Valborg

 
Frukost: Bär och yogurt med en nypa vaniljpulver. Kanelstekta päron med havregryn och nötter på det.
Dagssyssla: presentationsövning i halvklass. Här ska det talas! 
Planer för kvällen: Plan A är att grilla med ett gäng av blandade vänner och sedan cykla ner till en brasa på stan för att se orkestern spela. Dock ser vädret inte ut att vara med oss ikväll.. Plan B är oklar för tillfället. Jag fortsätter att dansa den motsatta versionen till regndansen tills plan B uppenbarar sig. Hoppet är det sista som lämnar människan. 

Calzone med svamp

 
Dagens middag blev inbakad pizza (variant av calzone) med fyllning bestående av vitlöksstekta champinjoner, lök, tomatsås och hushållsost. Degen tog från dagens surdegsbak. Åt tillsammans med en sallad gjord på ungsrostad rödlök, äpplen, hasselnötter, avokado, spenat som toppades med citron, flingsalt och olivolja. PLUS mer nedrans god tomatsås. 
 
Färska örter är det optimala men håller inte så länge. Torkade fungerar men smakar inte så mycket som jag önskar. Jag önskar mycket, mycket smak. Lösningen på problematiken är inte så svår men tydligen för mig... Jag använder fryst persilja och gräslök men det är först nu som jag har upptäkt fryst basilika.. Suck säger jag bara. 

Yran närmar sig...

 
Startade morgonen med lite nytta iform av studier. Men endast lite. Sedan brännboll med en blandning av vänner och nya ansikten. Ack så dålig jag är på att träffa bollen. Jag är mer än glad över att jag endast ska agera publik i år på Brännbollsyran. Alltså inte spela utan bara titta och heja. Jag hör hemma brevid planen, tyvärr inte på den... 
Efter dess har jag tagit det lugnt genom att läst skönlitterärt i solen och tagit ett långt samt skönt bad.Söndagar när de är som bäst!

Grillad zucchini

 
Arbete idag. När jag kom hem hade Nils och Jesper tänt grillen. Så nu ligger detta i min mage: ungsrostade rotfrukter, tsatsiki samt grillad zucchini med fetaost och dragon. Gott? Yes! 

Från min pärla...

 
I paketet låg detta vackra pärlhalsband. Passar finfint till min oldlady-look. Nu fattas bara dra-maten, eller vem försöker jag lura? Den står ju i garderoben och väntar på nästa storhandling (fick den av mor i födelsedagspresent men det var inte menat som en pik). Fast nu låter det som att jag inte blev glad över halsbandet.. Det blev jag, väldigt glad! Ett halsband i denna form är något som jag har gått och suktat efter i smyg men inte uttalat. Så jag drar slutsatsen att han känner mig relativt bra efter dessa 4år tillsammans. 
 
Förmiddagen spenderades med föreläsning i konflikthantering och nu lunchen är i magen. Cyklarna som ska ta oss till andra sidan stan väntar. Eftermiddagen ska spenderas på Iksu spaanläggning med allt vad bad, bastu och mys innebär. En ansiktisbehandling är också inbokad. 

Väldigt nära 20% av livet har vi delat


4år idag. Du och jag. Eller inte du som i du, utan du som i Nils. Sambon, bästa vännen och älskaren som han så klichigt kan kallas. 
 

de goda stunderna i livet

Favoritförfattarens senaste produktion ligger äntligen i soffan med mig. Usch, jag har verkligen väntat för länge att unna mig denna. Läsning i snigelfart är vad som gäller nu!

pancake fast på svenska

 
Firar avtentad kunskap genom storhandling samt surdegspannkakor med kvarg- & äggviteskum och kanelstekta päron. 
 
En sats surdegspannkakor
1dl surdeg
4 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl fullkorns dinkelmjöl
2,5 dl vetemjöl
7dl mjölk 
 
Tog lite vaniljpulver i hälften av satsen, vilket blev gott.
 

.

Föresten så klarade han teorin, min kära far. Men jag skryter inte... 

Söndag plus två vilor

Söndagen bjöd bland annat på denna trevlighet. Vietnameiska vårrullar med ris och jordnötssås i solen med sällskap.
 
Dåtiden leder till nutiden. När man stoppar upp efter en hektisk tid det är då dåssigheten slår till. Kliande hals, munsår, tungt huvud och seg kropp med inslag av långdragen träningsvärk tyder på att kroppen behöver två dagar i soffan. Vilket jag har unnat den. Rumpan kliar dock men då kliar jag tillbaka och ligger kvar framför Molanders.
 
