Första halvlek

Löpningen, lunchen och lite av plugget är avklarat. Påminnelse för mig själv: inventera i en GPS till pulsklockan. Det är svårt att veta hur många km som springs när jag flänger ut och freestylar i skogen.
Lunchen, bestående av resterna laxoch spenatpaj, bullgur- och vit qinoasallad med en kesoklick.

Valborg, halft!

Godmorgon och hej!
Dagens planer är planerade halft. Det ska pluggas, springas, storhandlas, gå på loppis, grillas, se på brasa och kanske kalasas. När det bara halva Ume kvar i stan känner jag inte för nå helröj ikväll utan grill på ballkongen med min vän Nils och sedan bege oss in till brasan känns mer lockande. Dagen är som sagt halvplanerad vilket kan kännas ruggit skönt ibland.

Hur man gör en Söndagskväll.

Snart trillar Amanda och Tom in genom dörren. Det ska grillas och spela bingolotto.

Träningen vecka 17

Antal tagna morgonpromenader: 7st
Antal löpta km: 23km
Antal simpass: -
Antal styrkepass av ben:-
Antal styrkepass av bålet: 1st
Antal styrkepass av bröstet: -
Antal styrkepass av biceps, triceps: -
Antal styrkepass av axlar: -
+ ett Indoor Walkingpass
Kommentar: Som det kanske märks så blir det nästan bara löpning just nu.

Solig Söndag

Söndagen har formas efter beslutet att boka av Indoor Walkingpasset imorse för att istället springa till havet. Sol. Idag är Umebornas D-vitaminbehov täckta.

Bananplättar med kakao

Med insperation ifrån Frida Svenssons äggplättar. Ett ägg, 1/2 banan, 1 msk kakao, 2 msk grahamsmjöl, 1 msk kvarg, lite krossade linfrön samt lite rapsolja att steka i. Tillbehör: Keso, hallon och kiwi.
334kcal/port
Protein 19,5g 23E%
Fett 13,3g 35,5E%
Mättade fettsyror:33,3%
Enkelomättade fettsyror:35,3%
Fleromättade fettsyror:19,6%
Kolhydrater 29,7g 40,9E%

Vattenglaset

Med mer än åtta timmar utan vatten glömmer du väl inte den viktiga spelpjäsen på frukostbordet?

"Ställ dig så vi får med snön"

Kvällen är gjord och jag ska snart kryppa ner i soffan med gott. Det blev bajs när vi skulle fara ut och springa tidigare idag. Regn började falla och vi joggade fel. Rundan slutade på 7km med tiden 41min. Tanken var milen och lite bättre tempo men pga av felspringningen så förblev pulsen låg hela varvet. Dock ska vi ta revansch i veckan!
Under eftermiddagen klarnade dock vädret upp så det blev grillning, för första gången i år. U N D E R B A R T

Lördag morgon

Nybakt bröd gör morgonen till en bra en. Resterande dag ska vara vår. Det ska joggas runt Nydalasjön, ätas picknick, utemöblerna ska upp och ut samt det ska grillas för första gången i år. Stora förhoppningar, så nu får inte vädret svika!

200 väl spenderade kronor senare!

Jag: Man skulle ju kunna gå på spexet imorgon igen, det skulle ändå inte vara detsamma.
Nils: Ja, man skulle kunna det...

Över gränsen

Ikväll ska vi ut och flänga. Vi har biljetter till ett spex på Saga teatern som studenterna står för. De sägs att man sitter och skrattar konstrant i tre timmar. Att skratta gillas så jag tror på en bra kväll. Innan blir det sushi. Vädret säger vår!
OBS! I detta inlägg står Vi för mig, Nils, Markus och Rickard.

En kaka med smak av choklad

Ca 8 portioner
350g lätt kvarg 0,1%
2 mks kakao
1 msk vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kokosflingor
3 msk hackad sötmandel
+ några droppar rapsolja till formen
Blanda ihop kalaset med elvispen. Olja och strö kokosflingor i ungsformen. Dela smeten jämt över formen och strö över hackad sötmandel.
200grader i 15 min
Per portion kaka: 101kcal
Protein 8,5g, 33E%
Fett 6g, 53 E%
Varav Mättat fett 40,6%
Enkelomättat fett:38,1%
Fleromättat fett:12,1%
Kolhydrater 3g, 14E%
Fibrer 1,66g
Servera med frukt, ex banan, kiwi, ananas och grädde alt. kvarggrädde med hallon, vaniljpulver, toppa med agavesirap.

En vardaglig frukost och ett hejsan, hoppsan!

