Torsdag och helg!

Torsdag och det är helg! Underbart och åter underbart. Grupparbetet är inlämnat, den muntliga redovisningen är utförd och frågan är; vad är plugg? I helgen ska jag inte plugga ihjäl mig alls, inte ens lite. Ledigheten inledes i dag med fika på ett NK med Sanna och Moa. Mys.
Imorgon är det ledigt så ska spendera dagen med att unna mig nya kläder samt köpa presenter till han den där pojkvänen som fyller år på tisdag. Kvällen ska innefatta nöje, annars jävlar. Vet dock inte i vilken form men nått måste hända.

Måndag

Jag har gått och blivit kär. Helt totalt förälskad i min basgrupp. Idag har vi fixat och trixat med vår rapport hela dagen och jag är en stolt medlem. Imorgon blir det mer plugg och efter ska jag plus några andra klassvänner på middag med FSAstud, Förbundet arbetsterapeuter. Kanske ska jag ta och bli aktiv, får se. Det ska i alla fall bli mycket intressant och som student säger jag inte nej till gratis mat. Men det är imorgon det. Nu ska jag och han Nils äta frukt, dricka Tant Grön-te och se på film. Remember me blev det, gullig men töntig kanske? Återstår att se!

efter helgen

Nu är snart helgen förbi. En helg utan jobb men fullt upp ändå. Lördagen började med en tur till Iksu för att simma och bubbla med Nils. Efter blev det storhandling av mat. Nu när kylen är full mår man prima. Älskar att ha ett fullt kylskåp. Jag har insett att jag gillar det där med att laga mat! Ikväll blir det taco-paj med köttfärs, bönor, linser och tomater. Menmen efter handligen i lördags fort vi hem och bakade scones för att bjuda en Elin, en Jerry och deras lille Albin på fika. Mycket trevligt! Kvällen bjöd sedan på taco och klasskalas. Också trevligt! Drog dock hem redan vid halv midnatt. Trött och ville tagga inför dagens träning. Blev ett bra pass imorse. Körde hela överkroppen för man vet aldrig när man har tid att komma iväg igen. Vid halv ett idag möte jag upp Hanna vid universitetet för plugg. Gick mycket bra. Efter tre timmar fick jag skjuts ner till stan där jag möte upp Malin för en fika. Blev promenad, te och skitsnack om staden Södertälje. Underbart att känna gemenskap med någon man egentligen inte känner. Nej, nu ska jag ta ut pajen i ugnen. Planerna för kvällen stavas PLUGG.

Guden



Och han frågar om han ska ha bilden som bakgrund... Självupptagen någon?

Ett inlägg om en uppäten bulle...

Hade träff med en underbar 87årig kvinna idag. Klass-Antons farmor närmare bestämt. Det blev ett två timmar långt samtal som var otroligt inspererande men känslomässigt. Desto längre tid man lever ju mer pysisk och fysisk smärta kommer man utsättas för. Död, sjukdomar, sorg. Jag är ung, naiv och tror inte att döden existerar. När jag kom hem ringde jag mormor. Jag är en otroligt stor del av hennes liv fast jag vet egentligen inte om det. Men nu vet jag, eller gör jag? Aja.

Jag tänkte skriva en sak men vet inte om jag ska det. För det låter töntigt och kanske skrämmande för folk. Men jag gör det endå. Idag åt jag för första gången på två år en bulle. Att det var exakt två är sedan vet jag på grund av att senast var någon vecka innan Nils födelsedag för två år sedan. Då bakade vi bullar, han fyller nämligen år den 4 oktober, på bulldagen. Aja. Att det blev en bulle just idag beror på att 87åringen hade bakat hela morgonen och ett nej tack från min sida skulle kännas otroligt fel och elakt. Så jag tänkte: Lika bra att smaka, det kanske är på tiden att jag inser vad jag har gått miste om de två senaste åren. Jag blev dock lite besviken, det kändes inget speciellt under ätandet/efter bullen var uppäten. Eller vad skulle jag känt egentligen? Kanske att jag efter en bulle skulle bli sugen på en till? Så blev det inte. Jag fick inte heller någon ångest som många kanske tror. Inget sug eller ångest, vilket känns ganska bra egentligen. Usch, jag är läser det jag skrivit och inser att jag är nog jävligt konstig.

Ett mellanstadiedisco senare...

Bild ifrån gårdagen. En super taggad kväll igår igen. Usch jag är för taggad, övertaggad. Varje gång. Ska nog ta och lugna ner mig lite. Men jag var i alla fall as snygg igår och hade det trevligt. Träffade mycket kul folk, lekte många roliga lekar och på bussen hem fick jag en ny vän. Vännen heter Signe och idag träffades vi för att ta en promenad. Den blev 2 timmar lång och trevlig. Resten av denna Söndag ska jag kolla på film, mysa med Nils, laga lasagne och läsa lite sidor inför måndag.

