Sammanbitet leende och mitt engelska vokabulär

 
Back in business och det är tydligen redan torsdag.
Fortsatt välmående så jag provade en kväll utan antihistamin. Resultatet blev en god natts sömn. Summa summarum var det troligtvis ett virus som fick kroppen att gå bananas, tänker jag och säger pepparpeppar ta i trä! 
 
Så med hälsan tillbaka och några arbetssamma dagar i bagaget så känns livet nedrans bra igen. Livet har egenskapen att gå likt en bergochdalbana. 
 
Annars då? Efter att ha agerat arbetsledare i resturang under gårdagen ska jag och min partner in crime träffas upp för att reflektera och utvärdera.
  

välbefinnande

 
En beskvibagare och en måbra-bok vad mer behövs i tuffare tider?
Jo lite medicin och med det är jag nöjd! 
 
Jag mår bättre idag och har fått sova ostört hela natten. Lyckan är stor! 

Om jag ändå kände en trollkarl...

 
Vi öppnade vår utbildningsrestaurang i torsdags. Jag deltog inte vid öppningen utan låg hemma efter en natt med magsjuka, trodde jag då...
Nu, två bra dagar och tre mardröms nätter senare, har jag insett att jag inte är magsjuk. Vad det är med mig vet vi inte vilket känns skrämmande. Klockan 4 imorse tog Nils mig till akuten där jag fick kortison och antihistamintabletter av fundersamma läkare. Nätter med magproblem, svullnad på kropp och i ansikte, kliande mun samt nässelutslag över hela kroppen. En allergi som kommer om nätterna? Användning av nytt tvättmedel? Något jag ätit? Som jag har ransakat mig själv. 
 
Nu är det dag och jag mår bra igen. Fruktar inför kvällen, dock har jag lärt mig att man inte ska oroa sig för sådant som kommer oavsett vad. Min älskade Nils har hjälpt ig med mycket men ta bort nätterna kunde han tyvärr inte göra. Jag får hoppas att antihistaminet räddar mina nätter framöver och att vårdcentralen kan börja utredningen redan på måndag. 
 
Idag ska jag sova, fortsätta äta ostmackor, titta igenom ett ton filmer, läsa en bra bok, sova lite till och undvika nötter. Det sistnämnda blir det svåraste. Nötter är en stor del av min kost då någon slags nöt smiter med i minst två av mina mål varje dag. Energirikt, näringsrikt och otrolig god samt unik smak. De tre egenskaperna är svåra att tillfredställa med annan livsmedelsgrupp. Jag ber till gud att det inte är min kära nöt som har orsakat mig dessa problem. 
 
På återseende! 

Äppelknyckare

 
 
Jag idag och gårdagens fångst på Ica Maxi. 5,5kg äpple fick jag plats med i cykelkorgarna. Svenska, goda och pengarna jag betalade gick till välgörande ändamål, typ alla rätt! Därav bakade jag två äppelkakor när jag kom hem från dagens nyttigheter på universitetet. 
 
Annars då? Ikväll ska kropp och huvud få ta igen sig. Jag har tränat på ordentligt de senaste veckorna utan att kroppen har indikerat på att den behöver vila. Jag har haft så otroligt mycket energi i både kropp och knopp att jag inte har reflekterat över att vila musklerna. Köra på känsla är bra förutsatt att man känner sin kropp. Idag sa kroppen nej tack till fysisk ansträngning med indikatiorn att träningsvärken inte har lagt sig på flera dagar. Jag besvarar kroppens önskan med att placera rumpan i soffan och så ska jag se till att den får lite massage senare. Huvudet ska få ta det lungt också. Jag är förvånad över att lilleste knoppen inte har klagat än. I förebyggande syfte så ger jag den en välförtjänt paus ikväll. Det ska nog gå bra då jag känner att jag ligger bra till studiemässigt. Bara inte Nils börjar ventilera sina funderingar gällande fysik, då är det kört... 
 
"Vad tänker du när jag berättar sånt här?"
"På annat..."
 

Kärleken ligger på en hög nivå.

sammanfatta sitt liv och tankar

 
Jag tänkte köra på en liten uppdatering vad som har hänt i veckan som varit:
 
Veckan startades med träning samt bastubad och sedan väntade lektion i kök. Kvällenspenderades hemma hos Karin med trevligt sällskap och sushi. 
 
På tisdagen introducerades vi till restaurangköket där vi ska driva lunchrestaurang med start om någon vecka. En heldag som avslutades med med en kväll då jag fick finbesök av Anna.  
 
Onsdag och intro av kursen Hälsoeffekter. 200procent studier och jag är fast besluten att ta mig i mål. Allt går med planering och ambition. Onsdagens kväll påminndes jag om att jag har en sambo. Löpning tillsammans som avslutades i bastun.
 
Torsdagen blev en heldag, a la Dolly Parton, i kök då vi skulle provlaga inför restaurangdrift. Efter dagen möte jag upp Emelie som är nyexaminerad personligtränare för ett styrkepass på kära Iksu. Efter en dag med 11 timmar i stående position kändes det behövligt att låta bena vila och istället anstränga hjärnan med plugg.
 
Fredag med föreläsning om buller och introduktion av projektarbete. Nu är alla bollar sätta i rullning och tro det eller ej men jag älskar det! Plugg, träning, lite kvalitetstid med Emmelie, sedan en puss eller två till sambon, och så blev det helg. 
 
Lördagen inledes med vad? Jo. studier. Cyklade sedan ner till jobbet för att slå in presenter till alla pappor i Ume. Kom hem med två egna presenter som jag fick av Malin, trots att jag inte är hennes pappa. Oväntad uppskattning ger än otrolig livskvalité. Middag, plugg men avslut i soffan för att se på en bra men alldeles för lång film, A Beautiful Mind. Att vara nöjd efter en timme i soffan betyder nog att jag är mer skapt att kolla på serier om något. Vilka problem..
 
Söndag även känd som min heliga dag. Den spenderas och ska spenderas med brödbakning, plugg, handling av äpplen, träning av kropp, lagning av mat och sist men absolut inte minst; promenad med Anna. Imorgon reser hon iväg och kommer aldrig mer tillbaka. På en kort tid har han hunnit ge mig mycket energi och glädje så det känns väldigt tråkigt att hon inte kommer vara nära geografiskt. Men som alltid får man tänka på återseende istället för hejdå. 
 
Min vecka, mina tankar, mitt liv just nu. Jag är nöjd. 

RSS 2.0