Välkommen brännbollsyran!

 
Fyra bilder ifrån gårdagen. Bad, njut och lite plugg i galen sommarvärme. Jag och Hanna fick lite sällskap av Robert och Linnea. 
Kvällen bjöd på brännboll med en blandat kompott människor. När spelstrategier kommer på tal så förstår man att folket är taggade inför dagens Brännbollsyra. 
 
Jag tror att första ölen redan har öppnats för många för idag smäller det! 
 
 

Äppelpaj med onsdagssällskap

 
Gårdagens kväll spenderades med sällskapet Anna som sisådär fyllde år förra veckan. Vi friade henne i efterskott med äppelpaj, te och avslutade med en promenad i den varma onsdagskvällen.  

Blåa bär och scones

 
Torsdag, mer sommarvärme väntar (+28 grader) och fyfarao vad jag redan har tagit sommarlov! Stranden idag med Hanna (favorit i repris från igår) heeela dagen. Solskyddet hänger med och ska användas flitigt! 
 
Frukosten idag: scones med pålägget ägg/becel, ost, blåbär sköldes ned med varmchoklad och blåbärsgrädde. Vi har investerat i 2,5kg blåbär, det kanske märks? 

Sommar och bortprioriterad tenta!

 
Tenta på tisdag och lusten att plugga är som bortblåst. Låg ute i solen igår med papprerna som krävs för att klara tentan. Efter lunch tog jag med mig Martina Haags bok ut vilket resulterade i att jag läste från pärm till pärm. Så lätt är det att bortprioritera plugg!
 
Sedan togs en snabb shoppingtur, svala kläder och svalkande alkohol. Brännbollsyran närmar sig med stormsteg och då är det bra att vara förbered! 
 
Gårdagens middag åts på gräset i stan för att fira Sofias födelsedag. Det där med att  socialisera sig med nya personer och sjunga födelsedagssång är alltid trevligt!
 
Nu ska jag strax iväg och berätta för intressanta lyssnare hur vårt informationsprojekt gick. Resterande soltimmar ska spenderas vid vattnet med Hanna och studier. Sommar och sol med en doft av kaprifol!

Våfflor och dagar som går

 
Efter gårdagens fältövningar ute i en föreläsares trädgård (vi agerade inspektörer i olika ärenden) bjöd vännen Madeleine på våfflor ute på ballkongen. Gott och naket blev det, sådant vi gillar! Jag njuter av de fina dagarna vi har, lyckorus många gånger om! 
 
Nu har jag vaknat till denna fredag, stoppat frukostmat i magen och ska knyta på mig skorna för att möta upp Anna på en promenad. Bra start på en halvnervös fredag. Nervöst är det då vi (jag och min grupp)  senare idag ska föreläsa på Kafé Kom in här i Ume. Matcirkeln ur miljösynpunkt är det vi ska förmedla till allmänheten. Vi får se hur det går!
Mer idag då? Jo, ikväll har vi bjudit över Magnus och Carro på middag. Trevligt kallas det! 

Puss på den du!

 
Denna onsdag då: 
  • Träff med projektgrupp på morgonkvisten. 
  • Njutit av solen hela dagen lång.
  • På eftermiddagen kom Madeleine förbi med jordgubbar och hennes underbara humör för att sällskapa mig i solen.
  • Pizza i gräset med Angelica, Emelie och Madeleine. 
  • Första styrkepasset på cirkus en månad (?!) och musklerna fanns kvar, de hade bara gömt sig lite.
Nu har Nils ramlat innanför dörren (med herrar och matlagning har han spenderat kvällen) så jag ska nog ge honom en puss på kinden och fråga om hans dag, en skylldighet jag som sambo har... 

Hallonskjorta och blåbärsgröt

 
Ume bjuder på finväder, igår och troligtvis idag också. Shorts på den fast att dagen ska spenderar inomhus med föreläsning. 

Lite av det som ligger i magen nu

 
Plus Lizzygräddade pannkakor. Brunchbjudning och efter följde en getpromenad
Senare idag väntar en flygresa till Ume och verkligheten. Två och 1/2 veckor till sommarlov. Uppvilad som jag nu bör vara ska jag orka köra hårt ända in i kaklet. 

