Glädje

Sinnesstämningen just nu? Totalt euforisk! Otrolig intressant praktik och ja, det känns rätt. Jävligt rätt.
Mer? Träffade upp Joanna efter dagens slut och agerade smakråd vid köp av jacka. Att träffa henne, gjorde inte dagen sämre.  
Jag längtar till imorgon.

Hej gud och tack gud för denna dag

 
Shopping och lunch (brödkaka med chevre & rödbetor) med Madeleine i Sickla. 
Söndagsmiddag med familjen; rådjurssadel kontra paj & kanareller. 
Kvällspromenad med Marie. 
Sedan avslutades söndagen med att dricka te i sällskap av tre flickor. 
 
Jag sammanfattar dagen som en riktigt bra söndag.
Imorgon väntar en nyvecka och med det en ny praktikplats, Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund.
Godnatt säger jag och tar fram Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand. 

Lite från veckan

 
Praktikveckan har varit nedrans intressant och lärorik. Annat som har hunnits med är att jag har promenerat med Dan och pratat igen. En annan kväll träffade jag upp Joanna för att prata igen lite där också. Bra kvällar med fina vänner.
Igår agerade jag löpsällskap till syster och mamma i loppet på Lidingö som är 15km. Otroligt vacker bana och solen sken på oss. 
 
Idag ska jag snart köra bilen mot min kära vän Madeleine. Vi har inte träffats på länge då hon har lämnat Ume och flyttat ner hit till sin Fredrik. Sorgset är det att inte ha henne nära geografiskt men hon gör mer nytta här nere, för sig själv och andra. Madeleine förtjänar optimal lycka och när hon är lycklig då smittar de alla som korsar hennes väg. En sann glädjespridare, dom är sällsynta.  
 

Dag i sthlm

 
Imorse tog jag flyget för att komma ner till stora staden. På Arlanda blev hämtad av far och mor, handlade lite förnödenheter som sedan lämnades i min systers lägenhet där jag ska bo i veckan. Sedan begav vi oss till Södermalm där vi möte upp systern för att bruncha på Södra teatern. På det så har vi tagit en runda i elljusspåret och jag har lagat mat som nu ska fylla matlådor. Söndagen är gjord och jag är helt slut efter dagens flängande. 
 
Imorgon ska jag flänga lite till då jag ska göra fältstudier. Dock ska det bli nedrans intressant. God natt.

Gratinerade kantarellsmörgåsar

 
Han hittade tydligen lite svamp, dock med betoning på lite. Så för att få en lyckad middag kompleterade jag med lite kantareller från matvarubutiken. OCH middagen blev lyckad?
Mumsmumsmums + ett mums! säger jag bara med ett utropstecken.
 
Kantarellerna förväldes, gullök hackades och de stektes samman i rapsolja, lite sherry, salt, svartpeppar för att sedan tillsättes vetemjöl samt mjölk och en stuvning blev skapt. Fram med skivat favorit bröd (valnötsbröd från kokboken Surdegsbröd av Martin Johansson) på med det goda plus lite riven hushållsost och skjus in i ugnen på högsta temp i några minuter. 
Salladen till bestod av bladspenat, äpple, rödbettor och torrostade bonbönor (som dock förkokades).
 
Vi tog en löptur på den för att fira att det är helg, och så. Nu ska jag göra lite nytta i form av att att sammanfatta en föreläsning. Ett sidoprojekt jag har för att det inte ska bli så nedrans tufft sen då jag ska läsa på 200%. Jag har lärt mig att det är A och O att förbereda sig så mycket man kan inför kommande hårda perioder. Så därav lite plugg en fredagkväll efter avslutad tenta. Fast bara lite för sen ska jag gotta mig i soffan. Yeah. 

Fredagen

 
Fredag och tenta. Igår var det torsdag och dagen-före. Kvällen-före spenderades på spex med Nils. Det var mycket trevligt. 
 
