Helgen

 
"Viss kärlek är som vinteräpplen - mognar sent och håller länge" Josefine Sundström ur hennes Vinteräpplen. 
 
I helgen var det långledigt så jag tog flyget ner till Nils och Gräsö där landstället är beläget. Bad, bad och sol. En rundvandring på Forsmarks bruk. Tid att prata igenom vad som hänt sedan sist och kramas. For tillbaka till Ume igår för att avsluta sommararbetet, två veckor kvar innan det blir lite ledigt. Sommaren gillas otroligt och är långt ifrån slut, så det så. 

Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

 
Synd att jag blundar men då är det tur att han brevid räddar bilden med sitt amerikanskbilförsäljar-leende. Han kan det där med att sno all uppmärksamhet, alltid. 
 
Föresten så är det nedrans knasigt hur relationer formas av erfaranheter man inte änns vet att man har gått igenom. Vi frågar varandra när och hur de nya känslor vi känner för varandra utvecklades, för dem kände vi inte förra sommaren (såklart, annars hade de inte varit nya...). Svaret vi kom fram till är att när band knyts ihop så utvecklas starkare känslor. Därför anser vi att det är viktigt med att tillsammans fatta aktiva beslut. Det bästa beslut vi fattat denna sommar är att vara ifrån varandra. Vi var, oavsett vad, båda väldigt positivt inställda till mitt förslag att han borde spendera halva sommaren hos föräldrarna. Jag har aldrig saknat Nils så att det gör ont och det vill jag aldrig göra. Jag saknar med värme, med glädje, med hopp om att han har det väldigt bra och upplever mycket som han kan delge mig när vi hörs eller träffas. Jag älskar att kunna leva genom andras upplevelser och glädje. 
 
En osammanhängande text som ska bindas ihop. Går inte men jag skriver. Jag känner mig långt ifrån färdigutvecklad och anser detsamma om vår kärleksrelation. Jag är nöjd över min tillvaro men utveckling på alla nivåer behövs för mitt välmående just nu och troligtvis ett tag framöver. 
 
Tankar som går att tolkas som de vill, upp till den som läser. Nu ska jag gå ut till vardagsrummet där mor och mormor sitter för nu har jag fått min dos av egentid. 

Hej igen Ume!

 
Jag vaknade vid klockan 05:00 imorse för att ta flyget upp mot Umeå efter en fantastisk långhelg. Dagarna bjöd på mycket glädje, umgänge med familj och släkt. En dag hann spenderas i Sorunda med bad också samt lite kvällsumgänge. Tredje bilden visar gårdagens middag: grillat vitlöksbröd med hallon- och rödbetssallad, grillad svamp och vitlök- och basilikasås. 
 
Jag tog inga bilder på bröllopet då jag valde att njuta av stunden till hundra. Minne i form av foton får jag sno från andra.  
 
Efter dagens jobbet möte jag Anna på cykel och fick med mig en bukett gula rosor hem som nu gör boendet lite mindre tomt. Jo, jag kom ju som hem till en tom lägenhet idag då Nils stannade kvar nere hos föräldrarna. Kändes som sagt väldigt tomt men skönt ändå, eller nått. På Fredag kommer mor och dubbelmor (alltså mormor) upp för att hälsa på så jag kommer nog inte hinna känna mig ensammen. 
 
Sålänge. 
 
 
 

några timmar tills helg

 
 
De senaste dagarna har vi haft besök här i huset av vännen Arsenji. Trevliga dagar har det allt varit. Igår exempelvis fyllde vi ett långbord på Sjöbris med en del vänner som spenderade några timmar med att umgås och vänta på mat.. Sommaren i city bjöd sedan på lite musik.
 
Idag ska det arbetas några timmar för att sedan rulla nedåt till föräldrarna. Några lediga dagar har jag i helgen då vi ska fira kärleken mellan två personer. På lördag äger bröllopet jag sett framemot så länge rum. Hela helgen ska det umgås med släkt och firas. Varm i hjärtat är jag redan nu. 
 

Backenfestival

 
Lördagens kvällsnöje; vänner, vacker musik, mat, gratis kaffe och frukt. Backenfestivalen, jag trodde inte att festivaler som den existerade. Jag älskar att bli överraskad. 
 

Vår sommardag

 
 
Idag hade vi bestämt att vi skulle cykla till Baggböle Herrgård. Innan vi for iväg passade jag och Nils på att pumpa cyklarna då det är en lite längre cykeltur till herrgården, cirkus 1,3mil enkelresa.
- Är du bra på att pumpa däck? frågade jag Nils då jag själv aldrig riktigt lyckas få i tillräckligt med luft i däcken. 
- JA, det är jag! svarade Nils med stort självförtroende och testosteronet flödade när han pumpade däcken riktigt ordentligt. Och soom vi rullade ner för svingen (lång backe här i Ume).
Med välpumpade cyklar möte vi upp Hanna på stan och började vårt äventyr. Efter ett tag på vår cykeltur sa det PANG och Nils däck sprängdes. 
Du pumpade det för hårt, konstaterade jag men han skyllde på nå glassplitter och välfylda däck, det var därför det inte blev nån pyspunka.. Den punkterade cykeln ställdes längst vägen och vi fortsatte vår resa genom att skjussa på pakethållaren. PANG sa det igen efter ytterligare någon kilometer och vi fick lämna min cykel också för att fortsätta de återstående kilometrarna till fots. Glassplitter yeah right! 
 
Mycket promenerande och mycket nytt såg vi. Väl framme vid herrgården åt vi underbart god lunch, vilade i solen med bikinin på och tog oss ett litet dopp. Promenaden hemåt bjöd på glasspaus och vacker miljö längst älven. Jag blir lite besviken på mig själv att jag inte har tagit del av Umeälvens skönhet tidigare. Tillbaka till Baggböle Herrgård ska jag, dock ska jag pumpa cykeln själv nästa gång eller ha på mig ordenliga promenadskor..
 
Trots missöden så har det varit en helt fantastisk dag, fast nu är jag trött.   
 
P.s det tog Nils fyra timmar och fyra innerslangar för att laga mitt framdäck.
- Antingen är det min cykel eller min karl det är fel på, säger hon som inte kan laga sitt cykeldäck själv.
 

RSS 2.0