Trerätters

Han lagade för- och efterrrätten medan jag stod för varmrätten. Reslutatet:
 
Förrätt: tomatsoppa med parmensankvarg och torrostade solrosfrön.
Varmrätt: pastarulle med spenat, soltorkadesomater, philadelphia- och parmensanost.
Efterrätt: Mangokaka med kvarggrädde.
 
 

Firar med frukost på hotellet

 
I tre år, sex månader och en dag har han och jag hållt ihop. Det är något ordenligt att fira det! Så idag bjöd jag på frukost nere på stan innan vi tog oss en sväng om i Umeås butiker. Han kom hem med en skjorta ifrån Brothers medan jag shoppade loss inne på världens bästa bokhandel, Bokia Åkerbloms! Hektorean går av stapel nu så tre kokböcker fick jag med mig hem.
Nu ska hjärnan bli stimulerad i några timmar. Åh som jag längtar till tentan på onsdag!    

Maskerad och pumpasoppa

 
 
Igår, efter åtta timmars konstant pluggande, åt vi middag ifrom av pumpasoppa och drog på Halloweenpartaj. Lilla My med sin katt. Nils var utklädd till den nakna kocken, fast bara i köket... Trevlig kväll! 

25 oktober

 
Hur ser dagarna ut för stunden?
  • Muntlig tentamen på onsdag vilket innebär en heldel plugg för tillfället. Fast kanske inte så mycket som skulle behövas. Det återstår dock att se!
  • Ingen träning hittills denna veckan pga att jag har känt mig seg, dåsig och frussen. Jag har varit rädd för att bli sängliggnde eller tappa motivationen. Att ha perioder på cirkus en vecka då jag inte tränar tror jag kan vara bra för min hälsa. För aldrig går det så lätt att spring som när bena har fått vila några dagar! 
  • Idag har jag varit lite extra lycklig. Jag och sambon har varit iväg och storhandlat i tre timmar. Att storhandla mat är nog en av det roligaste aktiviteterna som finns! Nu när hyllorna är fyllda sitter jag och söker mellan olika mumsiga recept. Det där med mat är jävligt underbart! 

Teddy

 
Torsdagshäng med Daniela i en av Sf´s biosalonger. Vi såg Ted. Otroligt bra och rolig. Roligare. Roligast. Nu sitter jag och tittar på när hela Sverige bakar. Men snart är det nog godnatt. 
 

Annars idag då?

Jag har pluggat nästintill hela dagen. Försökt att förbereda mig inför den muntliga tentamen som vi har om cirkus två veckor. Dock har jag aldrig haft en muntlig tentamen innan så det är lite svårt att plugga. Fast några saker har jag fått in i huvudet så förgäves kan inte dagen ha varit. På fredag ska vi nog få lite mer info ang tentan så till dess får jag fortsätta plugga på det om känns viktigt och lite mindre viktigt.
Sprungit och tränat axlar har jag också hunnit göra idag. Typ det. 
 

Fina du

 
De kvällar när sambon jobbar passar det mer än bra att ha en hungrig vän som kan komma över och ge mig sällskap vid middagsbordet. Extra mysigt är det när vännen heter Madeleine och kommer med fina blommor. Prat om hennes helg i Sthlm gjorde att jag längtade hem lite, typ till Heron city. 
 
Ps. Jag bjöd på omellet med potatis, fetaost, tomater och oliver. Jag var dock lite för hungrig när jag stekte omelleten så lite bränd i botten blev den (jag hade för hög värme på plattan) men men den gick att äta. 

Kärleksmums á la lchf

 
Receptet är tjuvat ifrån Marja. Dock omgjort en del, mindre stevia, kokosflingor och fett i annan form samt mindre mängd. Jag var nyfiken på näringssammansättningen så jag valde att energi- och näringsberäkna kakan. Resultatet är att kakan består av 77E% fett, 14E% protein, 9E% kolhydrater och cirkus 200kcal per portion. 
 
