Middag

Efter ca 2 timmars effektiv pluggtid blev det middag. Denna tisdag blev det något nytt ifrom av quorn med ris, vit quinoa, böngroddar och currykvarg, plus en sallad. Snabbt och lätt är det för riset och qinoan ska bara kokas, quornen ska stekas, kryddas och sedan ska man blanda ihop allt (ink. böngroddarna) med kvag som är kryddad med curry och paprika. Gott, näringsrikt, billigt och vegetariskt, enligt mig kan det nästan inte bli bättre. Fast vem är jag att tycka..

En nöjd nörd

Igår efter föreläsningen om Kost och Hälsa for jag och Emilia ner på stan och inhandlade en varsin ryggsäck. Jag har varit i behov av en väska att bära på ryggen i ett halvår så igår var det dags att sluta vara en ytlig jävel och bli en sann student. Idag har jag använt min babe och jag är förälskad. Det är inga problem att ta med bok, block, pennor, agenda, träningskläder, skor, handduk, vattenflaska, matlåda m.m när jag har min älskling som slukar allt. Tjejen här är nöjd!
Annars idag då? Sovmorgon tills klockan ringde vid halv åtta. Morgonpromenad med min karl sedan frukost och plugg av forsknings metodik. Tentamen på torsdag, längtar... Vid 20 över 10 for vi in till Iksu för träning, lunch och sedan stod kemi på schemat för min del. Nu är jag hemma igen för att fortsätta plugga FM. Forskningsmetodik är heltklart världens, och då menar jag verkligen världens drygaste kurs. Om det känns extra omotiverande nu när jag samtidigt köra världens, enligt mig, roligaste kurs i Livsmedelskemi och Nutrition. Svårt att prioritera bort hemuppgifterna i kemin för att plugga in äckliga och orelevanta forskningsbegrepp. Önska mig en underbart rolig kväll va!!

Veckan i träningsform

Antal tagna morgonpromenaden: 5st
Antal löpta km: 11km
Antal simpass: 2st korta
Antal styrkepass av ben: 1st
Antal styrkepass av ryggen: 2st
Antal styrkepass av bålen: 4st
Antal styrkepass av bröst: 1st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 2st
+ 1st Indoor Walkingpass
Kommentar: Inte lika mycket fokus på träningen vilket resulterade i en lugnare vecka. Halvt missnöjd med att jag inte la prio på ett yogapass som jag har lovat mig själv. Mindre simning än vad målet sa men det är okej. Nästa vecka ska se likadan ut som denna men undrantag för att jag ska utöka simpassen och inte behöver springa längre än 9km denna vecka pågrund av att jag sprang 1km mer förra. Jag har som nyårslöfte att springa minst 50 mil i år, 1 mil per vecka, för att få igång löpningen.Funkar kalas än sålänge!

Mitt i en vecka

Unnade den leende mig själv en sovmorgon imorse vilket behövdes big time. Nu ska jag snart fara in till universitetet och laga lunch ihop med några klassvänner. Schemat för resten av dagen kommer bestå av en föreläsning i atomens uppbyggnad + periodiska systemet, träning och efter det, middag tillsammans med klass och faddrar.

Sa någon glad?

Jag är glad. Glad för mycket men speciellt några saker. Tex. att mina fina vänner Sandra och Sara har bokat biljett upp till ume och anländer den 25 feb, att den nya kursen får min otroligt taggad och motiverad, att jag har träffat en hel del härliga människor och att jag har hunnit med två hårda och roliga träningspass idag med underbart sällskap. Nu ska jag, Nils och scones mysa framför tvn, vilket gör mig glad! Jag är glad.

efter en dag - träning och klassfika

Dagen blev en bra en. Träffade nya klassen, som var förvånandsvärt liten, fick information som har upprepats X antal gånger och som fick huvudet att bli tungt. Ingen nollning idag dock vilket är en stor besvikelse. Men tog jag saker i egna händer och styrde upp så att vi ska träffas och fika ikväll. Fast först blir det träning.

Måndag - en start

"Vad ler du åt?" "Jaha, du tar bild"
Vi börjar denna dag töntigt genom att sitta i kameran på datorn och le. Denna dag, likt alla andra, är en början på något nytt. Dagen kommer att spenderas på Tandläkarhögskolan. Väldigt knasigt att båda kurserna börjar i samma byggnad, på samma våning där ingen utav utbildningarna har sina hemlokaler. Jag vill tro att det är ödet men det beror nog på att tandläkarnas lokaler nu idag står tomma. Klockan 08:30 börjar introt för beteendevetenskapen med mina vänner som är arbetsterapeutstudenter och klockan 13 början uppropet för oss kostkursare och dietisterna. Det kommer bli en bra dag idag, det känner jag på mig. Hejsvejs!