Nu ska jag snart dra mig ur soffan för att bege mig till Östra pevaljongen. Han karln gick precis till skogs, för att han var sugen på svamp. Jag hoppas att han hittar nå, för hans egen skull. Man är nog lite desperat om man går ut innan klockan åtta en morgon för att leta efter svamp. Han sa det igår; att jag har format hans dygnsrytm ordentligt. Han sa det som en komplimang. 

färg på den lilla gråa musen

 
Hejhopp! Nu far jag till gymmet iklädd dessa färglada som är en present från systern. Jag som annars inte har förstått mig på det där med att ha kläder som syns mycket i träningslokalen. Det är ju torsdag idag, så det ska inte raggas som på en fredagseftermiddag. 
 
Föresten: med rubrken menar jag den lilla gråa musen som i mig, Jytte, och inte som i musen, musen. Eller vatusan, det är fritt att tolka som man vill! Rent eller snuskigt. Eh, som om de orden skulle vara motsatta, nej! Vad jobbigt det blev nu...

Välkommen vecka 38

 
Rödbettspizza, kattmys och annat trevlig sällskap. En bra kväll med andra ord. 
Jag tackar för denna helg och går in i en ny vecka. Snart tenta och efter den så säger jag hejdå till Ume och far ner till Stockholm. 12 dagar ska spenderas där nere med fältstudier och förhoppningsvis lite trevligheter. 

kvällar

 
I Fredags efter att studierna hade lagts på hyllan och en storhandling hade genomförts så tog vi flyttpresent (pizzatallrikar) under armen för att bege oss till det nyskapade kollektivet där tre vänner bor. Där bjöd Herman a.k.a pizzabagaren på matlagningslektioner som resulterade i kvällens middag, pizza. Politiska frågor och pizza blev det som fyllde denna trevliga kväll. 
 
 
Kvällen därpå var en som kunde ha spenderats på många olika vis. Resulterade dock i det bästa, med vänner som inte träffats på ett tag. Tid och rum fylldes av öl och visioner om drömboendet, hundköp samt loppisfynd. Trevlig kväll likt den innan men kontrasterna gör helgen perfekt. Olika bekanskapskretser leder till nya diskussioner och med det insikter. 
 
 
Söndag - gjort två exempeltentor inför fredagen tenta i dietetik. Tränat benen lätt också. Ska studera lite mer nu. När Nils kommer hem ska vi cykla förbi kyrkan för att rösta och sedan bege oss till Filip och Carro, där ska vi bli bjudna på middag. 
 
Jag älskar söndagar för det är dagen som är min, bara min. På söndagar har jag har flera timmar då jag inte behöver ta hänsyn till något annan än mina behov. Karln delar inte min söndagsglädje: 
- På söndagar kommer inte Dagens industri och börsen är inte öppen... klagar han som behöver lite spänning i sitt liv. Spänning som man kan få genom att läsa en god dekare, köpa aktier, skriva en tenta utan förberedelse eller ha oskyddat sex. För oss studenter förespråkar jag sällan de två senare alternativen.

Gårdagens färgsprakande middag

 
Pajen som blev gårdagens middag.
 
 
Speciellt med denna rödbettspaj då? Den innehåller väldigt mycket (förkokta) rödbettor och är toppad med två olika ostar. Några matskedar kokosmjöl och kruskakli i pajbotten som annars består av vete- och grahamsmjöl, lite kvarg, rapsolja, salt, bakpulver och en skvätt vatten. Äggstaning gjord på två ägg och cirkus tre dl mjölk. 

Studentsportardag

 
Sportardag och därför har vi sportat! Efter en lång frukost i sängen med varandra och morgontidningen som sällskap for vi iväg till Iksu. Det blev först Bodypump och sedan Indoorwalking för att avslutningsvis dra kroppen i bassängen och bubbla. Äggsmörgåsarna efter smakade bra!
 
Nu när benen har fått vila lite i soffan ska middagen lagas, rödbettspaj med getost från bygden. Ikväll ska jag cykla över till Daniela en snabbis för att säga hej och se hur sjuk man ser ut är när man har körtelfeber...

