Kyla och träna totalt.

 
Dagen inledes med promenad i sällskap av Emelie och nu sitter jag i soffan med filt samt te för att värma mig. Sju grader var det ute vilket är lite för kallt just nu. 
Igårkväll cyklade jag från Iksu i endast skjorts. Kontrast. Eller det kanske var kallt då också men att kroppen hölls varm efter den så kallade total träningen jag och han hade utfört. Total training, då man kör hårt och jag låtsades vara manligt stark. Jag lyckades inte, för vad är manligt stark? 
 
Och, jag hoppas att graderna hinner stinga lite innan jag ska hoppa på cykeln till jobbet för jag vill inte behöva plocka fram vantarna än. 

Med händerna i sidan

 
Umgänge med trevligt folk, lite jobb, solnjutning, styrketräning, matlagning och helgen avslutades med Filip och Carro som var över på middag för att smaka på det som inhandlades på Bondens egen markand. 
 
Idag har jag varit ledig från jobb och måsten. Träffade upp Emelie tidigt för att promenera runt Nydalasjön och prata om vad sommaren har bjudit på. Sedan dess har jag tränat de där benen som jag håller så kärt, sedan vilat dem medan jag läst skönlitterärt. Lagat två pajer har också hunnits med, en med broccoli och en med röda bettor, båda med fetaost från den grekiska ön Thassos. Hallelujah! 
 

Tillbaka i rutiner

Jag har lagt in en färgtoning i håret likt min utväxt för att testa på´t liksom. 
 
Igår efter lite träning och målning av golvlist tog jag med karln samt cykeln på en guidadtur runt Umeå för att berikas med historia om staden man bor i. Kvällen fortsatte hemma hos Hanna med middag och andra Hanna. Mycket gott och framförallt trevligt! 
 
Idag då? Tillbaka i rutiner då jag ska ner till stan och arbeta några timmar. Jobb sedan sjuk, frisk och då arbete igen. Hemskt kan tyckas men jag är nöjd. Jag har blivit så extremt rastlös av att ligga hemma att jag gärna tar tillbaka rutiner och lite ökat tempo. Så jobb till skolan börjar och lite arbete under första skolveckan också. Semester tar vi i vinter istället där solen visar sig, Kap Verde. 

bitterljuv

 
 
Nu har jag kommit tillbaka till liv sådär lagom mycket. Mesta dels av tiden den senaste veckan har spenderats hemma med att ta det lugnt, bakat en massa bröd och småfixat i lägenheten. Ibland har jag slagit på stort med att promenera, besöka loppis eller driva runt i skogen i jakt på blåa bär och svamp.
 
Jag som annars brukar bli totalt deprimerad när vardagen är för lugn har ändå klarat mig hyfsat okej. Karln har varit min klippa kan man klyschigt säga. Han har hjälpt till att skapat rutiner i min ganska så händelselösa vardag genom att försvinna iväg på dagen och studiera med Jesper. Detta har resulterat i att jag fått sysselsätta mig själv så att jag har något halvintressant att komma med när vi sitter till middagsbordet (tur att man alltid kan diskutera litteratur).
 
Nu kanske du tänker, men hallå du har väl kunnat göra roliga saker/träffat människor när du började bli bättre? Men nej, jag ska vara ärlig. När jag  började må hyfsat igen så var immunförsvaret fortfarande nere vilket resulterade i att hela min mun svullnade upp i stora munsår. Jag har knappt kunnat äta, dricka eller prata de senaste 4 dagarna. Detta resulterade i att jag inte har varit mycket till sällskap. Äckligt kanske du tänker, att skriva om munsår. Kan tyckas, men här ska inget tystas ned bara för att man skäms då det kan anses äckligt. 
 
Idag tar jag sista pillret och med det ska jag börja njuta i fulla drag av det som är kvar av min sommar, säger jag utan bitter efterton. 
 
Recept på svampsoppan då (4 personer):
0,5 liter rensad svamp
3schalottenlökar 
2 dl grädde/mjölk
3 msk olja
0,7 liter vatten
2 buljongtärningar 
3 msk sherry 
redning på vatten och vetemjöl
salt och cayennepeppar efter avsmak
 
Skär och förväll svampen. Fräs sedan svampen och lök i fettet. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka på svag värme i cirkus 15 minuter. Tillsätt grädde/mjölk och låt koka ytterligare 5 minuter. I med redningen och låt koka till önskad konsistens. Krydda med sherry, cayennepeppar och salt. 
 