En frukost sedan far vi vidare för att göra denna fredag.

En tvårätters senare...

En tvårätters senare är vi hemma och ska äta efterrätt i sängen. Låter lite hett, dock är en bok inkluderad och det är ingen erotisknovell så vi får inte ha några förhoppningar här inte.

1095

Tre år. Sedan sist vi firade, två år, har det hänt en heldel. Båda har tagit studenten, flyttat ihop i en då okänt stad, lärt oss känna igen varandras pruttlukter... och så vidare.
När mamma, Jessica och pappa var uppe i Ume på besök i februari och vi fyra lunchade på Rost medan Nils skrev tenta;
Mamma- Kul att hela familjen äter lunch tillsammans för engångsskull!
Pappa- Fast vi är inte hela familjen, Nils är ju inte här...
Ikväll ska paret äta middag på Invito, vad annars?

Ett litet tips

TIPS: Till dig och mig själv som älskar jordnötter men som inte vill få i dig onödigt mycket salt. Skölj dina saltade jordnötter i ett durkslag med vatten och låt dem sedan torka. Allt salt försvinner inte men mycket.

Onsdag

Sedan sist;
Parmiddag med Tom och Amanda, en kväll med prat om ett barn som är på väg. Jag är förväntansfull fast att jag inte kommer få se den lille pojken för om en månad flyttar de tillbaka till Falun...
Föreläsningar inom kolhydrater och vätska.
Träning och mycket tid framför tvn. Det känns skönt. Jag gillar att ha lite tv-tid ibland.
Idag: Föreläsning om lipider klockan 13:00. Indoor Walking-dejt med Main och Daniela klockan 18:00 ikväll. Efter föreläsningen och innan passet blir det löpning, tror det blir en femma. Hejsvejs sålänge!

Lördag

Godmorgon! Nu far jag iväg till jobbet. Ikväll ska jag och flickorna ha knytkalas i mitt kök. Kalas på det! Dagens planer alltså.

fredagens middag

Ungsbakad lax med frön, soja och vitvinssås. Tillbehör är en bullgursallad. En åtta av tio. Det blev efterrätt också, en alternativ kladdkaka med frukt. Mums!

Denna lediga fredag..

Vi gick upp, tog en morgonpromenad, bakade bröd och gjorde frukost på brödet med mera och begav oss till sängen igen. Där låg vi i tre timmar och åt mumsigt samt läste slut på Fatta eld. Efter en vecka med föreläsningar och arbete fyra av fyra dagar känns det skönt att få en dag att prioritera den andre och sig själv. Resterade timmar av dagen ska dock träning, handling och plugg också prioriteras. Denna morgon vad det bara du, jag och en halvtöntig ungdomspocket. 

det där..

Dagen har inte avvikit något från de andra, nästan. 09:00 Föreläsning om protein. Läser föresten delmomentet Näringslära nu. Det verkar väldigt, väldigt intressant. 12:30 inventering på jobbet. Jag är halvtrött på att räkna och väga papper nu känner jag.. 16:55 bussen hemåt Nu: ska jag hjälpa Nils med den där middagen.
Ps. halv-töntig bild det där. På fyllan kör jag alltid en intensiv fylleblick likt en kåt älg (?) och i nyktertillstånd kör jag tönt-leende eller stoneface. Varför?! Det är inte lätt det här, och jag som inte bara vill langa matbilder... suck.

Istället för studielitteratur...

Istället för på studieletteratur lägger vi studiebidraget på en matvåg. Behövs till en kursuppgift vi har tills på måndag: väga allt det vi stoppar i munnen en hel dag. Sedan ska vi energi- och näringsberäkna vårt intag. Jag har som gjort ungefärliga mättningar förut men det ska bli intressant om mitt intag ligger på det jag uppskattar det till. Jag brukar kontrollräkna min matdag i huvudet ibland för att  se om jag ligger i energibalans. Jag brukar ofta göra det när jag känner mig svag i kroppen och att återhåmtningen efter ett pass blev dålig. Men denna gång blir det nog lite mer exakt, fast att detta bara kan användas likt en indikator. Ska bli intressant att se!

Tisdagens mat

Med detta berg av matlådor och mellamål ska jag ta mig igenom dagen. Introföreläsning till 12, jobb från halv 13 till kvällen. Energi.

