Middag med finfinbesök

 
Bildlänk
 
Disken är avklarad så just nu sitter jag med tekoppen och knapprar i mig några vindruvor. Ikväll fick jag träffa Matilda som jag inte träffat sedan innan sommaren. Som jag har längtat efter den tjejen! Denna kväll stod jag för middagsbjudningen och gästerna var Matilda samt hennes föräldrar. Ack så trevligt! Kvällens efterrätt blev banan- och kakaoglass med recept samt bild snodd fråm Josefin. Riktig mumsig måste jag säga!
 
Nej nu blir det sängen (halv 22...) med boken som sällskap. Han pojkvännen är ju och gör stan osäker!

Anmäld och klar - Göteborgsvarvet nästa!


Och så var Göteborgsvarvet bokat för mig, mamma och Nils. Den 18 maj ska jag springa min första halvmarathon. Jag är så fruktansvärt taggad! 
 
NU: Iksu för att springa ur mina ben och pumpa mina biceps, bröst och mage. 
 
Ps. Blev en anmälan till Umemilen den 9 september också! 

Höst glöd




Denna torsdag var lite lik gårdagen faktiskt! Det blev shopping på stan och lunch på Rost, idag igen. Fast god mat och shopping kan man sällan få för mycket av. Lunchen blev en färskosttallrik och shoppingen blev en present till en fin vän och lite te till hushållet. Det blev ett te som heter Höst glöd och ikväll till filmmyset ska vi se om drycken kommer ge lite extra glöd. Fortsättning följer... 

Love, love, love to run

 
Karln vet allt hur man uppvaktar en Jytte! Damsugit, tagit ut soporna och lagat mat hade han gjort också. Sådant som kanske bara uppskattas när man är sambosar. 
På bussen hem idag hade jag, efter övervägning, bestämt att vila från löpningen idag, Men efter lite bläddring i Runner´s world tog jag på mig löparskorna ändå. Det blev en runda på 8km. Jag lämnade asfalt och grusvägen för att istället springa i terräng. Detta för Britta kom med förslaget att vi ska springa Salomon Trail Tour som är ett terränglopp på 10km. Det är roligare och går fortare att springa i terräng. Jag sprang med lätta steg och pressade mig till att hålla högre tempo i backarna. Snittpulsen låg på 88% av maxpulsen. Dock kan man inte lita fullt och fast på min pulsklocka (jag ska snart köpa en ny) men jag kan i alla fall konstatera att pulsen inte var i viloläge. 

Torsdags dejt

 
Idag står träff med Madeleine och Jenny på schemat, kalas!
PS. om exakt två veckor flyttar vi. Någon längtar.. 
 

Mat och vänner




Tomatsoppa på Rost med de fina vännerna Angelica och Emelie. Sedan en tur på stan i butiker. Kalas helt och enkelt! Nu ska jag strax dra på långbyxorna och möta upp Emma för en promenad såhär på kvällskvisten. 

Tisdag

 
Imorse hade jag planerat in ett simpass på Iksu men planen ändrades då jag inte hittade mina simglasögon... Så bitter-Jytte tog istället sin bok och la sig i sängen igen. Det blev en lugn dag men på kvällen höjdes pulsen då jag för första gången provade spinning. Det var kul så jag tackar Lina som drog med mig! Dock anser jag fortfarande att löpning är favoriten som träningsform men jag har bestämt att en gång i veckan ska det bli spinning. Jag tänker satsa på triathlon tills nästa sommar så det känns som en bra början att träna spinning. 
Efter 40minuters passet sprang jag intervaller på löpbandet. Jag körde 10 intervaller som var 30 sekunder långa med 20 graders lutning i hastigheten 15km/h och med 15 sekunder vila. Det blev också lite styrka av rygg och sedan väntade bastun samt duschen. Skönt!
 
 

Idag har jag..

