Torsdag

 
Lång dag med plugg hemma, arbete på stan, plugg på stan och nu lite egentid hemma för att annars exploderar mitt huvud. Jag längtar till nästa vecka och fortsättningen efter dess. Mycket trevligt ska hända efter dess. 

födelsedag

 
Tidig morgon för att idag är det min dag, födelsedag. Klockan sju satt vi nere på stan och avnjöt en  frukost som varade i tre timmar. Plugga gjorde vi medans vi tuggade. Efter blev det en kort tur på stan och sedan arbete på det. Väl hemma igen fick jag finbesök av Emmelie. Nu står karln i köket och försöker sig på nå middag. Själv ska jag försöka mig på att plugga lite till. Egentligen skulle kroppen och huvudet behöva lägga sig i soffan för att återvämta sig efter denna dag som har varit intensiv. Nej säger jag och gör ett försök att nöta lite plugg.

Söndag

 
Efter promenad med, och tebjudning av Hanna. Samt efter en lunch väntar den varma chokladen med grädde och, ja tentaplugg. Helst skulle jag vilja grilla korv med min karl. Men han jobbar vilket å andra sidan är bra då jag har plugg att göra. 

ÖL

 
- gårdagens kvällsnöje

Good morning with love and scones

 
Vi tuggar och pluggar, tentan närmar sig och likaså en intenvis arbetsvecka. Det är värt en omtenta men jag ska göra mitt bästa, alltid! Därav en tidig pluggmorgon. 
 
Idag står det arbete och ölprovning på agendan. Roligheter, men först lite mer plugg. 

Fredag med trevligheter

Föreläsning på förmiddag - med miljöekonomi
Tentaplugg - med Hanna
Efter Plugget på en Pub - med några klasskamrater
Styrka av axlar och biceps i ett kort men intensivt träningspass - med Linnea 
Beachvollyeboll - med folk (ja, för själv spelade jag inte) 
Fredagsmys i soffan - med Nils och sådant som smakar gott i munnen 
Och snart ska det sovas - med vem? det är frågan... 
 
 
 

Gokväll!




Torsdag

 
Sol och lite mildare temperaturer ger automatiskt spring i bena. Pannkaksmiddag på det och ja, jag mår kalas trots lite ökning av hormoner i min kropp. Om någon timme ska vi iväg för titt på en lägenhet. Kort och gott om det som är. 

Kärlek

 
Jag har gått och blivit lite torsk på bröllop. Helst skulle jag uppleva dagen iklädd vitt snart men ibland måste man acceptera att man inte ens är 21år fyllda och att de stadiet man är i just nu inte passar sig för bröllop. Men längta, drömma och planera kan man alltid göra! 
Vi är dock bjudna på bröllop i sommar då släkting gifter sig. Mina förväntningar är skyhöga och jag är säker på att det blir en mycket fin dag. Kärlek är det finaste som finns. 

Godmorgon gröt!

 
Det bästa sättet att starta dagen är i soffan framför nyhetsmorgon med  munnen full av gröt och te. Vi fortsätter dagen med föreläsning. 

-

Jag lever.
Jag är tålig. 
Jag älskar lokalbedövning.
Efter dagens upplevelse kan jag sova gott i framtiden. Ombetingad är kanske ordet jag söker. 
 
 
 

Dagen då jag inte dör

 
- Idag är det börsdag! utbrast Nils i glädje när jag tände sovrumslampan imorse.
- Det  är en annan slags dag idag också, svara jag honom bistert.
 
Idag är dagen. Dagen som jag har hållt mig vaken om natten i tre år nu. Idag ska jag skära ett snitt i min arm och ta ut p-staven samt sätta in en ny. För vem kan överleva utan sex? Usch så inte värt det... tänker jag och är rädd. Men jag kommer utvecklas idag, det är en sak som är säkert! Jag har mognat tre år sedan sist och det ska jag bevisa. Idag är dagen som jag förhoppningsvis inte dör.
 
 
Och så kan man ju fundera över skillnaden mellan personlig och privat... 

Söndags struktur

 
Annars idag då? 
Jag har lekt nyttig och städat fram och tillbaka samt ut och in. Strukturerat upp samt betat av plugg från min attgöra-lista. Tagit luft och sträckt på bena i en lugn och skön men ack så kort joggingtur. Det där med att tömma blåsan innan man lämnar lägenheten är oftast en bra idé, i alla fall när skogens mark är täckt av kall snö. Att handlat nödproviant i form av vetemjöl etc. blev jag sedan tvungen till. Han Nils använde tydligen upp allt igår när han bakade bröd till sina vänner... 
 