Träningen vecka 15

Antal tagna morgonpromenader: 6st
Antal löpta km:20km
Antal simpass: -
Antal styrkepass av ben: -
Antal styrkepass av ryggen: 1
Antal styrkepass av bål: 2
Antal styrkepass av bröst: -
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1
Antal styrkepass av axlar: 1
+ ett Indoor Walking pass

Tenta-måndag

Snart skrivs det tenta i Östra Paviljonerna. Efter några timmar i sittande ställning ska jag fara ner till Bokia och stå samt gå några timmar. Bra kombo. Om jag slutar jobbet tidigt så blir det middag med klassen. Denna måndag alltså.

vårkänslor

Vår. Han är ute och byter till sommardäck medan jag sitter här och letar efter passande utemöbler. Jag är taggad på en frukost ute i solen, snart.

Svett

Sitter på Iksu och har repiterat inför morgondagen med Sanne. Körde ett Indoor Walking pass imorse och bilden är ett bevis på att när man går inomhus höjs pulsen och tröjan blir svettig. Att svettas är bra, ett bevis på att kroppen får jobba. Det där med att torka bort svett har jag aldrig riktigt förstått. Mitt svett förblir kvar på kroppen där det kan göra sin funktion, att kyla ner. Om ca en och en halv timme kommer Nils och hämtar upp mig efter jobbet, tills dess lite effektivt plugg. Jag vill bara ha tentan avklarad, imorgon..

Sa någon studier?

Middag: lins och sojabits-grytta med bullgur och fetaost.
Klockan ringde vid halv sju imorse, mycket skulle hinnas. Träning och timmar med plugg på Universitetsbibloteket. Det blev jag, Nathalie och Nils runt ett runt bord med böcker och extentor som sällskap. Nästa vecka ska jag ha lite mer kul och hinna träna mer. Kul ska jag ha genom att träffa personer som jag inte träffat på ett tag. Jobba ska jag göra också, fyra av dagarna. Men det är nästa vecka det. Denna lördags kväll är pluggfri men ska spenderas hemma. Det är en betydande dagenföretenta-dag imorgon så klockan ska ställas tidigt igen.
Föresten, det här med mat... Det är nog mitt största intresse just nu. På tal om det så hejdå, nu ska jag lägga mig i soffan, se på skit, dricka te och äta scones med smak av kamomill och kanel.

Torsdagen har börjat.

Frukost: Nils mandelbröd, stekta ägg med keso, plus en kiwi.
Nu gäller plugg. Jag får se hur det blir med träningen idag. Om jag beger mig till Iksu eller tar mig ut och springer i det regniga vädret eller att träningen bortprioriteras. För prion idag ligger på plugg, och jobb. Ska till bokhandeln och beta av inventering vid klockan 15 tills kvällen eller natten enligt mig. Klockan halv 22. Studier tills dess, yesyes!

Wook utan nudlar

Middagen: Räkor, lax, minimajs, broccoli, hariocovert, kokosmjölk, soja, cashewnötter och fullkornsspagetti.
Dagen: Sista föreläsningen innan tentan på måndag. Dissekering av lungor, hjärta, njurar, luftstrupe. Löpning och träning av axlarna.
Kvällen: Tentaplugg i sällskap av min vän som är en pojke, min pojke som är en vän, min pojkvän.

Träningen vecka 14

Antal tagna morgonpromenaden: 5st
Antal löpta km: -
Antal simpass: -
Antal styrkepass av ben: -
Antal styrkepass av ryggen: -
Antal styrkepass av bålen: -
Antal styrkepass av bröst: -
Antal styrkepass av biceps, triceps: -
Antal styrkepass axlar: -
Kommentar: Jag har och har haft ont i halsen så veckan i Sorunda använde jag till att ge kroppen vila och återhämtning. Men denna vecka, då jävlar!

Träningen vecka 13

Antal tagna morgonpromenaden: 7st
Antal löpta km: 18km
Antal simpass: 2st
Antal styrkepass av ben: 1st
Antal styrkepass av ryggen: 1st
Antal styrkepass av bålen: 3st
Antal styrkepass av bröst: 1st
Antal styrkepass av biceps, triceps: 1st
Antal styrkepass axlar: 2st
+ 2x Indoor Walkingpass

tisdag

Bild lånad av Sandra. Under gårdagen ägde en heldagars äventyr rum. Jag, Nils, Malin och Malin tod bilen ner till Vingåker där det shoppades fina kläder. På vägen hem svängde vi förbi Eskelstuna och Sandra. Det blev en mys middag på Grappa och titt av Sandras lägenhet.
Idag har dagen spenderas i Stockholm med Nils och Markus. Vi spelade xbox på tcentralen, åt gott, pratade och jag handlade mig två blusar på Smiley Vintage.

RSS 2.0