En gång var han bara min och vi älskade varann.

Dagen: Simning med Nilsen och då menar jag verkligen med Nilsen. När vi simmade höll vi varandra i händerna och det avslutades med att vi mötes i mitten av bassängen och utförde en såndär jätte lång kyss under vattnet. Tanterna var måttligt glada på oss efter...  Sedan basgruppsmöte. For hem och påbörjande det som är en del av slutet. När det blev mörkt promenerade jag på Holmsunds gator med en Amanda. Nu gäller mer plugg av det där slutet och det går bra. Jag har ett sånt där flow och jag är inte tönt, bara inne i skiten. Fast flow är det töntigaste ordet jag vet. Dock är det tur att ni som råkar läsa det här inte har någon aning om vad flow är för nått knasigt. Ni är flera mil bort och har absolut inte nån koll på arbetsterapeutiska begrepp, tur för er kan man tycka.

Så mycket bättre

Idag: Simning och fika med Frida. Blev en kväll hemma i soffan. Hallå, det är ju premiär av Så mycket bättre!
Ledin-kväll! Fixade dock piraten Nils, han blev het. Dock har han en tjejtröja på sig...

Hemvägen

Sitter hemma idag igen och denna gången skriver jag på en samtalsanalys. Det går bra. För en timme sedan var jag och Nils iväg till hyresvärden och pratade tepeter. Med oss hem fick vi en tapet-bok som vi har och ska bläddra in. Fyfan vad svårt att välja tapeter. Jag får nästan ångest. Usch. Menmen det kommer oavsett vad bli bättre än innan.
Helg och ledig. Inget planerat! Helt otroligt. Helgerna brukar alltid vara fullproppade med saker att göra redan en veckan innan. Men inte denna gång. Skönt på ett sätt men skrämande på ett annat. Har lovat mig själv en vithelg första gången sedan flytten och det är väll det som ger ångest. Det är ju för fan Halloween! Men jag ska försöka hålla mig hemma. Min kropp är vård lite lugn och ro.

i loved you first

2,5 år. För två år sedan gav jag dig svara strumpor. Nu snor jag dina vita. Fast de är fortfarande fula, mycket. Vi avslutar kvällen med denna låt. Tredje repetitionen, blir det en fjärde?

studier at hemma

Äter frukost i soffan framför tvn och njuter av en dag med hemmastudier. Aktiviteterna för dagen stavas plugg men jag ska också unna mig lite lugn tid, det känner jag mig värd av. Funderar på att promenera till simhallen och köra några längder. Får se. Ikväll blir det vilket som klättring med Nils. Fast nu ska jag börja med att skriva ut papper och läsa, läsa och sedan skriva.
Jag var föresten på spelkväll men jobbet igår. Var ruggigt kul. Nej byta från morgonrock till kläder, borsta tänder och sätta igång med studierna. Självdisplin är något jag säger mig ha mycket av. Får se efter dagen om det stämmer.

Helgens bravader

Två studdiga bilder från en suddig kväll. Gårdagen bestod av simning, jobb och kalas på kvällen. Kvällen var i Jennies ära, hon har fyllt år, 19år. Det var som sagt kalas! Mycket. Blev utgång och slutade att jag sprang till bussen. Jävlar vad snabbt jag sprang! Idag ska jag träffa Frida för att kolla på fotboll. Det ska bli kul, riktigt!

..

Igår blev det back to school och med det en massa föreläsningar om olika yrkesgrupper. På kvällen fick jag besök av en Frida. Det blev fika och snack, en riktigt mysig kväll! Idag gäller någon knas-dag i en aula. Vet inte vad jag ska vänta mig men det lär jag ju märka. Tänkte sätta mig och plugga efter med några andra som också redan lider av tenta-ångest. Lite mindre än en månad kvar. Nedräkningen är i i fullgång.

ATSIMNINGPLUGG

Att vara ute på fältet gick bra. Det är lärorikt, myckte. Och kul. Mailade just iväg recept på bröd till min arbetsterapeut. Hon är underbar. Jag vill äga hennes liv som 50+. Motorcykel, resor, fällskärmshopp och snart dykset. Jag tror jag har valt rätt utbildning. Säger tror för jag vet inte till hundra, vet kanske till nittio. Ska ut och träffa en ny arbetsterapeut imorgon. Efter den dagen kanske de sista tio är gjorde. Fast det tror jag inte. Man kan ju aldrig vara hundra. På något.
Efter simning på IKSU ska jag nu hoppa i säng och läsa lite ut en kursbok. Jag är stolt att mitt pluggschema fungerar bra. Fast det har ju bara gått två dagar. Menmen...

