Helgen

 
 
 
Bad (för en av oss) vid Pitehavsbad, inget tokfint väder tyvärr.. Fika på Ekbergs konditori och flanera i Piteå. Bad och bastuhäng på hotellet i Skellefteå. Middag i bistron på Bryggargatan.
 
Jag äter väldigt sällan quornfileér och beställer det aldrig på restaurang då jag anser att der är ett ytterst tråkigt livsmedel som inte kräver några större ambitioner. Det smakar okej men är inget inovativt/kreaktivt med att använda quornfileér. Men igår när vi åt middag gjorde jag ett undantag för jag trodde och hoppades att jag skulle bli överbevisad. Det blev jag inte.  Jag står fortfarande fast vid att quornfilé är det absolut tråkigaste man kan servera vid en vegatariskrätt. Dock räddades gårdagens varmrätt av den otroligt underbara rödvinssåsen. Jag kan erkänna att jag slickade tallriken för att ingen sås skulle gå förlorad! 
 
Igår i Skellefteå ägde deras stadsfest rum och vi hade första parkett vid ingången, så vi hann se halva Skellefteås mycket "glada" befolkning under vår middag. 
Idag konsumerades god frukost a la hotel och lite stadsvandring genomfördes innan vi for hemåt igen. 
 
Typ en såndandär helmysig helg som i folkmun kallas kvalitetstid. 

på grillen en fredag

 
 
Grillning med Hanna, Linnea och Nils igår efter arbete. Vitlöksgrillade bröd med mozzarella och grillad portabellosvamp, plus potatis- och melonsallad samt grillad tomat. Kvällen slutade i soffan framför Jägarna.  
 
Ledig helg så snart ska bilen rulla uppåt mot Piteå. Utflykt för att upptäcka den stan + Skellefteå.

så man startar dagen

 
 

Aktiviteter

 
 
Gårdagen inledes med första årets första morgonpromenaden med en sommarpratare i öronen. Arbete men med både frukost och lunch i solen så jag hinner njuta av sommaren lite också. På lunchen njöt jag lite extra för då fick jag sällskap av Daniela. Kvällen spenderades med Jenny, Helena, Hanna och Nils med aktiviteten bilbingo. Trevlig kväll med sällskap som vet hur man skämmer ut sig, dock ingen vinst för någon av oss.. 
 
Dagen idag, mer arbete och mer sollapande. Träffade upp Nils på Gammlia för att beskåda fina fordon såhär på kvällskvisten. 
 
Typ det plus lite saker däremellan. 

sandwich au portabello, chevre et rödbeta

 
Måndag, tillbaka till jobb och vi inleder veckan med vardagslyx iform av mat. Picknick i park med Nils efter stängning. Han hade med sig denna skapelse: smörgås med chevre, kokt rödbeta och vitlöksstekt portabellosvamp. Till hörde en potatissallad. Kalas gott! 

Flyttfixandet fotsätter

 
Hur torsdagen spenderades. Med flytt och alkohol, vilket visade sig vara en förvånadsvärt bra kombo för mig efter en arbetsdag. Idag tillåter vädret mer fix i nya lägenheten och storhandling, dock med vatten i glaset denna gång. 
 
Men först ska det som blev kvar av gårdagens jordgubbar ätas upp till frukost! 
 

Midsommar

 
 
Midsommarfirandet inledes med en mysfrukost i säng med scones och högläsning. Fortsatte på Gammlia med dans kring stång och picknick. Varmt som sjutton var det så jag, Nils och Daniela for och tog oss ett dopp i det blå, fick bort sanden mellan tårna och svalkade min kropp. Fast bara nästan helt likt Ledins låt. Kvällen sedan bjöd på grill. Vi åt marinerad och grillad portabellasvamp med mozzarellaost med potatissallad och grillad majskolv. Det spelades brännboll och kubb. Själv åkte jag på solfrossa så jag nöjde mig med att titta på insvept i fyra filtar. Ett bra midsommarfirande med andra ord!

Mitt i en flytt

 
 
Bilder togs under helgen som bestod av bad och klassåterträff. Sista bilden bjuder jag på för att han är hett i min mors snickarbyxor samt för att jag gillar honom skarpt. 
 
I Söndags gick vi upp innan tuppen och for upp till Ume. Sedan dess har vi båda börjat arbeta och flytta över delar av hemmet till nya lägenheten. Mycket att stå i men på torsdag går stora lasset med möblerna så natten till midsommar sover vi första natten i nytt boende!
Dock har jag hunnit med lite trevligheter också. Exempelvis igår hade jag Helena över på middag. Med sin färgstarka karaktär lyckadas hon med det nästintill omöjliga; att hålla mig vaken. Jag talar för både Nils och mig när jag säger att det ska bli nedrans skönt när vi är färdigflyttade. Flyttandet tär på en. 
 