Skriva om svampplock utan plock

 
Igår efter sådant som gör vardagen, typ träning och föreläsningar, så for vi till skogs för att leta på marken efter ätbart. Med cykelkorgen i högsta hugg men ett dåligt svampregister hittade vi endast några få svampar. De lämnade vi dock kvar för att sedan komma tillbaka och skörda fler när de har förökat sig, eller nåt. Första bilden är tagen på svamparnas gömställe som ligger i skogen bakom Carlshöjdsskolan, men mer säger jag inte... 
 
En av höjdpunkterna denna onsdag har varit att träffa Emelie en stund och pratat skit. En annan väntar: lite studier såhär på kvällskvisten. Sådant sover man gott på, inte sant? 

Mazarinkaka med äpple

 
 
4 äpplen 
1/2dl +2msk mixad fiberhavregryn
1 tsk kanel
1ägg
2/3-1dl sötning  
1/2dl kokosmjöl
1/2dl grahamsmjöl
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver 
1dl mixad/finhackad sötmandel
2-3st mixad bittermandlar
1tsk vaniljpulver
2dl mjölk
3/4dl rapsolja 
 
 
Feta ungsformen. Blanda mixad havregryn med kanel och använd cirka 2 msk av havregrynen till att strö i formen. Skiva äppel och lägg i botten på formen. Jag la några äppelskivor över smeten också. De fick dock lite för mycket färg då jag höje upp kaka de sista minutrarna i ugnen, attans på den!
 
Vispa ägg och sött (stevia i mitt fall). Blanda i alla de torra ingredienserna och sedan oljan och mjölken. Häll i smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirkus 40 minuter. 
 
Detta blev kvällsfikat i Söndags, typ. 
 
 

Dagar som jag hoppas inte bara passerar

 
Tisdag till Torsdag har följt mönstret att träna/träffa vän på morgonen, gå på förmiddagsföreläsning och efter lunch arbetat. Kvällarna har jag spenderat med mys i from av umgänge med mig själv/Nils i bubbelpool eller framför en go film. Självstudier har jag också prioriterat så jag känner att jag ligger i fas inför tentan som väntar. Varje timme har använts väl, sådant jag gillar men som i längden gör mig stressad. Tid att andas bör alltid få plats i schemat. 
 
Fredagen bjöd på föreläsning och lab med representant från Findus med fokus på deras konsistensanpassade mat. Kändes skönt och väldigt ledigt att ha skola en heldag. På kvällen kom Jesper, Jens och Herman över och grillade mat. Nils skapade en otroligt god måltid där fokus låg på grillad portabello med fyllning. Nästa gång de tillagas ska jag föreviga de på bild och langa recept (mest till mig själv då minnet kanske sviker i framtiden).
 
Lördagen inledes med träning och lite badning inomhus. Som jag njuter av bad och bastuhäng just nu, det går i perioder. Dagen fortsatte med arbete. Efter: middag med min karl, vinbrännboll med klassvännernas nollor, umgänge på tumanhand med Anna för att sedan fortsätta umgänge med folk i kö men avsluta kvällens trevligeheter i en soffa istället för på krogen. Nollnings tider får mig att känna mig äldre eller kanske bara erfaren, för det är inte synonymer. 
 
Söndagen då? Tagit igen lite tid att andas och bara göra ingenting. Det som inte har varit ingenting är att jag har varit förbi matvarubutiken, Iksu och röstat i en fråga av betydelse för Västerbottens utveckling. Lagat lite mat också och nu ska jag baka en kaka med äpple. Äpple som är en av mina laster just nu. Äpplen, fil, havregryn och rödbettor är det jag skulle ta med i min väska till Expedition Robinson. 

Kursstart

 
Idag välkomnar vi hösten och säger hejdå till sommaren, kursstart! Ny kurs och nya kurskamrater, vilket förhoppningsvis kommer bli otroligt utvecklande.
Första föreläsningen börjar dock först 12:30 så det blir ett besök på gymmet innan. Fina fisken på den!

skiva med kräftor

 
I går kväll samlades vi några stycken och åt tillsammans. Alltifrån kräftor till bulgursallad. Pratade och skrattade gjorde de också. Det blev en riktigt trevlig kväll om jag får säga det själv. 
 
Ledig denna söndag och ska ta det nedrans lugnt för imorgon sätter verkligheten igång. 

RSS 2.0