Mazarinkaka med äpple


4 äpplen
1/2dl +2msk mixad fiberhavregryn
1 tsk kanel
1ägg
2/3-1dl sötning
1/2dl kokosmjöl
1/2dl grahamsmjöl
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
1dl mixad/finhackad sötmandel
2-3st mixad bittermandlar
1tsk vaniljpulver
2dl mjölk
3/4dl rapsolja
Feta ungsformen. Blanda mixad havregryn med kanel och använd cirka 2 msk av havregrynen till att strö i formen. Skiva äppel och lägg i botten på formen. Jag la några äppelskivor över smeten också. De fick dock lite för mycket färg då jag höje upp kaka de sista minutrarna i ugnen, attans på den!
Vispa ägg och sött (stevia i mitt fall). Blanda i alla de torra ingredienserna och sedan oljan och mjölken. Häll i smeten i formen. Grädda på 175 grader i cirkus 40 minuter.
Detta blev kvällsfikat i Söndags, typ.
Kommentarer
Trackback