"Nästa gång vi ska flytta så bir det direkt till den villan där vi ska bo i hela livet" sa jag för någon timme sedan då vi tog en krampaus (läs hängapåvarandraförattmaninteorkarstå-paus) i förrådet i källaren. Att flytta ett helt hushåll tre gånger på mindre än två år är inget jag rekomenderar för optimalt välmående. 
 
Men här ska vi inte va negativa helt ut utan jag får tänka på vad skönt och fint det kommer bli när det är klart! 

ett + ett

 
Lunchtid så jag bjuder på bilder ifrån gårdagens lunch som avnjöts i Sickla köpkvarter i bistron. Svartrot- och linssoppa med rödquinoa. God men kunde gärna ha fått vara mer smakrik. Frittata med getost, spenat och jordärtskocka med örtdressing. 
 
Trevlig shopping med många fynd och fint sällskap. 

Lag mor och dotter

 
 
 
Gårdagen inledes med promenad och njutning i solen. Cyklade efter lunch med Cassandra till Grinsjön för att njuta lite till och uppdatera varandra. På kvällen sprang mor och jag det trevliga Parloppet i Hagaparken. Femkilometers bana med mycket upp- samt nedför i mysig miljö. Jag gillar längre distanser mer när lopp ska springas säger jag och inser att jag har blivit en distansnjutare på mindre än ett år. Förr såg träningen mer ut så att jag sprang kortare och pressade tider. Nu är det längre och betydligt mindre pressande. Att hitta det som passar för sig själv är A och O. 
Efter loppet och lite picknick i det gröna gräset styrde bilen mot Rönninge där Nils med vänner precis åt upp det sista från grillen. 
 
 
Bra sommardag helt och enkelt!
 

Smultronställe

 
Dagen har spenderats på Sturehof slott med häng och lunch på Voltaire & Vänner. Sötpotatispaj med chevre och spenat, fetaostkräm. Räksmörgås. Riktigt fint och mysigt café i otrolig slottsmiljö. Andra matstället av Voltaire som jag besöker och jag är lika nöjd denna gång! Deras nyöppnade på PUB och det på Djurgården ska jag testa någongång innan jag dör. 
 
Note till mig själv: investera i en nedrans go balsamvinäger när du kommer hem till Ume igen. Vår förra är slut sedan en tid tillbaka och den var god men inte nedrans. Det blir att gå ut på jakt! 

:-)

 
Med en tresidorlång inköpslista beger jag mig nu iväg till Kungenskurva och IKEA. Sedan ska jag hämta upp Nils på Bromma. Idag har han skrivit en tenta så efter den är han lite ledig och ska spendera de närmaste dagarna här nere. Vi ler över det. 

Kliv in i en annan värld

 
För insperation, för att vidga mina vyer och för att öka i lust, eller något... Bra blandning av litterärt med andra ord!
 

Hemmagjort recept för välmående

 

 
I Sorunda som sagt. Vad har hänt här då?
  • Firat nationaldagen med familjen i Haga parken med god mat i munnen och fin musik i öronen. 
  • Träffat min vän som jag kallar Tant Grön. Ett år sedan sist då hon har varit i staterna och haft det trevligt. 
  • Njutit av finvädret genom att ta löpturer, promenader och solat rumpan. 
  • Igår upplevde jag min tonår igen. Fest hemma hos Malin och Maja. Vinet och jag slog på stort. Med mina, för tillfället, fattiga alkoholmeriter kunde det ha slutat hur som helst. Resultatet blev ett extremt lyckorus. Fytusan vad det finns härliga människor i min omgivning! utbrister jag och blir lite tårögd (visst är man en tönt).
  • Idag har jag fått besök av Isabella. Det mycket kära återseendet av barndomsvännen lede till många funderingar kring hur livet blev format till det som levs idag. Dagens lärdom: bakfylledagar spenderas bäst med trevligt sällskap, nostalgi och promenad. 

Lov & sommar

 
Tentan är skriven och med det är terminen slut! På kvällen igår firade vi med lite festligheter här hemma. Det är riktigt trevligt att i varje kurs lära känna nya personer men det är lite trist när kursen är slut och man går vidare till nästa kurs utan de nyfunna kamraterna. Men då väntar nya personer att upptäcka och mer kunskap att inhämta! 
 
Nu är det sommarlov i drygt två veckor innan mitt sommarvikariat börjar, härligthärligt! Det firar jag med att ta flyget ner till föräldrarna ikväll. 