...fått håret klippt och färgat, vilket verkligen var på tiden!
...bjudit Emma som bor tvärsöver vägen på lunch. Riktigt trevligt och mätt blev man med!
...tvättat.
...deltagit på löparkväll med IFK Umeå. 5km i grupp blev det denna gång. En tradition ska det bli! 
...haft det bra!

Konditionen och Styrkan

 
På Iksu lades ändå mest enegin på löpning. En mil blev det, på tiden 54:28minuter. Axlarna och magen fick också sitt. Jag hoppade jämfota över lite häck också för att träna den där spänsten men med en utpumpad kropp så blev hoppen inte perfekta. 
Nu har jag ätit ägg- och avocadosmörgåsar och ska krypa ner i sängen med ungdomsboken Cirkeln. Dagens fysiska prestation är slutförd så resterande dag ska jag tillbringa med att bara ha det skönt! 

Godmorgon

 
Enblandningavallt-frukost: hallon, blåbär, a-fil, banan, vindruvor, havregryn, solrosfrön, pumpafrön, kokos, cashewnötter, valnötskärnor och kanel. Te till. 
Iklädd: nytt från hm som ska vara bra att svettas i. Bara för att gult är fult och byxorna är sköna. Jag ska till Iksu för första gången på evigheter. Styrketräning vad är det? 
 

Gröt sedan på med löpardojjorna

 
Hemma igen och sitter i soffan med en skål blå gröt iklädd träningskläder. Jag brukar sätta på mig träningskläderna direkt när jag kommer hem så att jag inte hinner tappa träningssuget innan jag kommer ut. Brukar fungera hyfsat bra faktiskt! Det är löpning som står på schemat men distansen är inte bestämd utan det ska kroppen få bestämma. 

Suddigt

Jag sitter och äter fil-frukost i Norrland igen. Första kvällen tillbaka i Ume firades med middag hos Sara med mys och god mat. Höstjackan åkte dock på igår, fast det är rätt mys det med! 
Idag fortsätter vi att fira med jobb! Sedan ska jag bara njuta av tanken att de fina vännerna börjar komma upp igen och att vi snart ska flytta.

vackert

 
Denna underbara bild tog efter dagens löppass på 8,7km och tiden 51,03min. Riktigt segt gick det med lite sjukdom kvar i kroppen, jobbig värme och trist terräng. Men imorgon far vi hemåt mot Ume och då väntar vanliga rundan på mig, om jag förblir frisk vill säga. Klockan 09:50 går planet. Så hejdå Sorunda, familjen och vännerna!
 

running up that hill

 
Idag får du gärna ge mig en dag på stranden. Helst på den vackra i Portugal där vågorna är höga, vattnet är salt och sanden är varm. Om inte, går det bra med att jag får träffa min syster för sopplunch och löpning i Sthlm. Fast då krävs det ju att träningskläderna åker på. Okej, det ska bli! 

För att det blir roligare med bilder

 
Innan jag säger godnatt och kryper ner i sängen för att läsa Sirila gentlemän sökes så ska jag kortfattat berätta om dagens dag. Den började där gårdagen slutade, i Nils föräldrars hus, med frukost framför ett avsnitt av Game of thrones som förövrigt är en underbar bok!
Resten av dagen bjöd på finfint umgänge. I Södertälje möte jag upp Elin för fika och nu ikväll lyckades jag lurad över Denise för att äta kvällsmacka och dricka te med mig. Mysig dag och kväll med andra ord!
Kortfattar var det, så nu säger jag godnatt och hoppas att bilderna ovan inte får er att drömma mardrömmar. Jag förstår att det är stötande med så töntiga bilder! 

Som avslut och start på veckan

 
Gårdagens middag blev egengjord och med sällskap ifrom av fem vänner varav två sushiproffs blev middagsresultatet sushi. Kvällen förde med sig insiken att det kan hända jäklans mycket på ett år.
 
Dagens frukost förtärdes i Södertälje på Quality hotel med Malin. Med den mumsigaste äggröran, fräsch fruktsallad och egologisk apelsinjuice blev betyget för åltiden mycket starkt. Ett minus var dock att det tillutseende mest fiberrika brödet smakade aningen för mycket sirap för min smak.
 
