...

Idag ska jag fokusera på hur jävla bra jag har det. Det finns inga andra problem som kan existera brevid döden. Fast att dagens ord borde bli sorg eller hat ska det bli njuta, som i njut av det du har för det kan försvinna när som helst. Punkt.

Och dagarna går

Igår var jag ledig. Hade sovmorgon och började dagen med en grötfrukost framför en film med Nils. Efter halva filmen kom ångesten. Mitt motto är att varje ledig dag måste vara minnesvärd, för annars kan man lika gärna jobba. Så vi drog våra feta rövar ur soffan och gjorde dagen betydelsefull. Vi började med att åka till Rusta för att lämna tillbaka en papperskorg. Papperskorgen bytes för att jag hittade en snyggare. Gud vad töntig man har blivit. Allt måste vara perfekt... Till och med pappersorgen vi ska ha i badrummet. Överplanerar någon kanske? Jaja. Vi åkte sedan för att lämna blod i Södertälje. Eller jag lämnade blod och Nils fikade. Det var väll det som var dagens mest betydelsefulla. Kändes bra efteråt och jag proppsar på att alla ska lämna blod, om man får vill säga. Med lite blod fattigare och en macka och en bok rikare åkte vi till en Scond hand-butik. Där hittades en UNDERBAR spegel (375kr) som jag blev helt otroligt töntigt förälskar i. Hur man nu kan få sådana känslor för en spegel... Vi fick också med oss en ljusstake (50kr), en te-kanna (15kr) och två kuddar (2x10kr). Som sagt en meningfull dag.
Idag har det varit jobb och träning. Vad annars?
Imorgon är det träning och jobb.
Nu är det mys med mig själv och nått gott att äta. Något gott men såklart töntigt nyttigt. Typ cashewnötter och frukt. Tönt.

Tisdag

Dagens schema består av cykling till och från tåg, träning av bålen och ländryggen, jobb, löpning med Sandra och bakning av bröd. Låter som ett bra schema enligt mig. Bara att köra.

Helg

Lördagen blev en bra en och helgen har varit bra i stort. Bilder ifrån igår för att illustrera hur helgerna brukar se ut nu för tiden. Söndagen bjöd på slipning av skrivbord, grundning av stolar, fixning av cyklar, besök på mobelförmedning, bakning av laxpaj samt ett IKEA-besök. Där köptes det en bäddsoffa, två bokhyllor och lite smått som kuddar. Vi har också fått ner alla tidigare inköp i flytthyllor nu. UNDERBART!
NU: Jobbet

En bra dag.

Med hjälp av dessa tre bilder ska du få en hum om hur jag ser ut idag och jag måste medge att bilderna förmedlar min look jävligt bra! Idag är det en bra dag. Det bestämde vi igår. Dagen har enligt bradag-schemat inte börjat riktigt än. Det börjar när jag sätter min fot i Nils hus. Vi ska börja bra-dagen med brunch. Mitt bidrag består av äppel och kanel scones gjorda på gravhamsmjöl och rådsikt med solrosfrön och hazelnöttskärnor. Ett nytt expriment som jag hoppas ska gå hem. De står för tillfället i ugnen och när de är klara ska jag fara iväg. Annat som står på dagens schema är att åka och hämta en micro, köpa färg och mässings knoppar till våra sängbord, shoppa kläder samt biobesöket. Som sagt dagens dag är en bra en!

Fredag

Underbara fredag! Veckan har varit bra och bestått av jobb, mat, träning, bak, vänner och picknik. Dock är jag glad att det snart är helg och att det är en lång sådan. Jobbar inte lördag så är HEL-ledig. Imorgon ska vi se Potter-filmen vilket jag har taggat till i ungefär i tre månader. Kommer bli galet kul, säger tönten. Jag kom på precis att det var länge sedan jag unnade mig lite nya kläder. Senast var nog i Tunisien, vilket är snart två månader sen. All shopping består av hushållsprylar för tillfället men det ska vi ändra lite på. Nu har vi ju nästintill allt vi behöver. Förutom en tekanna. Men det blir nog en tripp förbi Skärholmen imorgon innan bion om jag får bestämma. Kanske hittar en fin tekanna där också.
Nej, nu blir det jobbet. Ses på andra sidan.

Glädje och ångest

Du frågar: Är du lycklig nu Jytte?
Jag svarar: Jag vet inte. Jag känner ångest.
Nu är det hundraprocentigt. Den första september går flyttlasset till Umeå och jag har ångest. Medan han den där andra känner sig mer säker än någonsin börjar jag inse och undra vad fan vi har gett oss in på. Men som han sa, vi vet bara det vi har nu och vi känner trygghet. Det är svårt att släppa tryggheten. Det är svårt att lära sig flyga. Vi har ingen aning om vad som väntar men det är de som är det bästa, eller det värsta? Den första september ska vi hoppa, testa våra vingar, flytta hemifrån. Jag är glad att vi gör det tillsammans.

en blandning av sött och salt

Jobbjobbjobb. Här sommarjobbas det för fullt. Efter idag är det sex veckor kvar av slit och hårt arbete. Men det är skönt! Jag har en bra vardag nu. Vakna halv åtta, cykla till tåget, åka ner till Nynäshamn, träna en timme innan jobbet, jobba till klockan 18, tåga och cykla hem, göra lite nytta/umgås och sedan sova. Har dock blivit lite ensidigt så idag ska jag bryta mönstret och ta bussen ner till jobbet. 
Efter en middag igår på en båt planerades det att ikväll ska en middag ske hos Malin och Maja. Sen hoppas jag på att jag får nattsällskap av en kille som har varit i en okänd stad i några dagar. Han är lite saknad men det vågar jag inte erkänna.
En sak jag måste skriva ner. En hemsk sak som gör mig extremt ledsen. Min arbetskamrat berättade om coachingen viktväktarna använde sig av för att få sina kunder att gå ner i vikt. De proppsade på att varje kurr i magen är bra. De anser att deras kunder ska tänka: För varje kurr visas en minskning på vågen. SJUKT! Mina åsikter är att man ALDRIG ska vara hungrig. Att lära folk att hunger är något man ska eftersträva anser jag är helt idiotiskt. Man kan inte få en hälsosam och stark kropp om man svälter sig. Min åsikt i frågan "hur mycket ska man äta för att gå ner i vikt" är att man ska äta så att man aldrig, aldrig är hungrig samt att man aldrig heller ska äta sig mätt. Då tror jag att man mår och presterar som bäst.  Sedan ska man inte lägga så mycket fokus på vågen och vikten. Huvudsaken är att man mår bra fysiskt och psykiskt sedan spelar det ingen roll vad den där vågen visar för siffra. Det är inte konstigt att folk finner det svårt att gå ner i vikt när de får instruktioner på att de ska svälta sig själva. För vem fan orkar leva med att hela tiden ska gå runt och vara hungrig? Hoppas att viktväktarnas kunder är så smarta att de inte går på deras sjuka inställning.RSS 2.0