 1st
Antal styrkepass av ryggen: 0st
Antal styrkepass av bålen: 3st
Antal styrkepass av bröst: 0st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 1st
+ 2x Indoor Walkingpass
Kommentar: Bra prio på simningen där... Löpningen är roligare nu. Första löppasset ute för i år, underbart! Nästa vecka ska det INTE springa lika långt. Någon måtta får det allt vara. Idag skulle jag springa mina 5km på tid men jag han bara springa 4km för Indoor Walkingpasset började. Tiden för de 4kilometrarna blev 19:03.

Söndag

Jag sitter och tokförbereder mig inför morgondagens föreläsningar. Förra veckan trodde jag att jag bara kunde såsa igenom sidorna i boken och läsa powerpointen så skulle jag hänga med bra på föreläsningarna, men icke. Så nu sitter jag med boken och powerpionten och skriver in begrepp jag inte har förståelse för i en lista med förklaring. Lite youtube-klipp har det blivit också. Detta hoppas jag på ska resultera i en bättre förståelse. Utan förberedelse så går det ju in till sist ändå men jag blir alltid så elak mot mig själv om jag inte förstår allt på föreläsningen. Ångest och ohälsosamt mycket köttning av plugg och kunskapen går då ofta in genom ena örat och ut genom andra. Så nu kör jag köttning före istället så att jag imorgon känner mig stolt och kan unna mig lite vila. Det är med studieteknik är A och O. Dock vill jag poängtera att jag inte plågar mig själv. Jag vill lära mig, så sjukt jävla mycket, allt. På ett sätt är jag glad över att jag var väldigt slapp av mig under skoltiden fram till sista året på gymnasiet, för annars skulle jag nog inte ha denna törst efter kunskap som jag ständigt känner nu. Det finns inget negativt som inte medför något positivt.
Dagen då: Löpning, Indoor walking med en fin Madeleine, träning av ben och bål och studier på det, vad annars? En riktigt traditionell Söndag.

do you wanna be my lover?


Spice girlsen är på G utåt. Yeppyepp!

Lördag

Gårdagens kväll spenderades med Hanna, Amanda och Nils på premiären av Hungerspelen. Fast att jag hade författarens berättelse i bakhuvudet så blev jag possitivt överraskad av filmen.
Nu ska jag bege mig till arbetet, sedan träna, på mysmiddag och förfix inför kvällen kalas. 90-tals tema! Halvtaggad.

poseraren

Igår rotade jag fram två välbehövliga saker för en dag som gårdagen. Kameran som har legat urladdad och bortglömd i nästan ett halvår samt mina levis. Ja, det är vår! Nu väntar promenaden och ännu en dag.

Fokus

En tidig morgon med hemmastudier resluterar i en tidig lunch. Måndagens kostfiber- samt proteinrika pannkakor blev onsdagens lunch med sällskap av hallon, keso, banan, kiwi, kokosflingor, kanel och lite raw agave sirap. Jag göra ett sista ryck med pluggandet för att sedan packa ihop studielitteraturen och bege mig inåt mot campus. Jag har träff med studievägledaren vid halv 13. Hösten är nära och jag funderar lite hur jag ska lägga upp sökningen av utbildning så att det blir som jag vill. Examinationen jag vill åt är dubbel och består av titlarna kostekonom samt hälsovårdsinspektör. Dock studerar jag nu med dietisterna vilket jag vill fortsätta göra till nästa höst för att sedan börja studera resterade kurser med kostvetarna. Det låter krångligt men är icke det. Något jag vet säkert är att under de resterande snart 4åren, som vi med all säkerhet kommer bo kvar här, kommer jag studera kurser i det jag verkigen brinner för och det gör min så otroligt jävla lycklig. Det här känns så jävla rätt, säger en flicka som är nöjd över sina beslut.
På tal om något annat så ska resterade dag bestå av föreläsning och Indoor Walkingpass med Malin och kanske en Daniela. Yes.

I tid!

Antal tagna morgonpromenaden: 7st
Antal löpta km: 31km
Antal simpass: 1 kort, så kort att de knappt ska räknas.
Antal styrkepass av ben: 2st
Antal styrkepass av ryggen: 1st
Antal styrkepass av bålen: 4st
Antal styrkepass av bröst: 2st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 2st
Kommentar: Nästa vecka så ska mer fokus läggas på roliga pass med folk och simningen= det blir det mindre löpning. Indoor Walking måste prioriteras, eller vad säger en Madeleine?

Mums

Kokosboll och smootie. Bollarna är två av några som jag höftade ihop i fredags. Havregryn, kokos, finhackade mandel, mosad banan, kakao, kaffe, kvarg sedan blev de ihopsmetade, rullade och täckta av kokos. Förjävla bra fika det där.