Ta min hand jag följer dig, vi ska åt samma håll.

En dag med seminarium, titt på film samt fixa med grupparbetet. Alla är trötta och jag är inte ett undantag så ikväll ska jag inte plugga utan ta en promenad til butiken, köpa något mumsigt och sova framför en film. Dock känns det lockande att åka in till stan och umgås, men den största delen av mig är trött och vill spara mig inför morgondagens mellanstadiedisco. För övrigt ser morgondagens schemat ut såhär: Ett morgonpass iform av simning med Nils, arbetspass mellan 11 och 16, fix och förförning hos Moa, disco med klassen och troligtvis utgång.
Föresten så väntar jag på den där tiden. Du vet den där tiden då förhållandet går in i en negativ fas på grund av ihopflyttning. Vi är kanske unika men vi mår bra av det här att bo ihop. Som du sa igår: Vårt förhållande har aldrig varit bättre. Det kanske beror på att vi har hittat en balans i varandet till varandra. Inte ett bråk på två veckor, inte ens ett litet. Nästan så det börjar bli läskigt. Bråk behövs, eller?
En fundering. Men egentligen vem behöver tänka när man är lycklig?

@ hemvägen

Lite bilder på lägenheten. Orkade dock inte städa eller piffa till snygga bilder så det blev pang på bara. Så ser ni också vad som händer just nu: plugg. Eller nej, nu ska vi ut på promenad för att få lite syre. TOaletten är föresten gräslig. Men jag gjorde mitt bästa med inredningen och jag lyckades fast att det kanske inte syns på bilderna!

Onsdag - en sportar dag

Idag har det varit Studentsportardagen på Umeå och det firades med att träna. Blev frukost med Nils och sedan iväg till Iksu för att köra ett hårt och skoningslöst benpass. Efter möte jag upp Moa för att sedan joina några andra klassvänner på Bodybalance och efter det Zomba. Efter dagen tre pass for jag hem, åt, duschade, satte på en film och somnade i soffan. Vaknade lagom tid för middag, vilket bestod av kesoburritos med linnssås. Dock fick jag göra den själv. En vana vi har. Jag gör maten och Nils diskar. Ibland fixar Nils maten men då diskar han också. En otroligt trevlig vana om jag får säga det själv. De tre senaste timmarna efter maten har bestått av plugg. Är klar med min sammanställning av ett kapitel ur den otroligt mysiga engelska kurslitteraturen. Jag ska bara skriva över sammanställningen till datorn sedan är jag helt klar med plugg för kvällen. Hurra!

Lördagen i bilder


Ännu en fyllekväll...

Två bilder från igår morse som jag tillbringade på ett cafe med mig själv, en lärobok och en te. En lugn start på en otroligt hektisk med rolig dag, kväll och natt. Fortsättningen av dagen var förljande: Lära sig kassan på Bokia - Otroligt mycket lättare kassa än vad jag är van vid på Bokcompaniet. Jobba, luncha och få reda på att jag fick jobbet - det gick otroligt bra att jobba och jag trivdes vekligen så nu ska jag arbeta tre lördag framåt och sedan får vi se om det blir varannan. Bokhandeln är under ombyggnad så det är lite rörigt med schemat och allt. Efter jobbet skulle jag på förförfest med Moa och henne Pite-kompisar. Gick vilse några gånger men hittade tillslut med hjälp av några umebor och andra förvirrade nyinflyttade. På förförfesten var det riktigt norrlands partay, vilket menas att det var naket och mycket dricka. Där skulle vi också ätit middag men jag och Moa som skulle vidare till förfesten så han inte med någon mat. Så frukosten och lunchen var det som jag fick stå mig på hela dagen och natten. Ju längre jag bor här desto mindre äter jag och desto mer dricker jag. Verkligen inte bra för min ack så fina hälsa. På måndag ska jag börja träna igen och med det kommer nog resten hänga på. Men men. På förfesten var jag nog den mest "taggade" men de andra var nog inte långt efter om man säger så. Det dansades, snackades och skrattades. Sedan drog  vi vidare till Corona som är it-stället för studenter. Där dansades och kalasades det mer. Jag möte en jävligt snygg och halvnaken kille där som jag haffade och tog med mig hem. Jag glömde kameran på förfesten så bilder kommer först på måndagens kväll.
Fint inlägg. Nu ska jag värma en scones, dricka te och titta på tvn. När jag har piggnat till ska jag nog ta lite bilder på lägenheten och slänga upp här. Har ju en systemkamera i reserv.

Lördag och provjobb

Är uppe och håller på att fixa scones åt mig själv och den där killen som kom hem klockan två i natt men som lovade att han skulle ha en frukost-dejt med mig i dag. Kändes lite små konstigt att nu inför provjobbningen packa matlåda och en flaska vin samt öl i väskan. Ska dock inte supa till på bokhandeln utan drickan är till för efter jobbdagen. Ska fara hem till klass-Moa och föra innan festen/efter jobbet. Är ruggigt taggad inför ikväll! Kommer dock inte vara en skönhet för kvällen. Skidglasögona, rutiga skjortan och conversen på. Nej nu ska jag fixa mig och sedan väcka Nils för frukost.