 
Läser igenom inför morgondagens tenta lite nu och då också. Men det får bära eller brista. Lite farligt med lugnet jag känner men jag hoppas att känslan grundar sig i att jag har tentapluggat sedan kursstart och att teorierna sitter. Om inte så lär jag ju märka det imorgon.. 

-

Vaknade med träningsvärk i magen efter att skratt igår. Helkul! 
Sprang en morgonrunda med Nils.
Mys med frukost i soffan. 
Nu väntar arbete. 
Ikväll studier. 
Lördag. 
 

En kväll på Sagateatern

 
Ikväll ska det konsumeras Spex på Sagateatern. Trevligt sällskap och troligtvis underbart skådespel (samt musik får jag inte glömma då Jesper sitter i orkesten) ska göra denna kväll komplett. 
Vi laddar  med grönärt- och broccolisoppa. Bröd med fetaost, tomat och avokado.
 
Note: jag älskar bröd. Speciellt den sista skapelsen som kom ur ugnen, den var något extra. 

Göteborgsvarvet - startbevis

 
Cirkus månaden kvar och jag är inställd på att genomföra mitt hittintills roligaste loppet. Min mor har lite ångest men den ångesten vill jag äta upp! 
 
"Vi springer för att det är roligt att vara del av en folkfest inte för att vinna någon prestige. Vi ska njuta!" 

God standard och krossade tummar

 
Äggsmörgås med avokado och värmd tomat är min standardlunch när kylen ekar tom på lunchlådor. Bäst med äppel- och rocculasallad med mandlar. Toppat med balsamvinäger. 
 
Hemma en sväng för att äta och gå igenom författade sammanfattningarna. Fast det blir en sväng tillbaka till universitetet för frågestund. 
 
Det går lite halvers att blogga då jag håller båda tummarna idag. Ena för Nils som skriver deltenta och andra (lite hårdare) för min kära far som skriver teoridelen för busskörkort. Min far gör mig stolt som en tupp. Han håller på att omskola sig till busschaufför efter ett helt liv som byggnadsarbetare, det kallar jag karaktär! Inspererande i stort med personer som bryter upp från aktiviteter som inte gör dem lyckliga för att följa hjärtat. 

Cheesy men sant

 
Jag investerar i en utbildning för att utveckla det som finns innan för pannbenet. För det är hjärnan som är av högsta betydande för mitt nu och framtid. Därför känns det oroligt viktigt att investera i en cykelhjälm som skyddar mina tillgångar. 
 
Hjälma någon du gillar! 

Fredag

 
Igår klockan 21 bev inventeringen klar och med det blir det nästan enbart fokus på plugg inför nästa veckas tenta. Jag älskar när livet går i ett men vila krävs för att man ska orka njuta. Efter tentan på onsdag börjar en liten lugnare fas igen. Balans är A och O. Faktan är klar men den är svår att leva efter. 
 
NU: presentation av vår gruppanalys angående reklam. 

Varm rödbetssallad med nybakat

 
Ungsvarmt surdegsbröd med hasselnötter. Blandning i skål med kokta rödbettor, fetaost, roccula, valnötter samt ungsrostade kikärtor, äpple, rödlök. Allt ihop med örtdressing och flingsalt. Väldigt kalas.

Frukost och framtidsvisioner

 
Mat, i detta fall frukost, smakar bäst i gott sällskap. Prat om det där livet som alltid kommer på tal. Insikten om att inget varar för evigt, speciellt inte på en studentort. Många personer kom till staden studera och inte för att starta ett långt och bestående kapitel. Därför ska man njuta av tiden man lever i nu, för ett år går nedrans snabbt.
Jag tror på tjusning med alla stadium här i livet. Fast jag lever med vetskapen om att tiden som pensionär är den optimala. Det är därför som jag började pensionsspara en peng (endast små kronor men en vana är född) för två månader sedan. Jag har en vision om en frisk kropp och själ samt ett litet hus på Österlen med trädgårdsland, plus umgänge som är krya och påhittiga! Min högsta önskan trallar  likt en berättelse skriven av Karin Brunk Holmquist. Och det är den önskan som får mig att hoppa upp ur sängen på morgonen! Nja, riktigt så mycket kanske jag inte lever för framtiden. Det där med att leva i nuet är som sagt det viktigaste.

06:37

 
Efter gårdagens heldag med inventering så vaknar jag tidigt och ändå pigg. Jag ska hoppa på cykeln och möta upp Emelie på Göteborg innan en gruppträff samt föreläsning. Godmorgon onsdag! 