Nu är jag i Rönninge med önskan att placera rumpan framför en film och bara vara. Önskningar är som bäst när de slår in så jag ska nog säga hejsvejs och bära med mig karln till soffan!

Frukost och nakenhet i oskärpa

 
Klädd eller oklädd i mys och med en frukost som smakade mums är i magen. Fattiga riddare med rårörda blåbär i keso. 
 
Recept: 
Två tunna skivor bröd 
Ett ägg
Några skvättar lättmjölk 
Salt och peppar
Kanel
 
Blanda ägg, mjölk samt salta och peppra. Låt bröden ligga och dra i blandningen medan stekpannan blir varm. Stek brödet på båda sidorna med kanel. Dela de stekta bröden och bon appetit! 
 
Måltiden smakar extra gott med ett avsnitt av Sex and the city!

+ kräftor = kräftskiva

 
Kantarellpaj 
Västerbottenpaj 
Rökta räkor 
Sallad
Nybakt bröd 
 
När magen var full lämnade jag familjen och grannarna för att ta min nykomna förkylning och lägga mig i soffan med efterrätt samt en långfilm som råkade få följe av en till. Jag har varit seg i cirkus tre veckor och nu äntligen har skiten brutit ut. Hoppas det är över snart bara så att jag kan komma igång med den där träningen som har kommit av pga knaset. Vila är underskattat, vila är underskattat, vila är underskattat. Jag måste bara få in det i min trånga skalle!

För att få igång den här bloggen igen

Bild- en med mobilen för att kameran snodde Nils med sig till Rönninge
 
I nuläget befinner jag mig i Sorunda hemma hos min mor och far. Jag känner ett otroligt lugn när jag är här. Det finns inte så mycket som behövs göras, vilket i längden är väldigt trist men för studen är riktigt skönt. 
Det var igår eftermiddag vi kom hem efter vår snabbvisit i Lissabon. Första kvällen tillbaka i Sverige bjöd på umgänge iform av de där partymyrorna med snack om liv och skit. Som det ska vara helt enkelt! 
Idag så ska det inte göras så mycket nämnvärt förutom att det ska ätas kräftor ikväll med grannskapet och till det ska det bakas vilket inkluderar en sväng till affären. Men först blir det bad i badkaret med mask för ansiktet och en bok i handen. Är det semester så är det! 

Flytt

Förresten så ska vi flytta om en månad lite drygt! Kontrakten skrevs i Söndags så det är hundra att jag och Nils ska blir Ålidhembor i ett år, vilket jag aldrig, aldrig trodde skulle ske. Men vad ska bli otroligt roligt!

Lisboa

Andra dagen i Lissabon och vi har som planerat riktigt bra!
Det äts mycket fisk och god sådan. Under denna resa har samt kommer jag att boosta min kropp med omega-3. Igår efter den nästintill perfekta hotellfrukosten, minus är att det saknas grönsaker att ha på smörgåsen, tog vi på oss de kläder som är bäst att svettas i samt joggingskorna och begav oss ut på en 2,5 timmes promenad på Lissabons kupperade underlag. Jag säger bara herrejösses vad rumpan har fått arbeta i dessa backar! Tillbaka på hotellet blev det duschen och sedan ut igen men då med shoppingskorna på istället. Vi bor kalas centralt. Bästa vägbeskrivningen till hotellet är att när du kommer till avenyn och till Prada-butiken tar du vänster upp för en backe. Det har blivit bad i pool och bastu i hotellets spa och imorgon är det inplanerat ansiktsbehandling samt massage av de där fötterna som har haft en jobbig vår och sommar med mycket stå, gå och springa.
Nu idag på morgonen är vädret inte hundra så därför passar jag på att ta pojkvännen under armen och drar till ett inomhuscentrum som ligger någon km från hotellet. Cirkus 270 butiker ska vi hinna plöja igenom innan vädret blir fint igen.
 
Hejsvejs sålänge!

RSS 2.0