Black-eyedbollar med matvetequinoa och tomatsås

Rätten kanske inte ser mycket ut för världen men smaklökarna dansade när detta beblandades med sallat och for in i munnen. Matvete och vit quinoa med vegetariska bollar toppad med rosmarin- samt timjansmakande tomatsås. Mums!
Veg-bollarna bestod denna gång av (STOR sats):
3dl kokade och mixade black-eyedbönor
1,5 dl finmixade mandar
2dl mixat havregryn- och kruskakliblandning (fiberhavregryn)
1dl ströbröd
6st ägg
1dl 17% hushållsost
2st mixade små och gula lökar
2st vitlöksklyftor
Salt, peppar, chilipeppar och spiskummin efter känsla
Blanda kalaset och låt de stå till sig en liten stund i kylen. Rulla sedan små bollar (bollarna kommer svälla) med vattnade händer. Koka bollarna i vatten och grönsaksbuljong några minuter. Fiska upp dem och låt dem sedan steka i något fettrikt och skvätt över lite soja.
Ikväll har Nils ordnat med Aktiebörs-kväll här hemma. Jag ska närvara i intresseklubbens anda i hopp om att somna med lite mer innanför pannbenet.
Kommentarer
Trackback