En otroligt bra start på veckan.

 
Jag började denna vecka med ett mycket kärt återseende av en mycket kär vän. För vid klockan sju tittade Madeleine över för att äta lite frukost samt berätta om den senaste månaden som har spenderas i Norge hos systern med utökad familj. När vi var mätta så sällskapade vi iväg och tränade lite styrka.  
Eftermiddagens timmar  spenderades i grupp med uppgift samt i en föreläsningssal. Tenta om åtta dagar och inställningen just nu är oklar. Så oklart det kan bli när man studerar socialpsykologi och organisationsteori. Det ska bli spännande att se hur det hela slutar.  
 
Mer då? Vatten har droppat från himlen hela dagen lång. Men glad över det är jag! För plus regn är likamed minus snö. Bara så att du vet liksom. 

Solsolsöndag

 
 
Njutit av solen under en tur med joggingskorna på. Te:at med Helena och vännen Emelie på Skogis. Ätit falafeltallrik i underbart väder utanför Hamnmagasiet med Nathalie. Dagen. 
 
Nu ska jag ge karln en puss och titta på film. 

Lite snabbare än väntat

 
Det är jag och den äldre generationene som har lärt oss att uppskatta det där med cirkelträning (maskiner står tillsammans så kör man tre varv så har hela kroppen fått sitt). Ett hejhej och mysig energi har spridit sig i kroppen. 
Jag blev lite sugen, att öka pulsen lite på löpbandet. Det var en tid sedan som pulsen fick sitt, jag lunkar ju mest längre distanser för att vänja kroppen. Idag placerade jag mig på löpbandet och sprang 3km lite snabbare än vanligt. Det kändes kalas! 
 
Pannkakor på det tillsammans med en nyvaken sambon och nu vankas arbete.  

Dokument inifrån

 
Godmorgon med programmet Dokument inifrån om sockerberoende. Intressant att se hur personerna i inslagets nya kostvanor ändrade deras kolesterolvärden. Dock sympatiserar jag inte med alla åsikter som togs upp i programmet. Individualismen, det egna valet, ska inte berövas. Lagom är bäst! säger svensken som inte lever som hon lär i denna sockerfråga. Men det är som sagt lätt att trampa på i samma takt. I mitt liv just nu finns inget sug efter sockrade sötsaker och då känns det konstigt att konsumera bara för att "lite socker skadar ju ingen".  Vi får se vart framtiden bär... 
 
Fast jag vet att det närmaste framtiden kommer spenderas med lite fysisk aktivitet i träningslokalen. 

hej!

 
Fruostgröten är i magen så nu beger jag mig tillbaka till sängen för att läsa kurslitteratur. Efter gårdagens timmar med inventering på arbetet var huvudet inte i toppform. Så istället för att beta av orden igår fick huvudet vila några timmar. På´t idag istället! skriker jag med en otrolig motivation i rösten. 
 
Resterande fredag ska spenderas på ett seminarium och sedan med inventering. Behöver jag säga att jag är grym på att räkna snabbt och exakt? 

Onsdag

 
Gruppmöte inför ett informationsprojekt på morgonen följt av en föreläsning. Vid lunchtid togs cykeln ned till stan för mat på Rost med Hanna och Hanna. Rotfruktslasagne slank enkelt ned i magen medan vi delgav varandra vad som hänt sedan sist. 
 
Sedan dess har jag  sammanfattat föreläsningar och besvarat de sista av många instuderingsfrågor. Nu ska teorierna bara sätta sig i huvudet. Fast det blir en annan dag för denna kväll ska först spenderas i badet och sedan framför filmen SATC, jag kanske måste fixa naglarna också bara för att vara extra chic. Sambon är på kurs där det ska lagas gourmetmat med andra herrar. Äta trerätters en onsdag, han har det allt för bra han! Själv fick man stanna hemma och knaprar knäckebröd... Nja, riktigt så hemskt har jag det inte.

Stretching och påfyllnad

 
 
Kylig luft men värmande sol, lite tävling mot cyklister men annars en lugn joggingtur. Någon som prioriteras mycket är stretching, jag stretchar nog oftare än vad jag aktivt tränar. I fredags fick jag lite tips från Linnea hur jag på bästa sätt ska tänja mina muskler. Positionen ovan för sätesmuskeln, nittiograder med knät placerat framför naveln. Den muskel som jag ibland får ont i när jag springer långt. Dock har träning av sätesmuskeln och byte av skor löst problemet, pepparpeppar! 
 