Ett kvälls inlägg

Idag har jag gjort två saker jag aldrig tidigare har gjort i mitt liv. ETT: Dansat offentligt inför en publik av studerande sjukgymnaster, arbetsterapeuter och sjuksköteskor. TVÅ: Liftat ensam med två damer vid namn Solveig och Maria som var på väg hem ifrån en kväll i Svenska kyrkan. Föresten så har mitt rykte gått från att vara nykterist till att vara alkolist. Norrland är härligt!

Hej och hejdå

Kom hem till mitt boende för 30 minuter sedan och ska iväg om cirka 15 minuter igen. Sedan jag har kommit hem har jag hunnit byta om, koka bönor , laga mat och nu sitter jag och äter den samt ska blogga om den. Det blev att improvisera. Det blev fulkornspasta med en tomatsås gjorde på rödalinser, tomatpure och toppad med keso och oliver. Mumsigt värre!
Det värsta med livet just nu är att jag nästan aldrig har tid att äta. Idag fick jag till och med sätta mig ensam i en park och äta min matlåda för att jag inte pioriterade att äta i skolan utan följde med fyra andra till Myrorna. Där skulle vi hitta kläder till lördagens party. Norrlandstema. Jag hittade dock inget men lycklig är jag ändå för jag fick skjus av en klass-Erik till stan. Där hade jag min träff med en Mats så imorgon ska jag provjobba på Bokia. Jag och Mats har en dejt klockan halv tio imorgonbitti. Underbart. Seminariet gick föresten jätte bra.
Pratade med mamma på vägen hem. Hon frågade hur det gick för Nils. Nils den där killen jag bor ihop med men inte har pioriterat de senaste dagarna. Han är på sitt och jag på mitt. Vi skulle ha dejt igår men jag pluggade och han fixade med tvn. Vi skulle ha dejt imorgon men jag ska ju jobba då. Ikväll är han på först EPP, efter plugget pub, och sedan ska han på sittning. Jag ska och hänga med de andra nollorna och faddrarna. Eller det kommer nog bara vara en Moa samt en Jytte där. Alla är slut. Jag är också slut. Men jag har kul. Jävligt kul. Sen så är jag glad att vi pioriterar annat ett tag. Jag får ändå alltid en morgon och en kvälls puss. Det är huvudsaken.

En fredag i ume

Fredag och seminarium. Blev en heldel läsning igår och jag är lite nervös hur det ska gå idag. Men jag har gjort mitt bästa så det får gå som det går. Lektionerna slutar tolv idag så efter ska jag fara och hämta en lärobok sedan ner på stan för att träffa chefen på Bokia här i Umeå. Håller tummarna för jobb. Kvällens planer är inte spikade, möjligtvist blir det grillning eller kanske en hemmakväll med mig själv. Det sistnämda låter dock väldigt lockande.

En nollning senare...

Vaken och bakfull efter gårdagens bravader. Jag var full, riktigt full igår. Så där full jag aldrig har varit men ändå inte spyfull, aldrig spyfull! Mitt röda lag var kungarna för kvällen och vi klarade uppdragen bra samt tjänade många stjärnor. Efter föret i olika studentkorridorer och en däckad lagkamrat drog hela klassen ut till Nils kårhus. En lång tid i kö men när vi var framme vid dörren bestämde sig några för att dra till ett annat kårhus med namnet NH (?). Där träffade man läkare, gick på toa, byte skor och sedan drog jag. Sista bussen hade tydligen gått och det kändes lite halvmysko att övernatta hos en klasskille första veckan så Nils fixade taxi till mig. Väl hemma träffade jag Nils första gången på hela dagen. Jag åt mackor, dansade, var allmänt dräggig och Nils sänkte musiken för att grannarna inte skulle bli störda. Förhållandet är underbart.
Idag ska jag på välkomms-grejs på Universum. Men vi tar den sena tiden. Så fram till klockan ett ska jag nog äta frukost,  sova framför tvn, ta en promenad till solariumet, läsa ur läroboken och om AT-historik. Ikväll ska jag och han pojkvännen äntligen träffas och ha lite kvalitets tid tillsammans. Men det blir studier också.

Äntligen internet!

Vill skriva mycket men vet inte vart jag ska börja. Så skriver inget utan bilderna får tala för sig själv och så får jag komma med andra inlägg om hur livet är här uppe. Jag kan i alla fall använda mig av ordet underbart igen. Allt är underbart! Lovar att blogga en massa nu när internet fungerar. Nu blir det mat, fix, dricka sedan träffa klassen och utgång.

RSS 2.0