Piroger

Började denna fredag med att baka piroger. Här Sandra har du ett recept!
Deg: 50g torrjäst, 5dl mjölk, 50g smör, 1 tsk salt, 1/2dl krossade linfrön, 5dl vetemjöl, 4dl grahamsmjöl, 3dl kruskali.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37C, blanda med jästen, tillsätt saltet och de övriga ingredienserna, arbeta degen och låt jäsa 40 min. Dela degen i jämna småbitar och kavla ut en del för sig.
Fyllning: stek köttfärs, gullök och blanda sedan i tomatsås, röda kokta linser, kokt qinoa, stora vita bönor, vitlök, rivna moröttet, sambalero, krydda efter smak, solrosfrön och majs. Dela fyllning i den utkavlade degen. Toppa med keso och vik ihop pirogen och gaffla kanten. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt på ungnen på 225C. Pensla äggula över pirogen och strö sesamfrön över dem. Låt sedan pirogerna gräddas i ugnen ca kvarten. Bon Appetit!
Inte så lätt att skriv recept när jag har förmågan att bara improvisera lite hit och dit. Men men.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0