Lördag

Hemsk feber igår. Hemskaste jag har haft någonsin. Så att tårarna kom. Men idag mår jag bra. Hoppas de håller i sig. Jag ska till jobbet. Nu.

25 nov

Dagen sålänge: vakna halv 8, morgonpromenad på 40 min i hemskt väder, frukost, inne på andra koppen te och bönorna står på spisen.
Dagens som fortsätter: studier, studier och mys. Helgen är nästintill fullbokad av jobb och annat kul så jätte mycket plugg kommer tyvärr inte pioriteras. Alltså måste det tas igen idag och på måndag.
Jag känner mig fortfarande små hängig men med te och tåmassage har jag börjat friskna till ordentligt.
Random: Jag har äntligen börjat få rutin på vilka lampknappar som går vart i köket. Ett tecken på att jag verkligen har kommit in i lägenheten. Det är mitt hem liksom.

Bakning

Min skapelse för dagen. Saffransbröd, matröd med oliver och piroger. Har också pluggat och sovit. Nu ska jag titta på film och dricka te. Jag ska fanimej inte bli en såndär sjuk jävel, bara så ni vet!

....

Jag har ontontont i halsen, tack Frida...

Måndag 21 nov

Gårdagen: Plugg inför tentan nästa tisdag, plugg! Sedan ett benpass med en migränsjuk Emelie. Efter hade jag och Nils planerat in klättring men väggen var stäng på grund av tävling så det blev simning och tidigare hemgång istället. Hemma blev det plugg, igen. Dock blev kvällen pluggfri med film, the switch, en riktig amerikansk mainstream film. Underhållande, inge mer. I lördags såg vi på filmen All good things som å andra sidan var helt otroligt underbar. Jag citerar Jason Diakité ur Så mycket bättre "Det var så underbart att jag önskar att det aldrig hade hänt." Har fått men för livet.
Idag: Upp halv åtta för att gå morgonpromenad, äta frukost och plugga. Nu efter några timmars studietid ska jag dra mig iväg till iksu för att träna med en halvt okänd brud. En första dejt. Badmössan hänger med så blir troligtvis simning efteråt. På återseende.

ännu en fredag

Igår: plugg, stepmuskel med Emma, restaurang-middag med Nils.
Idag: föreläsning och sedan mys i soffan för jag är en seg en. Nils är på sittning så det är tomt hemma. Jag ska snart lämna huset jag med. Ska på filmkväll med de där ume-borna som jag stalkar. Stakars Frida som inte visste vad hon gav sig in på när hon första gången lät mig träffa hennes vänner. Nu kan de inte bli av med mig, mohaha!
Imorgon: Simning, jobb och myskväll. Är planen i alla fall.
Nu: köra en snabbdiskning sedan springa till bussen.

...

Tiden går så fruktansvärt fort. 5 veckor typ. Så ska man hem. Jag vill nog inte hem. Känns konstigt att skriva det när resten av alla studenter längtar så att det nästan gör ont. Eller jag har blandade känslor. Vet inte...
Idag har jag iaf tränat med Emelie, försökt plugga och nu ska jag snart ha fika med en Amanda. Eller ska först slå hon Wennerbergan en pling. Just ja.

Endast ord

Idag: Morgompromenad, frukost, föreläsning om Jean Piaget, hålla Nils hand under blodgivningen, shopping av herrskor, vegetarisk lasagne, styrketräning med Daniela, kvällsmacka. Nu: Tv-mys med DH.

Nykursvilaplugg

Usch, känner mig som en seg jävel idag. Känner att jag kanske håller på att bli sjuk. Fast det får jag inte bli för har massa kul saker som jag vill hinna med. När jag kom hem idag la jag mig och sov. För att bli en pigg och inte sjuk brud. Får se imorgon om det funkar. För tillfället sitter jag och pluggar. Läser och sammanfattar. Har tenta om tre veckor så det är bäst att ligga i från start. Men ska nog lägga ner studierna för kvällen snart. Ska titta på Biggest Loser och sedan film. Jag försöker leva som jag ska lära: leva i balans mellan aktivitet, vila och fritid.

Det pirrar inte i magen längre, det känns i hjärtat.