Föresten...

Föresten nr 1: Jag har bokat flygbiljett hem till Sorunda nu. Den 23 december bär det av. Längtar på ett sätt. Har inte bokat returen. Det beror på om de behöver extrahjälp på bokhandeln i Nynäs. Men stannar nog två veckor, eller ja, får se. Det är mer än två månader dit så hinner nog tänka på saken.
Föresten nr 2: Imorgon ska jag följa en Arbetsterapeut i arbetet. Ska bli spännande men nervöst.
Det var de.

En söndag

Saker som har hänt under dagen: Vi har båda pluggat järnet. Jag har strukturerat upp alla mina papper och kunskap samt gjort ett schema över hur månaden innan tentan ska se ut pluggmässigt. Vår granne Jan-Olof kom in på fika och prat. Som den gulliga gubben han är hade han med sig rosor till oss. Det värsta är dock att vi har väldigt svårt att förstå varandra. Han har extremt bred dialekt. Menmen. För någon timme sedan tog paus ifrån pluggandet för att springa. Blev en tur över en bro, in i ett villaområde och tillbaka under en järnväg. Holmsund är otroligt mysig på hösten men längtar tills det blir vår och sommar. Tror det är något härligare här då. Nu har vi precis ätit middag och ska fortsätta pluggandet, eller jag funderar på att ta en promenad till solariumet. Efter mycket vi-ande får jag avsluta med att säga att söndagar är jävligt bra för då har man tid att vara vi!

Fredagens kväll och dag

Sedan sist har jag spenderat tid med Nils familj, köpt lite nytt till hemmet, varit på internat med klassen, hunnit komma hem. Idag var det ledigt så dagen spenderades tillsammans med en ledig pojkvän. Vi har shoppat och varit på bio. Niceville eller The Help såg vi. Den heter ju båda eller ena. Aja. Den var underbar.

...

Imorse kippade traditionen att simma. Han Nils mår dåligt och jag försöker leka tröstande flickvän. Dock måste jag avsluta mitt tröstandepass för jag ska snart fara till stan och jobba. Dock känns det lite tungt. Jag hatar när jag kommer ny till ett jobb och inte kan så mycket. Helt nytt kassasystem och allt vad det innebär av sökning, registrering, nya vanor. Sen så håller vi på att bygga om bokhandeln så allt är snurrigt och stort. Men det är bara att stå ut, snart går det lättare.
Efter jobbet blir det förkalas och sedan sittning med klassen. Är inte taggad men ska bli. Nils mamma och pappa kommer idag också. Fast jag får umgås med dom först imorgon, fullt upp idag som sagt.

Ett klipp senare

Jag har klippt och färgat håret, och frågan är: vafan tänkte jag med? Aja, jag är nog ändå nöjd, eller? Får se hur jag känner om några dagar. Ikväll ska jag i alla fall supa bort min ångest. Snälla kommentera att det blev snyggt. Mitt självförtroende hänger på er!

FRedag

Nu tänker ni: Usch inte fler äckliga cambilder på en posande Jytte. Men jo. Mest som bevis för att jag inte går naken till plugget. Så nu vet ni det. Idag fredag valde jag att klä mig.

en lunch-bild för att jag härmar en Sandra W

Hemma igen och ska precis börja kalasa på denna sallad med linser, bönor, fetaost, keso, tomater, matvete, gurka, äpple samt ett stekt ägg. Bara om någon undrade liksom. Ska sätta på en film och mysa i soffan. Ska sedan ta tag i läsandet av sammanställningarna vi gjort. Imorgon är det seminarium i tvärgrupper. Dock bara en halv dag. Resten av morgondagen ska jag fira med lunch med halvt okänd tjej och frisörbesök, födelsedagsfest också. Jag längtar efter morgondagen. Fast jag längtar efter kvällen också, ska nog få kvällsbesök av Lina istället. Men jag längtar efter nuet nu, eller inte längtar, njuter.

Vackra

Ett bevis på att jag faktiskt har vänner....