Kärleksmums, ca 6 portioner

80 gram milda mat
2 ägg
1,5 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
21 msk kokosmjöl
5 msk stevia strö
4 tsk kakao
1 kryddmått vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Chokladkräm:
50 gram milda mat
60 gram mascarpone
1,5 msk riven kokos
1 msk hett vatten
2 krm snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 msk stevia strö
4 tsk kakao

Kokos att strö över och bröa formen med.

Botten: Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i ägg, milda och grädde. Bröa en liten form med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Chokladkräm: Blanda mascarpone tillsammans med milda tills det inte finns några klumpar. Blanda vatten med snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet.  

Bred på chokladkrämen på kakan när det har svalnat och strö på kokos. Sedan är det bara att mumsa! 

 

Nedrans god kärleksmums! 

 

Ett icke så intressant inlägg om min oplanerade lördag

 
Denna dag är och har varit helt oplanerad. Jag har kommit på mig själv med att planera för mycket så idag fick jag inte ha en enda plan eller måste. Jag dammsög igårkväll, fredagkväll, för att jag inte skulle känna att jag hade några måsten idag.. 
Vad har jag valt att göra då, denna oplanerad lördag?
Klockan 7 när jag vaknade la jag mig framför en film i soffan. Efter halva filmen fick jag sällskap och frukost hamnade i magen. En riktig mysmorgon med han jag älskar.
Till lunch gräddades goa raggmunkar. Sedan tog vi varsin tygkasse och styrde våra cyklar till Ica Maxi. Såklart väljer jag att spendera min helt lediga lördag på Ica Maxi med att handla mat! De flesta livsmedel som följde med hem användes på direkten då det blev bakstuga här hemma. Rulltårta och en sockerfri variant på kärleksmums. Jag tänkte skriva ut receptet på sistnämnda kaka i ett inlägg här efter. 

Fredagens motion

 
Denna lediga och soliga fredag har spenderats ute med löparskorna på. Det blev 19 lugna km på tiden 1 timme och 52minuter. Nu är jag bara hemma för att skölja bort svettet och fylla på med energi. Om 26 minuter ska jag spela Squash med Matilda och Sigrid på Iksu. Sista tuggan mat tuggas för fullt så nu slänger jag mig snart på cykeln. Resterande fredag ska spenderas med att göra något mysigt och lugnt. Typ äta framför tvn! 

Tidig onsdagsmiddag

 
Dagens tidiga middag blev på det som vi hade i frys och kyl. Potatismos och ugnsgratinerad lax med philadelphiaost och citronsaft i sällskap med kokt romanesco. Jag har sagt det förut men jag säger det igen, den där potatisen är så grymt underskattad. Dock har jag tillräkligt med kärlek att ge den så det spelar ingen roll att stora delar av befolkningen hatar denna underbara vegetabil. Måltiden blev annars riktigt mumsig! Nu när jag är mätt ska jag bege mig tillbaka till universitetsområdet. Jag ska på informationsmöte ang ett serveringsjobb om några veckor. 
 
Annars så flänger livet runt medan jag njuter! 

Halvnakna födelsedagsbilder!

 
Han fyller tydligen 20år idag, grattis! Det har firats för fullt. Dock hade vi firat lite mer om han hade vunnit tre miljoner... Men allt kan man ju inte få!
Nu står karln i köket och lagar taco, vänner kommer hit om cirkus 30minuter. Taco och poker är vad som ska göra denna födelsekvällen trevlig. 

1km morgonsimning

Jag har hunnit med ett simpass såhär på morgonen. Kort men intensivt, 1km på raken utan vila. Det är längre distanser i simbasängen jag prioriterar. Mitt mål är att köra triathlon i sommar och då spelar det inte så stor roll hur snabbt jag simmar 50meter utan fokus ligger på att jag ska klarar crawla i jämnt tempo 1-2km. 
 
Nu är det föreläsning om fisk som gäller!

RSS 2.0