Aktionhandlingmystaco

Efter jobbet igår blev det middagsmys och bio med Malin. En dag. Lika bra bok som film. Idag har jag och Nils varit på aktion med Amanda och Tom. Jag fyndade en skål, en klocka, ett arbandsur och två armband, allt för 70 kr. Sedan for vi iväg till Ica Maxi för att handla ägg, bananer, tacokrydda och äpplen. Sedan dess har vi kommit hem, ätit lunch och tagit det mys. Jag har försökt plugga lite idag också. Ny kurs imorgon men det handlar om att vara förbered, eller? Om någon timme ska vi äta taco hos Amanda och Tom. Så nu blir det duschen, fixning, sedan tar vi ett spel under armen och drar på par-middag.

Fredagens kväll

Tenta avklarad och samma är denna underbart lugna eftermiddag. Nu ska jag dra in och träffa Frida för att sedan dra på spelkväll. Denna natt är inte ung för imorgon väntar jobb. Men jag gillar livet och kvällen.

Tenta

Nu ska jag för första gången i mitt liv skriva en tenta. Har köttat plugg som fan så jag har verkligen gjort mitt bästa. Hur det än slutat kommer jag vara nöjd. Önska mig lycka till!

Torsdags plugg

Efter plugg hela dagen och eftermiddagen igår fick jag frågan ifrån Malin om vi skulle ha pluggdejt på Universitetet. Så det blev plugg 9 till 21 igår. Imorse kände jag mig så slut i huvudet när jag vaknade så jag unnade mig lite sovmorgon. Nu ska jag dock skynda mig till bussen för plugg med Jannike på Medicinska biblotektet. Föresten, det märks att jag har blivit värstaste bild-tönten. Men hellre det är tvärtom, eller?

Onsdag - studiertvättstudier

Morgonpromenad, frukost, koka bönor och nu plugg. Om tre timmar ska jag få pluggsällskap samt tvätta. Känns som det kommer bli en nyttig dag idag. Studier hela dagen och kvällen lång. Jag och Nils skulle egentligen på dejt ikväll men vi kom överens igår om att det är bättre att vi pioriterar studierna den här veckan och tar restaurangbesök nästa. Det värst med att lägga ner mycket tid på en tenta är om man skulle kugga den, säger jag och pluggar mer.

Tisdag.

Sitter och räknar ut hur mycket nötkött jag äter i veckan. Kom fram till ca 400 g. Vilket är kalas bra! Jag är nöjd. 400g är accepterad mängd för den hållbara utvecklingen. Medelsvensken äter ca 1200g kött(nöt och gris) i veckan. Fast att jag känner mig bra, kan det alltid bli bättre. Vegetarian är inget jag satsar på just nu. Mer vegetarisk är mitt måtto.
Nu ska jag krypa ner i soffan och fortsätta plugget inför fredagens tenta. Om någon timme ska jag med ett kvinligt sällskap ta en promenad. Bara så ni vet alltså.
Föresten dagen: Efter en morgonpromenad och en frukost for jag iväg till medicinska biblotektet för att plugga. Gick riktigt bra. Sedan lunchmöte med FSAstud. Kommentar: Jag försöker komma in i det där FSA grejen men det är som en ny värld. Efter begav jag mig till gymmet men halvvägs vände jag hemåt istället. Känner att jag håller på att bli en sjuk jävel så stod över träningen idag. Hemma la jag mig och vilade, tog en alvedon, sedan en promenad och nu mår jag halvprima. Men men mer plugg var det.

Endast en muntlig presentation

Gud, jag trodde aldrig jag skulle bli en såndär patetisk jävel som sitter framför webbkameran och gör tummen upp, eller värre, gör tummen ner. Men nu så!
Idag är dagen då jag får göra sånt. För det är både upp och ner tummar. Det är dagen då jag ska stå och snacka om gud vet vad i 20 minuter. Glad över att det är över om sex timmar. Oglad över att jag är nervös. Dock ska jag agera självsäker och gå in i min professionella roll som Super-Jytte. Men som sagt komplittering är inget man dör av. Försöker jag intala mig själv i alla fall. Usch, hatar mig själv att jag gör en så stor grej av det. Jag lovar mig själv att sluta göra en grej av egentligen obetydliga saker. Så nu har jag slutat med det! Så inlägg likt detta kommer aldrig, aldrig skrivas igen!

Once you go black you never go back.