Hemkommen från Gbg och varvat klart

Hand i hand sprang vi i mål efter det absolut roligaste loppet jag sprungit hittintills, Göteborgsvarvet. Riktigt varm och kvalmig dag men vi alla tre tog oss i mål! FOLKFEST (ja med stora bokstäver)! Jag är otroligt glad över hur vi alla presterade. Tempot som jag och Nils höll var perfekt för att loppet skulle vara underbart och trevligt rakt igenom. Vad är prestige med en tid då pulsen är så hög att man inte kan sjunga sånger och ramsor, applådera, prata eller njuta av utsikten och de underbara människorna längst vägen? Inget har jag lärt mig! Pressa tider och pina mig kan jag göra under träning (om jag nu känner för det).
Bästa färdsällskapet hade jag också. Mor min var helt grym! Ja, igår var en av de underbaraste dagarna på länge! Lycka och glädje uti fingerspetsarna! 
 
Efter allt för många utropstecken ska jag hoppa i duschen (som ni ser på sista bilden blev det bara ett snabbt dopp i en sjö igår) och sedan bege mig för att bruncha med flickorna här i Sorunda. 

fina dagar

 
Besök i Hågelby parken, latat mig vid Taxinge slott, sprungit ikapp med mamma, njutit av solen, besökt huvudstaden med Malin, träffat syster och haft en efterlängtad pratstund med Lotta. Typ hur jag spenderat timmarna. 

Bra dagarna men bilder av dåligt kvalité

 
I onsdagskväll tog jag flyget ned till mor och far i syfte att unna mig semester. Min semester på 11dagar har jag bestämt ska innefatta skönlitterärläsning, solning, umgänge, löpning samt det bästa; att äta upp mig på föräldrarnas bekostnad! 
 
Hittills på mina lediga dagar har jag träffat syster för en picknik (med brownie) och pratstund i Hagaparken. I fredags åts det taco med Markus och Dan i den sistnämnda personens "nya" lägenhet (han har bott där i 5månader men det är först nu som vi fick till ett besök). Tre löpturer har avnjutits, två kortare på cirkus 5km och igår tog mor och jag en med längre distans, 18km. "Jag vill inte springa 21km nästa helg" sa mor när vi hade 200meter kvar av vår distansrunda.  Dock vet jag att efter lite återhämtning var hon lycklig över sin prestation och i veckan kommer hon gå med fjärilar i magen i väntan på Göteborgsvarvet. Själv är min löplycka otroligt hög just nu. Jag känner mig som en glad ko under kosläppet. "Jag vill springa 21km imorgon" svarade jag sanningsenligt. Fast jag ska hålla i mina häsar för kroppen måste få vila idag. Och gårdagenskväll spenderades framför filmen Sune med föräldrarna, sådant händer inte varje lördag. 
 
 

Måndagar när de är som bäst!

 
Internet är tillbaka och så är jag. Jag citterar min vän Helena "Folk tror att jag är död, för jag finns ju inte på facebook". 
 
Men nu när jag är tillbaka, som sagt, kan jag berätta om min dag. Imorse kom Daniela förbi så att jag fick bjuda henne på frukost och höra om vad som har hänt sedan sist, vilket vi kom framtill var månader sedan..  Sällskap under en promenad, prat i solstrålar och morgonen var fulländad. Ingen annan viktig aktivitet var planerad för denna måndag, ledighet när det är som bäst! Lunch med Nils och sedan möte jag upp Angelica som bjöd på te framför hennes mästerverk till film, Den fula ankungen. 
 
Nu väntar ett långt bad och sedan en kväll med Game of thrones. Åh, min älskade lugna och sköna Måndag!

No internet

 
När något vardagligt och självklart, så som internet, slutar fungera så inser man hur beroende man är... Vårt internet har legat nere sedan i tisdagskväll. Det har resulterat i en heldel studier som har blivit gjorda och att en stor trave böcker har lånats. Vi håller tummarna att det kommer igång senare idag. 
 
Nu sitter jag i skolan och ska strax hålla ett debatterande tal om varför man ska lämna blod. Hejsvejs på den! 
 
Ps. Valborg, 1:a Maj och gårdagen har varit bra. Inget mer att tillägga. 

RSS 2.0