Utan min tentaångest

 
Måndag, dagen före tentan och fortfarande ingen ångest (?). Jag lever med inställningen att det får gå som det går. Pluggat har jag gjort, men inte mycket. Ett lugn känner jag. Konstigt egentligen med tanke på att jag aldrig tidigare har gått till en tenta med så få pluggtimmar i bagaget. Lugnet, vill jag tro, beror nog på att kunskapen sitter i ryggmärgen. Föreläsaren har gjort ett extremt bra jobb med att förmedla informationen. Fast det är väl oftast i sådana här situationer som tentan går åt helvete, när man är för lugn och svävar uppe bland molnen? Men nu hinner ingen ta mig ner på jorden, det får bära eller brista! 
 
Annars idag då? Ja, bortsätt från att jag har haft ångest för att jag inte har någon tentaångest, så har jag promenerat med Emelie samt hämtat nyckeln till vårt nya boende. Vi har varit hos kvartersvärden och valt lite färger till väggarna samt nya mattor till golvet. När vi är nere i Sthlms området ska Ikea besökas för det ska kompleteras med lite nya saker, så en inköpslista har formats genom internetet. När vi kommer till Ume igen efter Sthlms besöket ska det börja packas och under midsommarhelgen ska vi köra över möblerna till nya boendet.
Då ska vi gå från att vara Ålidhemsbor till Carlshemsbor. Är detta en uppgradering? Beror nog på vem du frågar, men frågar du mig säger jag ja (vi har ett pingisbord, bastu och verkstad i den gemensamma källaren)! 
 
NU: Karln är iväg på tennismöte inför sommarens läger och äter middag a la mästerkock. Jag är hemma med träningsvärk och huvudvärk (beror nog på det knasiga vädret). Ska ta ett renande bad, läsa igenom mina sammanfattning och sedan dega i soffan... 

Om livet - med facit i hand

 
"Det är lite läskigt när man kommer till insikten hur mycket man skulle göra för att leva ut en dröm. Du säger "Jag förstår inte hur du kan göra så mycket för mig", jag svarar "Jag gör det inte för dig, jag gör det för oss". Men egentligen gör jag nog det för mig. Jag finner inte mycket glädje i det jag har och det är mitt eget fel, ingen annans. Jag vet att jag inte kommer finna lycka i en verklighetsutflykt till thailand i 4 månader. Jag behöver ändra verkligheten för att bli stimulerad. Jag har gått förlänge i dessa skor, om jag inte byter dom snart kommer jag att tröttna. Då kommer jag slänga bort dom och aldrig använda dom igen fast det vill jag, för jag älskar dom. Jag har bara gått för länge i dom och behöver prova nya för ett tag."
 

Ett inlägg jag skrev för nästan precis två år sedan, en månad innan studenten och vi hade bestämt oss att flytta upp till Umeå. Det var inte plättlätt att som 19 respektive 18åring att flytta så långt hemifrån utan hundraprocentigt stöd från alla hållen. 
 
När jag läser inlägget idag är det med facit i hand och jag kan säga att jag lyckades! Examen har jag inte tagit än men det var inte huvudmålet med flytten. Målet var att komma bort ifrån min destruktiv livsstil, börja om på en ny kulla, träffa personer och lära mig kunskap som berikar mitt synsätt men framförallt att lära mig värdesätta det jag har. Det tog ett och ett halvt år men nu blir jag alldeles varm i hjärtat när jag tänker på Sorunda och allt vad den platsen innebär. Jag vet mycket lite om framtiden. Tre år blir jag garanterat kvar här i Umeå. När folk frågar mig vart det troligtvis bär av sen så svarar jag att det blir nog någonstans i Sthlms området. Nynäshamn, ja, det är en ganska så fin stad (fast de säger jag inte högt)...
 
Det jag ville komma fram i det här inlägget till är att flytten till Umeå var det bästa jag har gjort hittintills i mitt liv, ur alla perspektiv! 
 
 På onsdag far jag nedåt igen, jag längtar. 

Vilodagen

 
 
Söndag och jag lyckades dra mig några extra timmar i sängen. En sparad Runners world och gröt med en extra topping med melon väntade sedan. Inget badväder idag så blir att omplanera denna dag men jag tror den kommer innefatta nå form av plugg, styrketräning och umgänge med karln i alla fall. Den som lever får veta! 

Rödning och falafel

 
Nils - Röding - Jytte - Falafel 
 
Efter jobbet möte han upp mig och bjöd mig på middag i Teatercafés soffor. Riktigt smakligt!

Sol, värme, brännboll och yra

 
Igår yrades det och idag ska det arbetas. Jag älskar när livet levs i kontrast. 

RSS 2.0