Sedan sist: Maskeradkalaset i fredags blev en succé! Riktigt trevligt att träffa nytt folk iklädd ett svart fluff och brun färg över kroppen. Dock blev det lite för fullt som vanligt här uppe... Men det var det allt värt!
Igår efter en otroligt bagfull morgon försökte jag plugga, vilket ändå gick bra! Vid tre gick jag och Nils en sväng till hallen och kollade på Angelicas lag som spelade. Innebandy. Avslutade kvällen med middag och SÅ mycket bättre. Såklart!
Imorse vaknade jag av framdukad frukost med tända ljus. Dock förstörde jag myset med att ta fram datorn och köra en presntation om Moseys stjärna. Imorgon smäller det och jag är faktiskt nervös. Jag som trodde jag hade slutat med sånt skit, men icke! Idag blir det övning inför imorgon, klättring, simning och massage. Mina axlar är döda, helt utan anledning. Suck. Ska försöka hinna sola också med tanke på rubriken.

fredag som i fredag


Tidig uppstigning idag för att få studier gjorda. Få så mycket gjort så att jag inte ska känna ångest då jag snart ska lägga ner plugget för dagen. Jag ska in till stan och möta upp Frida för att leta utklädnad för kvällen. Jag blev medbjuden på en hemmafest ikväll. Ska bli ruggigt kul! Måste bara komma på klädkoden för ikväll.
Nu ska jag fixa håret, skriva in mina redigeringar i texten och sedan fara iväg.

Sopptorsdag

Jag har märkt att vid klockan fyra blir det mörkt här uppe. Det är ovant. Så jag har blivit beroende av ljus, då är det mysigt. Mycket! Snart middag på Hemvägen. Soppa och pannkakor, det är ju torsdag!

Kärlek vid första ögonkastet

Efter lunchen for jag ut på promenad delvis för att skicka iväg två brev till två pappor men ocks åfrö att få luft. Påvägen hem från postlådan gick jag förbi min favorit väg. Där det finns så underbart fina hus så att jag måste stanna, tappa hakan och bli varm i bröstet. Idag såg jag att ett av husen var till salu och jag blev kär. Så jävla otroligt kär! Dock är jag lite arg att de inte väntar 15år med att sälja huset så man har en chans att spara ihop till de 2,5 miljoner. Funderar på att ringa mamma och be dom sälja huset i Sorunda och flytta hit och hålla huset tills Nils har det där toppjobbet och vi har råd med huset. Drömma kan jag alltid. Fast i ärlighetensnamn har jag en bättre plan. Jag ska vänta tills huset är sålt och sedan lämna en lapp i brevlådan om att jag är extremt sugen på att hyra rum av ägarna. För i huset finns det en tvårummare och kök som är lämplig att hyra ut. Håller tummarna för det!

Onsdagens schema

Nu: Skjutsa Amanda och partner till flygplatsen.
Idag: Storhandla, korrekturläsa arbetet x antal gånger, ta det lite lugnt, träna, kanske träffa en vän och ta det lugnt igen.

Ett super seriöst inlägg om blodgivning.

Hemma igen och sitter och mumsar lunch. Det gick underbart bra att simma. Jag känner verkligen en persligutveckling. Målet är att jag återfår tillräckligt med teknik och självförtroende för att våga joina Iksus simsällskap. Efter jul satsar jag på!
Blodgivningen gav mig dagens fundering. En fundering jag har haft länge och som fortfarande gör mig ledsen. Jag blir ledsen över att det finns människor som kan men väljer att inte lämna blod. Folk ska få göra sina egna val och det respekterar jag. Dock kan jag verkligen inte sätta mig in i hur dessa personer tänker. Rädsla är en stor men inte hållbar ursäkt, enligt mig. Själv har jag alltid varit rädd för allt som har med kroppen och blod att göra. Till och med ordet blod gjorde mig rädd som liten, fick bli blåbär istället. Men vad är en dag av rädsla och obehag när ett liv kan räddas? Inget enligt min filosofi. Jag påstår att det är dumdristigt att inte lämna blod. Tänk om man själv blir en blodtagare. Skulle det då känns bra att ta utan att ge? Alla gör som sagt sina val och det ska respekteras. Dock kanske man kan tänka till om valet är moraliskt rätt.
Jepp, jag låter som en jävla tönt som försöker göra världen bättre. Börjar med att värva blodgivare och avslutar med världsfred! Men men, jag kan ju alltid hoppas att någon av mina ca 50 läsare bestämmer sig för att rädda ett liv imorgon.

Tisdagens morgon

Hemmastudier hela veckan. Men för att visa min självdisiplin så mste jag blogga om att jag redan är uppe, ska iväg för att simma samt lämna blod. Ingen tid ska gå till spillo idag. På dagens schemat står studier, studier och klättring. Jag kanske ska få sällskap av den där Amanda, alltså under studierna. Äta frukost och hinna skriva lite på manuset innan bussen går, yes!

RSS 2.0