Påfyllnad iform av äpplen stekta med rapsolja, nötblandning, havregryn, kokosmjöl, kanel och kardemumma. Ser lite ut som kattmat... Tillsammans med hallon och a-fil. 
 
Nu fortsätter dagen. 

Frukost nr1

 
Vaknade 45 minuter innan klockan, kan bero på två saker:
1. Att jag gick och la mig vid klockan 22 och har fått sova mina timmar.
2. Att jag är otroligt pepp på dagens morgonlöpning.
 
Jag morgontränar sällan nu förtiden då det blir komplicerat att hinna äta innan träning och sen efter innan man ska iväg på dagens aktiviter (okej, egentligen handlar det om att jag älskar att morgonmysa i timmar framför nyhetsmorgon). Men idag var jag pigg som en lärka och jobbet börjar inte förens klockan 10.
 
Så nu lite soffmys med en ärtpesto- och äggsmörgås med värmda koktailtomater i sällskap med vatten och apelsin. Vetenskapensvärld får bli min underhållning när lägenheten är tyst. Detta program om fasta som har blivit omtalat. Jag känner mig otroligt skeptisk mot fasta men vi alla är olika så livsstilen passar kanske någon. Det ska oavsett vad bli intressant att se och ta del av andra aspekter. Godmorgon på den! 

Att skryta om kärlek

 
Hemma från föreläsning i socialpsykologi och organisation med inriktining på organisationskultur och makt. Jag fann tullpaner och en lapp. Sådant jag ibland fotograferar och slänger ut här för att jag sedan ska kunna påminnas om att han ofta försöker göra mig lycklig, vilket lyckas. Att ta förgivet är en dålig egenskap men som kan motarbetas av små gester. Ett verktyg för att hålla glädjen, lyckan och med det kärleken vid liv. Hittills visar ett gott resultat men jag får kanske återkomma igen om sisådär 10år.
 

flytt

Dagen började i soffan med datorn och plugg. Fortsatte på bibloteket med samma sällskap plus en Linnea. Sedan har jag hunnit med att tillaga middag, ätit samt varit ärlig. Ärlig för att man blir ledsen och arg på människor som beter sig omoraliskt. Den 1 juni flyttar vi ifrån denna lägenhet som vi har hyrt i andrahand av Nils barndomsvän. Vi flyttar till förstahands boende utan överhyra. Mitt råd till omvärlden är; lite aldrig på någon när det gäller pengar! Girighet är vidrigt men tyvärr inte ovanligt.
 
För att avsluta det positivt så måste jag yttra mig om att det här med att flytta en gång om året gör att man inte samlar på sig för mycket skit. Ett försök till positivitet i alla fall. 
 

såja

 
Så fort jag gick av tåget i Ume-land så sattes livet i rullning igen, med bla. kursstart, träffa vänner, studera, börja inventeringen på jobbet, sökande av nytt boende, träning av styrka samt distanslöpning. Vilan är slut och skönlitteraturen är tillbaka i bokhyllan. Men det går lätt nu när våren mer eller mindre är här, cykeln är framtagen!
 
Denna dag spenderas såklart på arbetet men efter ska vi grilla. Enbart för att det är nedrans trevligt! 

tågstol

Godmorgon från tåget! En resa med SL och jag blev snabbt påmind om varför jag flyttade och gjorde mig oberoende lokaltrafiken i Sthlm. Eller så ligger problemet i att jag har vant mig av med det stresslösa Norrland. Vi ses vid lunch Ume!

Måndagens motion med mor

Gårdagens kväll spenderades med Maja, Sandra och Erik i en soffa med en tekopp i ena handen och nybakat bröd i andra. 
Dagen idag än så länge har innehållt löpning med mor. Ringvägen runt som är på dryga 6km. Energi fylldes på med våfflor, blåbär och äggvit- och kvargblandning. 
 
Receptet på våfflorna blev lyckat enligt min kritiska far. För cirkus fyra personer är måtten:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl kokosmjöl 
1 tsk bakpulver
2 äggulor
2 dl mjölk
50g blandning av smält margarin och rapsolja
2 dl mineralvatten
2 uppvispade äggvitor
 
Vispa först de torra ingridienserna med äggulorna och mjölken sedan i med fettet. Efter det vispas vattnet och äggvitskumet i. 
 
Nu väntar badkaret. Ska bada bort svettlukten så att jag är välkommen in i Nils föräldrars hus. Sista natten innan hemgång till Ume ska spenderas hemma hos dem. Tidigt imorgonbitti går tåget uppåt. 

RSS 2.0