Mazarinkaka med äpple

 
 
4 äpplen 
1/2dl +2msk mixad fiberhavregryn
1 tsk kanel
1ägg
2/3-1dl sötning  
1/2dl kokosmjöl
1/2dl grahamsmjöl
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver 
1dl mixad/finhackad sötmandel
2-3st mixad bittermandlar
1tsk vaniljpulver
2dl mjölk
3/4dl rapsolja 
 
 
Feta ungsformen. Blanda mixad havregryn med kanel och använd cirka 2 msk av havregrynen till att strö i formen. Skiva äppel och lägg i botten på formen. Jag la några äppelskivor över smeten också. De fick dock lite för mycket färg då jag höje upp kaka de sista minutrarna i ugnen, attans på den!
 
Vispa ägg och sött (stevia i mitt fall). Blanda i alla de torra ingredienserna och sedan oljan och mjölken. Häll i smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirkus 40 minuter. 
 
Detta blev kvällsfikat i Söndags, typ. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0