Black-eyedbollar med matvetequinoa och tomatsås

 
Rätten kanske inte ser mycket ut för världen men smaklökarna dansade när detta beblandades med sallat och for in i munnen. Matvete och vit quinoa med vegetariska bollar toppad med rosmarin- samt timjansmakande tomatsås. Mums!
 

Veg-bollarna
bestod denna gång av (STOR sats): 
3dl kokade och mixade black-eyedbönor 
1,5 dl finmixade mandar
2dl mixat havregryn- och kruskakliblandning (fiberhavregryn) 
1dl ströbröd
6st ägg 
1dl 17% hushållsost
2st mixade små och gula lökar
2st vitlöksklyftor 
Salt, peppar, chilipeppar och spiskummin efter känsla
 
Blanda kalaset och låt de stå till sig en liten stund i kylen. Rulla sedan små bollar (bollarna kommer svälla) med vattnade händer. Koka bollarna i vatten och grönsaksbuljong några minuter. Fiska upp dem och låt dem sedan steka i något fettrikt och skvätt över lite soja. 
 
 
Ikväll har Nils ordnat med Aktiebörs-kväll här hemma. Jag ska närvara i intresseklubbens anda i hopp om att somna med lite mer innanför pannbenet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0