En rak bild samt en matbild

Den traditionella söndagsträningen är genomförd och jag sitter med delar från gårdagens middag som är dagens lunch och ska sätta igång med pluggandet. Vid klockan 14 ska jag bege mig mot Nathalie för att få sällskap i pluggandet. Gårdagens kväll spenderades hos Daniela med folk. Hon är en inspererande och underbar människa det där, en arkitektstudent som kommer gå långt. Hyllande ord som är sanna. Punkt. Plugg var det ja.

det blev en lördag med mat

Efter en lång promenad i morgonsol, en storstädning av lägenheten, en pluggstund i soffan som slutade med sömn har vi fått i oss en sen lunch. Stektpotatis och ägg, keso, en stor sallad med blandat gott. För en månad sedan gick jag från att äta mer vetetariskt till att äta hel vegetariskt. I månad utan kött. Jag känner ingen förbättring kroppsligt, fysiskt, blablabla men jag känner mig som en bättre människa, mer etisk? Bra känns det i alla fall. Får se hur länge det varar, fram till middagen i alla fall.
Nu ska jag packa väskan och ta pojkvännen i handen och bege mig till IKSU. Ska bli löpning på fötter med blåsor och som har ont. Vet inte om det blir några 5km på tid denna vecka utan blev visst ett annat mål och det målet inkluderar mycket tid i de nya löparskorna vilket är likamed skavsår. Målet är att springa 30km, jag har 10km kvar så det ska jag allt klara!

Streetstyle från micro-rummet

Streetstyle, dock var bloggaren inte ute efter att fotografera min outfit utan min mat samt spork. Gårdagens matlåda alltså. Pirog fylld med guornfärs, kikärtor, morötter, röda linser inbakad i ett grahamsskal toppad med sesamfrön, plus en sallad med keso.

Just ja!

Antal tagna morgonpromenaden: 6st
Antal löpta km: 22km
Antal simpass: 1 kort
Antal styrkepass av ben: 2st
Antal styrkepass av ryggen: 1st
Antal styrkepass av bålen: 3st
Antal styrkepass av bröst: 2st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 2st
Kommentar: Jag ska börja springa 5km på tid en gång i veckan. Denna veckas 5km slutade på tiden 24:45.

Mjuk nystart

Det bästa med att ha gjort bort en tenta är eftermiddagen och morgoen då man inte har nått att studera för stunden. Som denna morgon och gårdagens eftermiddag. Gårdagen efter tentan firades med löpning, shopping av födelsedagspresenter, pirogbak, sex and the city, födelsedagskalas hos Amanda och mathandling. Denna pluggfria morgon då? Upp klockan 6 för att kunna ha en lugn, mysmorgon. Promenad utan stress och frukost framför den där SATC-serien. Resterande dag kommer bestå av intro av näringsfysologi och metabolism, träning och vid klockan 14 ska jag möta upp en dietiststudent och agera övningsperson för kostinformation. Ska bli intressant och se vad hon har att säga om min kosthållning.

Jag lever för morgondagens eftermiddag

Det känns lagom hemskt att behöva sitta inne och kötta plugg inför morgondagens tenta i livsmedelskemi när vädret utanför fönstret skriker sol och värme. Men det är värt det tänker jag och ber till gudarna om en godkänd tenta och ett fint väder nästa vecka och helg då jag är ledig. Denna vecka har som kanske väntat endast bestått av plugg (träning och jobb) och då ljuger jag inte när jag skriver endast. Imorgon lever jag igen som en fri kvinna, tills dess säger jag adjöken.

Träningen

Antal tagna morgonpromenaden: 7st
Antal löpta km: 20km
Antal simpass: -
Antal styrkepass av ben: 2st
Antal styrkepass av ryggen: 1st
Antal styrkepass av bålen: 4st
Antal styrkepass av bröst: 2st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 2st
Antal styrkepass axlar: 2st
+ två pass Indoor Walkning

En helg med en familj väntar

Gårdagens spenderades i skolan med studier från klockan 9 till 17. Tenta om en och en halv vecka. Jag satsar på att plugga hårt så att jag har ett bra underlag till omtentan. Dålig inställning men jag anser mig själv bara vara realistisk. Utan några förkunskaper i kemi och köttning av både A  och B  kursen på en månad plus fördjupning i livsmedelskemi samt med vetskapen att det var 50procent av de äldre kursarna som fick underkänt på tentan så anser jag att det krävs ett mirakel för att jag ska klara tentan. Dock ger jag allt, alltid!
Men igår så han jag med att springa 4km och köra ett Indoor walkingpass med många kända ansikten. Ett bra avslut på den studerande dagen.
Nu ska jag snart ta mig in till Iksu igen. Där ska det tränas och pluggas till klockan 13 då vi ska ha lab med proteiner. Vid exakt 16:20 ska jag och Nils vara på flygplatsen för att hämta min kära familj. De ska vara uppe och titta runt i helgen. Som jag har längtat till denna helg! Vi ska umgås med shopping, restaurangbesök, hotellfrukost, träning och plugg. Mycket av det sistnämda är tanken nu när min syster är här och kan agera kemilärare.

RSS 2.0