Träningsveckan en dag försent

Antal tagna morgonpromenaden: 5st
Antal löpta km: 15km
Antal simpass: 3st korta och 1st längre = 4st
Antal styrkepass av ben: 2st
Antal styrkepass av ryggen: 2st
Antal styrkepass av bålen: 5st
Antal styrkepass av bröst: 1st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 1st
+ 2st Indoor Walkingpass
Kommentar: Kämpig vecka! Denna vecka blir lugnare för att de två kurserna och nollningen kommer förmodligen ta en hel del tid. Morgonpromenaderna ska vara detsamma. Ska springa 10km och köra ett Indoor Walkingpass samt prioritera ett yogapass för avslappningens skull. Jag ska köra ett pass för varje muskelgrupp med undantag för magen och ländryggen som är prio.

Hur man spenderar en torsdagskväll.

Jag har fått naglarna fixade fina och nu sitter jag med uppvärmd pirog i munnen och tittar på skittv. Ska snart hoppa på bussen in till Iksu. Ska köra ett Indoor walkning pass idag igen, denna gång ska det svettas med Emelie vid min sida. Har raggat till mig skjuss hem sen av en snygging som har kvälls-tenta. Tiden är klockan 16-22. Jag är inte avundsjuk. För fast att det låter knas så tränar jag hellre än skriver tenta en torsdagskväll.

Onsdag

De händelser som har gjort gjort denna dag till en bra dag. Jag vaknade tidigt vilket var skönt då jag han göra mycket bra saker på morgonen, ta en morgonpromenad och baka scones var två ut av dom. Sedan for jag iväg till Vårdvetarhuset och gick på en halv föreläsning. Motivationen för forskningsmetodik var nära noll idag. Tänkte att jag troligtvist skulle göra mer nytta någon annanstans och drog till Iksu. Där blev det läsning av kurslitteratur, ätning av lunch samt löpning, för att beta av de där kilometrarna. Sedan blev det trippelpass och två träningsdejter. Indoor walking-pass med Madeleine och ben-pass med Rickard. Sedan ett mycket kort simpass på det. Nu efter middagen är jag trött. Mycket. Jag ska ligga i soffan och sega hela kvällen.

Min träningsvecka

För att ge ökad motivation till träningen, specifikt löp- och simträningen, ska jag börja publicera resultatet av veckan ur träningsperspektiv.

Antal tagna morgonpromenaden: 5st
Antal löpta km: 15km
Antal simpass: 4st (korta)
Antal styrkepass av ben: 2st
Antal styrkepass av ryggen: 2st
Antal styrkepass av bålen: 5st
Antal styrkepass av bröst: 0st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 1st
Kommentar: Nästa vecka ska jag prioritera in ett bröstpass och längre simpass, för resterande punkter är målen detsamma.

Tacosojapaj

Dagens middag: Tacopaj på botten av grahamsmjöl, krosade linfrön och havregryn med sojafärs, röda linser, finkrossade tomater, roccula, tomat, ägg och 10% turkisk yoghurt toppad med 17% hushållsost.

En vän

En bild från juldagen och suddig är den. Bara ibland måste man flytta 70mil bort för att komma till insikt att en vän verkligen är en av de bästa. Jag hoppas att hon flyttar till Göteborg efter sommaren och blir göteborgare för ett tag eller två. Finns mer att säga men inget mer att skriva, så punkt.

Piroger

Började denna fredag med att baka piroger. Här Sandra har du ett recept!
Deg: 50g torrjäst, 5dl mjölk, 50g smör, 1 tsk salt, 1/2dl krossade linfrön, 5dl vetemjöl, 4dl grahamsmjöl, 3dl kruskali.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37C, blanda med jästen, tillsätt saltet och de övriga ingredienserna, arbeta degen och låt jäsa 40 min. Dela degen i jämna småbitar och kavla ut en del för sig.
Fyllning: stek köttfärs, gullök och blanda sedan i tomatsås, röda kokta linser, kokt qinoa, stora vita bönor, vitlök, rivna moröttet, sambalero, krydda efter smak, solrosfrön och majs. Dela fyllning i den utkavlade degen. Toppa med keso och vik ihop pirogen och gaffla kanten. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt på ungnen på 225C. Pensla äggula över pirogen och strö sesamfrön över dem. Låt sedan pirogerna gräddas i ugnen ca kvarten. Bon Appetit!
Inte så lätt att skriv recept när jag har förmågan att bara improvisera lite hit och dit. Men men.