Nu, just nu eller väldigt snart, väntar jag besök av Hanna som jag inte träffat sedan i slutet på sommaren (?!). Jag ska krama henne hårt och kräva att få höra allt om hennes liv. I gengälld ska hon få en semla. Bra deal, inte sant? 

Tacopizza i Jamie Olivers stekpanna

 
En variant av taco i form av pizza i stekpanna och sallad. Diffust recept på pizzadeg lånat från en diffus Jamie Oliver: 
 
1,5 kopp mjöl i fallfri fiberform (jag valde blandning av vetemjöl, vetegroddar och kruskakli)
cirkus 3 tsk bakpulver
någon tsk salt
någon msk olja
0,5 kopp vatten
 
Blanda och massera degen fin. Kavla ut och placera i en upphettad stekpanna med olja i. Sänk spisplattan till mildare temperatur.  På med tomatsås, ost (hushåll och parmensan i mitt fall), tacofärs av vegetabiliskt ursprung, tomater, rödlök, kryddning. Sedan skjuss in i ugnen i ca 8-10 minuter. 
Åts i sällskap med roccula, majs, jordnötter, banan och avokadoröra. 
 
Det var gott och jag blev mätt. Typ alla rätt. 

Lördag i mörkret

 
Gårdagens middag: potatismos gjord på vår kära mandelpotatis med citron, dill och gräslök. Bönbiffar. Kokta och tärnade rödbettor. Rödvinsås med rödlök. 
 
Gårdagens nöje: låta sambon ta en massa fotografier på mig. Nja bara halva kvällen, resterande timmar spenderades hos han vännen Rickard för att umgås med öl i handen. Usch, vem försöker jag lura? Jag är tyvärr ingen öl:are, än... 

Har man inga vänner så skaffar man sig några..

 
Efter att Nils tagit ett nytt steg in i livet som pensionär begav jag mig till arbetet. Han for sedan hem för att baka mer bröd. 
 
 
Vad gör du av de torra brödkanterna? 

bara lite olämpligt

 
Efter allt för mycket frisk luft idag är jag helt slut. För att göra kroppen och sinnet mer mört så spenderades en tid i kvarterets egna bastu. Nu är man inpackad och seg. Att resa röven från soffan  tänker jag då inte göra på hela kvällen, eller helgen... Jo just ja, jag ska arbete imorgon. Fast det är posetivt då jag nog har hunnit tröttnat på tvns sällskap tills dess. 

F R E D A G

 
Fredag idag, nehe? Jo och det firar vi med att åka runt i en buss och göra studiebesök på olika platser runt om Ume i syfte att förstå planeringen av IKEA samt bostadsområden. Vi klär oss varmt och hoppas på en lärorik dag! 

Viktoria

 
Promenad till Viktoria för att avnjuta en middag. Huvudrätt som enligt Nils fick en tia. Den godaste jag har ätit, någonsin! uttryckte han medans hans tunga slickade tallriken. Jag är nöjd, dock inte lika nöjd som karln men det går nog knappast att bli. 
 
Nu väntar efterrätt i soffan i sällskap av Bond, James Bond. 
 

lite krydda i kärlekslivet

 
När jag kom hem från föreläsningen luktade det töntigt men gott. Ett hjärta fyllt med sådant som sätter krydda på vardagen. Te som har färgen grönt och ett som är rooibos, ljus som luktar mumma, peppar med kvarn, tårtspade och kryddning. Matchades med blommor. 
 
 
- Man får spy, bara man låter mig njuta. 

För att få igång lusten så startades dagen med choklad...

 
Idag är det dagen som jag får använda skålen som är utformad likt ett hjärta. Hjärtedagen. Frukost på sängen med chokladmousse, frukter i massor och nötblandning. Prata strunt och läsa tidningen högt i varandras sällskap för att sedan pysa iväg till sitt. Hans sitt var hemma framför datorn och mitt sitt var på campus i föreläsningssalen. 
 
Chokladmousse för två personer:
2 äggvitor 
ca 100g kvarg 
kakao, vaniljpulver, kanel och kardemumma efter tycke och smak
 
Vispa äggvita till ett hårt skum med hjälp av el. Blanda försiktigt ned resterande ingredienser. Låt stå i frys ett tag eller två. Frystiden blev ca kvarten denna gång. 
 
P.S paketerat i papper var strumpor, från mig till honom. Han har det allt bra... 
 
 

Söndagsfika - så vi avslutar veckan!

 
Minisemlor och varm choklad med kakao, kardemumma, vaniljpulver och grädde. Bättre kan det nästan inte bli! 
 
Annars då? Nils har svinkoppor och jag går runt med illamående/huvudvärk. Sjuk likt resterande befolkning alltså. Men imorgon ska man vara frisk, och det med basta! 

RSS 2.0