med lite ny energi

 
Lite löpning med ett spontanbesök hos Anna vilket resulterade i en promenad. Kroppen fylldes med energi och huvudet känns som nytt. Kom sedan hem till en tom lägenhet men fyllde den med dans och doft av pepparkaka. En mjuk variant med dadlar provar jag attbaka. Snart kommer karln hem ifrån jobb och jag vill mysa med nybakat framför tv-serien Bron
 
Jag tror det blev lite torrt, den peppriga kakan alltså.. Man jag har en del tid att öva fram till jul. 

Påminnelse om sommaren

 
Fick dessa bilder skickade till mig idag från Hanna. Sommardag med ledighet. Verkligenheten kontrar i en höstdag med studier. Studierna går på. Imorse fick jag värdefulla exempeltentor av Karin så nu jävlar borde man inte misslyckas. Avbrott i plugg då jag möte upp annan Hanna för lunchföreläsning om sjuka-hus syndromet. Eftermiddagen fortfatte med pluggsällskap här hemma. När sällskapet begav sig så tog jag pluggavbrott som kommer hålla i sig hela kvällen. Nu när huvudet är mörbultad borde kroppen få nå stimulans, lite löpning kan vara en lösning.  
 

Tisdag igen

 1. Hallen med två fynd. Spegeln en inköpt från en granne i huset efter att jag hade spanat in i hans förråd och sedan lämnat en lapp i hans brevlåda. Byrån (?) fann jag, mamma och mormor på en loppis mitt ute i Norrlands tätaste skogar. 70kr kostade den, vilket kan motsvara en pizza i kronor. 
 2. Hallen. Ja, kläderna får plats! 
 3. Bullar i köket. De blev inte de bästa. Fast sambon tyckte att de var dugliga, dock är hans standard ganska låg (vad det gäller bullar)...
 4. Bullar i köket. ...så jag hänvisar till andra bullar om det ska bakas.
 5. Lördagens middag.Tortellini med svamp- och gorgonzolafyllning på en bädd av kokta rödbettor, stekta grönabönor samt chevré och toppad med torrostade hasselnötter. Det bästa vi lagat hittintills i våra tjugoettåriga liv. 
 
Helgen har passerat och det är redan kväll en tisdag, tiden går på. Trevliga saker att nämna ur tiden som gått då: hängt en del med den sköna bönan Anna, haft över ett gäng härliga männsikor här på knytkalas, jobbat á la inflyttningsfest på en Bokia som har blivit en Akademibokhandel, uppmärkssammat att jag har varit kär i Nils i 4,5år, kommit tillbaka till att träna kroppen, pluggat inför tentan som väntar på fredag med mera. 
 

tisdag

 
 
Idag vaknar jag upp med lite mer perspektiv på livet. Vilket man bör göra varje dag. Tre funderingar jag har nu:
Att jag är stolt över att jag har ändrat mina konsumtionsvanor ordentligt de senaste åren. 
Att jag alltid har tagit skogen som en självklarhet, vilket den inte är.
Drömmen om hus växer för varje dag lika med obehaget inför att ta stort bolån. Finns bara en bra förebyggande åtgärd: fortsätta att spara och placera.    
 
Osammanhängande. 
 
Idag?
Föreläsning på förmiddagen om alkohollagstiftningen 
Handledning och grupparbete på eftermiddagen 
Och ikväll kommer Anna över för att fika och vi ska sysselsätta oss med att finjustera hennes C-uppsats 
 

Livstecken

 
Jag lever, pluggar rumpan av mig och njuter i fulla drag! Livet går på helt och enkelt. För att ge inblick i livet som levs nu kan jag sammanfatta dagen i punkter och meningar: 
 • Föreläsning från morgon till lunch - organisationsteori, vilket man aldrig kan få för mycket av, eller..?  
 • Lunch åts hemma efter lite fixning av lägenheten. Yes, nu är det färdig renoverad (med undantag för att vardagsrummet ska målas om vid årsskiftet)! 
 • Lite pluggfokus på eftermiddagen
 • Nu gräddas tjockpannkakan i ugnen och Nils har cyklat till butiken för att köpa tillbehör. 
 • Snart ska det alltså ätas middag 
 • Vid cikus klockan 18 ska vi cykla ner till Café Pilgatan för att möta upp Ida och Sofia. Det vankas kvällsföreläsning innehållandes argument för Biologisk mångfald.
 
Typ lite det som händer. Lite fläng hit och dit. Mycket plugg. Annars också mycket bakning, umgänge med karln och fina vänner. Lite jobb. Tyvärr ingen träning då halsen har varit lite sisådär. 
 
Sammanfattat och klart! Sen så har jag såklart otroligt mycket tankar och planer som snurrar i huvudet just nu, får se om jag skriver av mig nångång här snart.
 
Simma lugnt!

Nyfrälst och tillbaka i Umeå

 
 
Är hemma i Ume igen efter nedrans bra praktik. Vemodigt att komma tillbaka men ack så underbart att få krama på den där killen som jag håller så kärt. 
 
Just nu då? Jag är inne i ett otroligt plugg-mood. Ge mig mer kunskap! skriker jag rakt ut. Dock vill jag egentligen ut och praktisera det jag kan i verkligheten, typ jobba. Skynda långsamt är en dygd, tänker jag och tar fram studiematerialet inför pluggkvällen som jag och Nils ska ha denna Måndag. Man måste ju först lära sig för att sedan kunna praktisera kunskapen. Logik på hög nivå!  
 

RSS 2.0