Kanelbullar med valnötter, mandelmassa och äpple

 
Bulldeg till cirkus 45-50st bullar:
50g jäst
5dl mjölk
3 tsk kardemumma
1dl flytande margarin
 
1dl kvarg
2 tsk salt
1 msk hunung (för jäsningen kan ersättas med socker eller anna sötning) 
1 dl stevia (kan ersättas med socker) 
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetegroddar 
1 dl kokosmjöl 
10 dl vetemjöl 
 
Fyllning: 
flytande margarin 
kanel 
2msk stevia (kan ersättas med socker eller anna sötning)
ca 6st små äpplen
2 dl hackade valnötter 
ca 150g mandelmassa (mandelmjöl, vaniljpulver och mjölk)
 
Topping: 
1 ägg 
Kokosflingor 
 
Värm mjölken och margarinet till fingervärme. Blanda i kvarg. Smula jäst i bunke och lös med vätskan. I med honung, salt och annan sötning. Blanda i de grövre mjölen först sedan vetemjölet. Arbeta fast. Låt jäsa minst 30 minuter under bakduk, min deg fick ligga en timme. 
 
Dela degen i två. Kavla ut ena rektangulärt. På med hälften av fyllningen (ringla margarin över degen). Rulla ihop deg/vik degen omlott och skär/tvinna bullarna. Gör samma procedur med andra delen av degen. Låt jästa en omgång till under bakduk, ca 30 minuter. Sätt på ugnen på 225grader. 
 
Pensla bullarna med ägg och strö över lite kokos. Skjuss in i/högt upp i ugnen i cirkus 7 minuter. Låt sedan svalna på ett galler under duk. 
 
Äts bäst ihop med en kopp varm chocklad med en klick vispad grädde. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0