Gröt och E-nummer

EFter en morgonpromenad till solariumet och butiken plaserade jag min rumpa framför tvn med en skål gröt och en dokumentär om E-nummers ursprung och egenskaper. Så otroligt intressant att jag måste länka programmet. Målen för idag är att sy, skriva klart mitt manus för min presentation, träna och bli överaskad av Nils.

En tisdag

Denna dag började också tidigt. Imorgon ska jag unna mig sovmorgon.. Yes!
Sitter i stunden och filar på min powerpoint. Jag har lång väg kvar på den men en början är gjord. Fast nu ska jag låta datorn vila tills i eftermiddag. En pluggstuga är inplanerad då i lilleste lägenheten, med Malin. Nu ska jag istället ta med träningkläderna och baddräkten och bege mig till Iksu. Jag och bastun hade en underbar stund igår som måste göras om idag. Ska till Frida sen, på lunch samt se hur hennes lägenhet ser ut under i en flytt. Jag sätter punkt där.

Och så idag..

Det sistnämnda behöver strykas, ser jag.
Idag lekte jag duktig och gick upp med Nils, klockan halv 7. Åt frukost sedan påbörjades plugget. Har kommit en bra bit. Just nu har jag dock kommit av mig.. Jävlans internet. Jag ska nog ändå ta och lägga ihop allt som ser ut som papper och böcker och bege mig inåt. Ska till det där vårdvetarhuset, kolla upp en sak och sedan försöka hitta syon. Planen är sedan att jag ska gå och träna. Mitt planerade pass ska enligt, ja, planen bestå av löpning, styrka av core och simning.

Jamen det som har varit...

Torsdag kväll: Hemsk middag ifrom av Veg. buffe på Örtagården på Östermalm. Maten var snuskig, tallrikarna skitiga och lokalen luktade unket. Jag åt halva innehållet av ett torrt bröd och en melonskiva. Jag var var en hungrig jävel när jag lämnade restaurangen.

Fredag: Packning av Nils väskor. Till Sorunda för att komma försent till en frokost med ett gäng underbara människor i tvillingarnas hus. Resten av de ljusa timmarna spenderades med att lasta bilen, packa och titta på film. Avslutningen av dagen ägde dock rum i Nynäshamn på Thaien med några av de där underbara männsikorna, minus några av dem, plus en Joanna och Dan.

Lördag: Upp innan tuppen för att fara uppåt och hemåt. Lunchade gjorde vi i Hörnesand, för att där ska man väll ha varit någon gång i livet? Väl hemma blev det mat och uppackning. De sista timmarna av dagen gick inte till spillo utan firades hos en Patrik med människor och film.

Söndag: Efter en lång och seg sovmorgon, sconesfrukost vid tvn blev det lämning och låning av böcker samt storhandling av mat. Efter lunch, uppackning, middag satt vi båda med plugg. Dock gick största delen av min tid till att pussla ihop mitt schema för den månaden som väntar om två veckor. Det gick bra med undantag för några frågetecken. Jag är motiverad och är inställd på att det kommer bli hårt att läsa två separata kurser pararellt men det kommer gå bra bara jag pioriterar rätt och kämpar lite.

Fretorsdag

En torsdag som är som en fredag. Det är ledig imorgon. Denna dag firar jag iklädd fin skjorta. Min nya favorit. Smiley Vintage, Pubs mest underbara butik är den köpt på. Unik och jag älskar det. Idag blir det som sagt jobb och sedan ska jag fara in till Sthlm för att gå ut och äta med systern min. Jag är sugen på vegetariskt så hoppas på en bra sådan restaurang.

Tisdag

Ett konstaterande. Om jag var nöjd med mitt liv här hade jag aldrig flyttat. Ett sant ett också. Fast jag njuter just nu, för jag är på semester. Men som alltid när jag är hemifrån mer än en vecka längtar jag hem. Det gör jag. Tidigt på lördagens morgon far vi uppåt igen. Tills dess ska jag jobba, plugga och umgås. Försöker planera denna veckan bra så att allt som ska hinnas med, hinns med.
Ska snarast åka ner och påbörja dagen på bokhandeln. Senare har jag planerat in en spelkväll med dom där tjejerna. På lunchen ska jag hinna läsa klart ett ex av litteraturen som ligger på hög. Måste ligga bra till om jag ska kunna läsa två kurser parallellt. Fast egentligen vill jag läsa ur den andra högen studielitteratur. Den jag lånade för att förbereda mig in för kostvetenskapen. Jag vet att jag har gjort rätt val.

RSS 2.0