 

Du kan va mitt plåster, skydda mig ett tag men vi båda vet att plåster faller av.

Bild- när det blev år 2011
 
Denna vecka vandrade jag in i ledighet samtidigt som jag blev sjuk, tydligen ordentligt sådant. 40grader i kroppen resulterade i läkarbesök, njurbäckeninflammation och antibiotika till den. Det är så vi välkomnar ledigheten!
 
Fyra tur dock: 
  1. Idag mår jag mycket bättre och har ingen feber
  2. Jag har mycket trevligt att läsa ex. Livet efter dig av Jojo Moyes 
  3. Nils är i Ume igen och gräddar pannkakor åt mig 
  4. The Carrie Diaries. Underbar serie för en SATC-torsk.
Fast jag skulle vilja ändra på vädret. Bort med solen och in med lite regn, då skulle det kännas betydligt enklare att ligga inne och kurera sig. 
 
NU: sängen med lunch ifrom av mer pannkakor och bok till sällskap. 
 

 
Med magen mätt och efter några sidor i boken, somnade hon. När hon vaknade igen hade vädret växlat och regnet droppade från skyn. Hon har insett kraften i bönen och ställer sig nu iköket för att baka bröd som kan brytas. 
 

En del av skogen till frukost

 
 
Igårkväll gick jag ut i skogen med sommarvärden Malinda Damgaard. Hon pratade på medan jag dödade myggor och plockade bär. Blåbär och sedan vinbär. Jag fick ihop en del och hittade ett riktigt smultronställe, fast med blåbär då. 
 
Det där med att hitta på aktiviteter med sig själv har jag blivit betydligt bättre på under de senaste åren och lärt mig att njuta av. Att inte ha en vän vid sin sida i alla aktiviteter resulterar ofta att man pratar med nya personer, vilket är otroligt utvecklande. Som igår då jag lärde känna grannen i lägenheten över. I tre timmarsatt vi i solen och pratade om allt ifrån maten i förskolan till tjocktvapparater. 
Min syster är en insperation i detta då hon under sin senaste viselse i USA valde att upptäcka nattlivet i New York kväll efter kväll trots att hennes vänner stannade kvar på hotellet.  
 
- Sällskap behöver man för att utvecklas men att stå själv ibland gör bara nytta, säger jag men med  en längtan till Lördag då mitt fastasällskap kommer hem igen.
 

Sommaren är kort, så ta för dig för solen skiner idag.

 
Efter helgens arbete har tiden spenderats med nyttigheter så som tvättning och städning och trevligheter iform av fikahäng och loppisbesök med Emmelie och Daniel samt kvalitetstid med Madeleine. Mellan detta har jag njutit av solen, sommarpratarna, andra bra berättelser och löpning.
 
Nu går vi in i sista arbetsveckan innan ledigheter. Tiden går fort.
 
- När man blir ledig, det är då man ska börja njuta på riktigt va? frågar hon som anser sig ha haft en underbar sommar. 
 

Blåbärshäng

 
 
Dagarna vandrar på. Igår efter jobbet fick jag sällskap av bruden på maskeradbilden här ovan, för att genomsöka skogen på blåbär. Med risk för myggbett gick vi inte ut i skogen iklädda kläderna som vi har på bilden, såattnivetliksom. Någe mycket bär kom vi tyvärr inte hem med, fast många bäckar små. 
Det bästa med blåbärsplock-sällskapet är att hon lovar att bjuda på kaka med blåbär i helgen, vi får se om löftet hålls. 
 
Annars i mina tankar då? Inredning och lägenhetsfix är det som bubblar i mitt huvud. Fynd som förväntas göras för att idéer som ska kunna verkställas. Dock väntar jag in att den andra hälften av hushållet ska komma hem innan jakten början. Lägenheten ska också få lite upprustning om några månader iform av målning och nya mattor så dokumentation här av resutatet kan förväntas först i höst.
 
Jag arbetar mig vidare. 
 

RSS 2.0