Torsdag

Efter en dag med grupparbete, planering inför nästa veckas internat, utelåsning av mig själv, ätning av buffe a la kina och AT-pub vaknar jag glad och är redo för en torsdag. Dagen ser ut så att vi ska samlas i gruppen och göra det sista arbetet. Igår fick vi tillbaka vår rapport och super glad blev man över feedbacken. Behöver jag fortsätta tjata om att jag är nöjd över min grupp?
Senare idag ska jag troligtvis möta upp en Lina för fika. Tiden är studentens största fiende, oro, minsta last, kommer inte på någon bra metafor... Aja, det jag menar är att vi ska ta en fika om våra tider synkar. Enkelt.

tisdagen den 4 oktober

Idag är det den där speciella dagen. Den har börjat bra. Gjorde frukost med scones och melon till Nils samt gett honom några av presenterna. Han blev glad och tårögd. Dock tårar av glädje hoppas jag. Jaja måste springa till bussen nu!

Dagen före den 4 oktober

Efter skolans slut drog jag till Konsum köpte inslagingspapper, for hem för att slå in paket. Imorgon är det en väldigt speciel dag. Speciel gånger fyra. Det är bulldagen, Mamma och Pappas bröllopsdag, Nils födelsedag och den dagen Malin och Maja åker till Usa. Så morgondagen ska bli en dag att minnas. Så idag har jag planerat inför Nils dag, ångrat att jag inte skickade ett kort hem till Mamma och Pappa samt pratat med Malin och Maja. Maja lovade att ringa igen senare. Idag insåg jag en sak, jag saknar Malin och Maja. Kanske beror på att de ska åka iväg eller så beror det på något annat. Fast vi kommer hem till jul, båda parterna och jag längtar lite. Ska bli kul att höra och berätta om alla äventyr vi upplevt. Men tills dess ska jag äta lasagne och titta klvart på den där filmen SATC, tvåan var det visst.

Måndagsmorgon

Måndag och jag har som taggat lite inför att skolan ska börja efter den långa helgen. Dock var det segt att lämna sängen och dess värme. Men nu är jag uppe och ska dra mig till bussen. Typ.

Ännu en Söndags bakfylla

Jag kanske egentligen inte behöver skriva det men denna dag stavas självklart med de tre orden bakfylla, mat och SATC. Iklädd mjukis.

Sammanfattning av en lördagskväll...

Igår genomförde jag den mest random middagsbjudningen i mitt liv. Gästerna samt hur vi "känner" varandra måste presenteras; Först ut är Malin, en tjej som pluggar till civil. med en inriktning jag inte minns namnet på. Hon är från grunden kompis med min ex klasskompis Lisa och vi har träffas sammanlagt 3 gånger. Sedan har vi Daniela som pluggar till arkitekt, vi gick på samma gymnasie och kämpade tillsammans under FN-rollspelet. Henne träffade jag igår när jag jobbade och kom på att henne måste jag bjuda in till kvällens kalas. Lina och Jennie träffade jag under Norrlandskvällen på Coronas damtoalett, där bjöd jag in de till en framtida tjejmiddag på grund av att de var sköna och gick i Nils klass. Den sista gästen har namnet Lucas och är en förstaårsstudent på arkitetkprogrammet och går i samma klass som Daniela. Han är likt mig bosatt i Holmsund men har en längtan att flytta närmare stan. Han och jag träffades för första gånger igårkväll i min hall.
Kvällen började någonstans påväg till lägenheten, fortsatte i köket med en hel del att dricka och äta, slutade på Corona. Tiden på Corona sammanfattar jag med ord som lamköttsjakt, gratis pirattequila, raggning av garderobspersonal och dansning med en femte årets läkare. Den sista meningen jag sa till vakten när jag lämnade Corona får sammanfatta kvällen "Jag har aldrig varit såhär nykter på Corona och jag är fanimej inte nykter". Make sense? Aja den otroligt random kvällen blev en av de bästa. Sätter punkt där.

...

Med en gammal samt töntig bild säger jag godnatt. Dagens dag har varit mycket bra. Har umgås en hel del med Per och Sanna. Har också shoppat klart presenterna, handlat lite till mig själv, smaskat drinkar hemma hos Sanna och på ett ställe vid namnet teater café. Imorgon blir det sim, jobb och tjejmiddag. Om det blir som planerna säger i alla fall. Som sagt, godnatt.

RSS 2.0